900zł nie jest okazją. To dość przeciętna cena za uzywany skafander, gdzie nowe kosztują 2-3tys zł. Nie przesadzajmy i nie róbcie z kolegi głupa - na oszusta każdy może trafić... zobaczcie jak ludzi wykręcono na autostradach
Kace:
Z tego co wyczytałem z tego g....nianego opisu aukcji wynika że:
" Jako prywatne, nie ma wymiany, nie ma gwarancji."
Samo to, daje wiele do myślenia. Po przeczytaniu takiego opisu jak ten odpuściłbym sobie tę aukcję od razu. Kupując od osoby prywatnej używaną rzecz możesz sobie darować gwarancję i rękojmię jeżeli wyraźnie nie napisze że takiej udziela. Tu gość pisze, że nic nie gwarantuje i nie wymienia. Super skafander w super cenie kupiony na gębę. Trafił cwaniak na cwaniaka. Teraz rozsyłasz po wszystkich możliwych miejscach w internecie ostrzeżenia przed oszustem i bardzo dobrze, tylko w całym tym interesie nie wiem kto bardziej dał ciała, sprzedający nie mówiąc prawdy o stanie "garnituru" czy Ty kupując tego paździa i licząc na to, że trafia się super okazja.
Mam pytanie. Powiedz dlaczego nie wkleiłeś linka do aukcji z pytaniem czy warto kupić ten skafander w miejsca w które teraz wysyłasz ostrzeżenia? Bałeś się, że ktoś Ci podkupi to coś? Jestem pewien, że uniknąłbyś problemów jakie masz teraz.
Wybacz ostre słowa ale takie wnioski mi się nasunęły. Przykro mi, że naciąłeś się na tym zakupie. Współczuję. Sam jestem naiwny i ufam ludziom, rozumiem Twoje rozgoryczenie ale w tym wypadku nawet ja bym tego nie kupił.
Życzę sukcesu w odzyskaniu kasy.
Sam niedawno kupiłem suchacza na Allegro za 900 zł, bez przymiarki, mógłby być nieco dłuższy i szerszy w pasie. Zamek szczelny, kryza i manszety też, testu szczelności nie robiłem, nie wiem gdzie to można wykonać w Krakowie.
Poprzedni suchacz, który sobie upatrzyłem, został sprzedany za niecałe 800 zł.
Więc nie mówcie, że nie można kupić suchacza w dobrym stanie poniżej 1000 zł.
Niestety trzeba bardzo uważać, bo sporo suchych poniżej 2000 zł to starocie z Niemiec lub Anglii.
Drugi raz bez przymiarki i sprawdzenia w wodzie bym nie kupił.
Tą aukcję widziałem i ominąłem szerokim łukiem, sprzedawca nawet nie zadbał, żeby zamieścić opis po polsku. Sprzedawca kilka razy powtarzał aukcję.
Ostatnio zmieniony przez juwisz 08-10-2012, 20:06, w całości zmieniany 1 raz
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 08-10-2012, 20:05
Cytat:
Spodziewałem się suchara po "przeglądach" z całym zamkiem i z manszetami wymienionymi rok temu, dostałem kilkuletnie sparciałe manszety i złamany zamek, to chyba logiczne
Też tego bym się spodziewał bo przegląd to przegląd z naprawą uszkodzeń.
Pilnuj swojego bo pewnie kolega się naciął i nie chce strat to naciął Ciebie.
Powodzenia.
Kace:
Z tego co wyczytałem z tego g....nianego opisu aukcji wynika że:
Samo to, daje wiele do myślenia. Po przeczytaniu takiego opisu jak ten odpuściłbym sobie tę aukcję od razu. Kupując od osoby prywatnej używaną rzecz możesz sobie darować gwarancję i rękojmię jeżeli wyraźnie nie napisze że takiej udziela. Tu gość pisze, że nic nie gwarantuje i nie wymienia. Super skafander w super cenie kupiony na gębę. Trafił cwaniak na cwaniaka. Teraz rozsyłasz po wszystkich możliwych miejscach w internecie ostrzeżenia przed oszustem i bardzo dobrze, tylko w całym tym interesie nie wiem kto bardziej dał ciała, sprzedający nie mówiąc prawdy o stanie "garnituru" czy Ty kupując tego paździa i licząc na to, że trafia się super okazja.
Mam pytanie. Powiedz dlaczego nie wkleiłeś linka do aukcji z pytaniem czy warto kupić ten skafander w miejsca w które teraz wysyłasz ostrzeżenia? Bałeś się, że ktoś Ci podkupi to coś? Jestem pewien, że uniknąłbyś problemów jakie masz teraz.
Wybacz ostre słowa ale takie wnioski mi się nasunęły. Przykro mi, że naciąłeś się na tym zakupie. Współczuję. Sam jestem naiwny i ufam ludziom, rozumiem Twoje rozgoryczenie ale w tym wypadku nawet ja bym tego nie kupił.
Życzę sukcesu w odzyskaniu kasy.
potraktowałem to jako tłumaczenie googlowe z lenistwa oryginalnej aukcji z ebay'a
btw taki zapis jest bezskuteczny zgodnie z prawem w stosunku do zatajonych usterek przez sprzedającego. Fakt było to głupie i naiwne z mojej strony ale niestety tak mam że ufam ludziom. Poza tym już wspominałem że gadałem z nim parokrotnie przez telefon i sprawiał wrażenie ok gościa.
Co zaś się tyczy waszych opinii co do stosunku ceny do jakości/ stopnia rozdupczenia skafandra jak widzicie są one podzielone. Dla mnie był to sprzęt po "przeglądach"czyli sprawny jednak po wyjęciu z pudła okazał się szrotem.
Cześć,
dobrze, że to opisujesz, może inny nuras ustrzeże się podobnego błędu.
Dobrze, że zamierzasz walczyć o swoje prawa. Mierzą mnie takie cwaniaki jak ten, od którego kupiłeś suchacza - durszlak.
Szczerze życzę pokonania wszelkich przeszkód prawnych i odzyskania kasy.
KSD [Usunięty]
Wysłany: 08-10-2012, 22:14
Osobiście trzymam kciuki za odzyskanie pieniędzy. Z podanego opisu w żaden sposób nie wynika jakoby skafander miałby być zupełnym szrotem, a wręcz przeciwnie, można odnieść wrażenie, że jest zadbany i dobrze przeserwisowany. Myślę, że stwierdzenia "czego się spodziewałeś" są trochę nie na miejscu. Chyba nikt z nas nie chciałby być tak oszukany. Próba świadomego wpakowania kogoś na minę w ten sposób, jest według mnie po prostu zwykłym złodziejstwem.
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 08-10-2012, 22:33
juwisz napisał/a:
testu szczelności nie robiłem, nie wiem gdzie to można wykonać w Krakowie.
Na Zakrzówku - zakładasz na siebie i idziesz na nura
Wiesz, zdrowy rozsądek to najlepszy wskaźnik do unikania kłopotów.Decydujesz się na kupno suchego skafandra za 900 zł czyli za cenę zamka z wszyciem, a potem ci się oczy otwierają.Czego sie spodziewałeś?
gosc sie spodziewal tego co wiekszosc z nas - sprawnego suchara ktory moze nie wyglada topowo, ale posluzy jeszcze dlugie lata.
wczoraj wlasnie opylilem suchara za 800 zl (z jetami scubatecha). do wymiany 1 manszeta i buty do podklejenia, zamek igla. przy niewielkim nakladzie posluzy jeszcze dlugo. moze jakbym sie z nim bujal, to wzialbym z 1100... ale przelezalby jeszcze pewnie z rok zanim by znalazl nabywce. a tak przynajmniej komus jeszcze posluzy.
sam kilka lat temu swojego pierwszego kupilem za 600 zl + 140 zl inwestycji.
900 za uzywany (powiedzmy z 5 sezonow) suchy to nie jest jakas super okazja.
powodzenia w walce, mam nadzieje, ze nie odpuscisz gnojowi, nawet jesli nie wygrasz, to wazne zeby gosc mial ciagania tak zeby 2 razy sie zastanowil jak znow bedzie chcial taki numer wyciac. jak bedziemy odpuszczac, to takich akcji bedzie coraz wiecej .
Wysłany: 11-10-2012, 15:08
FABROLO napisał/a:
KACE a czemu jeszcze nie pogoniles goscia NEGATYWEM, nie ma co czekac komus pomozesz zeby ktos sie nie nacial na gnoja 2x. Jak sprawy sie maja?
pozdro
Z tymi negatywami, to jest tak sobie. Raz wystawiłem takiemu cwaniakowi, natychmiast odbił cytuję: UWAGA NA TEGO ALLEGROWICZA NIE MOŻNA SIĘ Z NIM SKONTAKTOWAĆ .NIE MA POJĘCIA O TRANZAKCJACH NA ALLEGRO .PRZESTRZEGAM KAŻDEGO .. NIE POLECAM.
Wysłany: 11-10-2012, 16:44
Zawsze masz szansę na sprostowanie takiej informacji, a nawet anulowanie negatywnego komentarza jeśli był wystawiony złośliwie. Pierwsze co bym zrobił, to zgłosił sprawę do Allegro.
Sam myslałem o zakupie używanego suchara, mój juz troche się zużył, ale widze że są nawet w środowisku ludzie którzy chcą opchnąć chłam i jeszcze na tym zarobić.
Życzę powodzenia w odzyskiwaniu kasy. Dobrze że ten temat poruszyłeś na forum.
Też się zgadzam z oopinia że 900 pln za używany suchar to nie jest znowu super okazja, a tłumaczenie gościa że można skafander reaktywować za 1200 pln to szczyt chamstarjstwa.
Pzdro :Adalbert
Wysłany: 11-10-2012, 18:25
Pawel_B napisał/a:
Zawsze masz szansę na sprostowanie takiej informacji, a nawet anulowanie negatywnego komentarza jeśli był wystawiony złośliwie. Pierwsze co bym zrobił, to zgłosił sprawę do Allegro.
Pozdrawiam, Paweł
Jasne, masz na to czas? Z reguły w przeciwieństwie do sprzedającego nie jest to treść Twojego życia zawodowego;). Z obserwacji i doświadczeń jak wystawisz negatywa rasowemu sprzedawcy allegro, to dostaniesz po dupie, dla zasady/obrony przez atak. Nagle gość zareaguje po 10 minutach, a maile ignorował przez tygodnie. Taki folklor. Negatyw, to takie alibi ... słabe. Trzeba akceptować/kalkulować ryzyka, korzystania z serwisów aukcyjnych i tyle.
Pzdr
G
Wysłany: 11-10-2012, 20:19
Pawel_B napisał/a:
Zawsze masz szansę na sprostowanie takiej informacji, a nawet anulowanie negatywnego komentarza jeśli był wystawiony złośliwie.
Szansa, o której piszesz jest zerowa. Allegro z zasady nie usuwa komentarzy, wszystko na co można liczyć to usunięcie z treści ewentualnych bluzgów bądź pomówień.
Jest też możliwe wzajemne anulowanie komentarzy przez strony transakcji. Wymaga to zgody obu stron, komentarze znikają z zestawienia punktowego, ale ich treść pozostaje widoczna.
Negatywa warto stawiać, żeby ostrzec innych przed oszustem. Z odwetem trzeba się oczywiście liczyć, ale prawdziwy facet przyjmuje na na klatę i nawet jedna łezka mu nie pocieknie.
ptja [Usunięty]
Wysłany: 11-10-2012, 20:22
Teo napisał/a:
Negatywa warto stawiać, żeby ostrzec innych przed oszustem. Z odwetem trzeba się oczywiście liczyć, ale prawdziwy facet przyjmuje na na klatę i nawet jedna łezka mu nie pocieknie.
Warto założyć dwa konta: do zakupów i sprzedaży. W tym pierwszym bez litości i bez obaw można piętnować, a drugie pozostaje "czyste" (oczywiście jeśli sami jesteśmy nieskazitelni jako sprzedawcy).
A poza tym ważna jest treść negatywa - pozwala ocenić także wystawcę komentarza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko