Wysłany: 11-10-2012, 20:29
ptja napisał/a:
Teo napisał/a:
Negatywa warto stawiać, żeby ostrzec innych przed oszustem. Z odwetem trzeba się oczywiście liczyć, ale prawdziwy facet przyjmuje na na klatę i nawet jedna łezka mu nie pocieknie.
Warto założyć dwa konta: do zakupów i sprzedaży. W tym pierwszym bez litości i bez obaw można piętnować, a drugie pozostaje "czyste" (oczywiście jeśli sami jesteśmy nieskazitelni jako sprzedawcy).
A poza tym ważna jest treść negatywa - pozwala ocenić także wystawcę komentarza.
KACE a czemu jeszcze nie pogoniles goscia NEGATYWEM, nie ma co czekac komus pomozesz zeby ktos sie nie nacial na gnoja 2x. Jak sprawy sie maja?
pozdro
sprawy się tak mają że sie nie mają
kasy jak nie oddał tak nie oddał
poczyniłem OFICJALNE kroki i pozostaje czekać
a co do negatywa to bez obaw, będzie niebawem, na razie mam sporo zajęć, dużo na głowie prywatnie i w firmie, nie mam chwilowo siły się tym wk...., zwyczajnie pojawiło się pierwsze zmęczenie psychiczne.
jak już powiedziałem sprawa się toczy, trzymajcie kciuki
Wysłany: 11-10-2012, 22:07
grzesnur napisał/a:
ROTFL
<offtop> Nie tarzaj się, tylko doceń koncepcję. Ma sens, sam stosuję. Z konta do kupowania bez oporów mogę wystawić negatywa, a odwet dynda mi koło kokardy. Konto do sprzedaży jest czyściutkie, zielono od pozytywów, zainteresowanym samo wciska się "kup teraz" czy inne "licytuj". </>
Podwójna tożsamość to też na swój sposób oszustwo, nawet jeśli służy dobrej sprawie.
ptja [Usunięty]
Wysłany: 12-10-2012, 09:33
miras napisał/a:
Podwójna tożsamość to też na swój sposób oszustwo, nawet jeśli służy dobrej sprawie.
Nie zrozumiałeś idei.
Nikt tu nie sugerował podwójnej tożsamości (ok, dla ścisłości: ja nie sugerowałem).
Nie wiem, jak inne portale, ale Allegro nie zabrania używania wielu kont.
Ale czasem bywa, że uzasadnione i usprawiedliwone. Mi się pomysł kolegów podoba, choć nie zastosuję. Allegro ma w dupie odwetowe komentarze i po takim gnojku smród zawsze zostanie. Sam kilka takich złapałem, ale z drugiej strony, w statystykach są pokazane przy zakupach i jezeli sprzedaż jest czysta, dla mnie nie stanowi problemu kupowanie u takiej osoby. Nawet negatywy przy sprzedaży nie zawsze powodują rezygnację - wszystko kwestia ich odsetku, bo wiadomo, że wśród kupujących też są wieczni malkontenci.
ptja [Usunięty]
Wysłany: 12-10-2012, 09:45
jacekplacek napisał/a:
Nawet negatywy przy sprzedaży nie zawsze powodują rezygnację - wszystko kwestia ich odsetku,
Odsetku i treści. Ja na przykład zawsze czytam negatywy, kontrkomentarze i ewentualne odpowiedzi. Zazwyczaj daje się z nich wywnioskować, która strona "się czepia".
A dwa konta jednak ułatwiają sprawę
gosc sie spodziewal tego co wiekszosc z nas - sprawnego suchara
twoje myślenie jest słuszne, lecz naiwne.Ja myślę podobnie, lecz wiem gdzie żyję.W Polsce kradną i oszukują, bardziej niż w jakimkolwiek innym cywilizowanym kraju w Europie, Ukrainy nie biorę pod uwagę:)Chciałbym, żeby było inaczej, ale wg. moich obserwacji nie będzie, przynajmniej za mojego życia.Tak jak nie będzie żyło nam sie równie dobrze jak np.w Niemczech, w ciągu najbliższych 10-ciu lat.Mimo tego, że jesteśmy "zieloną wyspą, pełną cudów".Ekonomiści stwierdzili ostatnio, że jeśli kryzys w Grecji będzie na takim poziomie jak dzisiaj, to za pięć lat Grecy osiągną poziom życia taki jak jest w Polsce dzisiaj:)
"zyje w kraju w ktorym wszyscy chca mnie zrobic w ch...a", idac twoim tokiem to uzywanych nie kupowac, bo sie mozna naciac. nowych nie kupowac, bo sie przeplaca itp.
z twojej wypowiedzi wynikalo, ze za 900 zl kupisz chlam i wiecej nie oczekuj, a gosc jest sam sobie winien. wyrazilem przeciwna opinie poparta 2 przykladami. co w tym naiwnego?!?
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 14-10-2012, 10:38
grzegorz napisał/a:
twoje myślenie jest słuszne, lecz naiwne.Ja myślę podobnie, lecz wiem gdzie żyję.W Polsce kradną i oszukują, bardziej niż w jakimkolwiek innym cywilizowanym kraju w Europie,
Zdziwił byś się jak oszukują w kraju pono bardziej cywilizowanym od PL. Np zamiast nowych dwóch SS za cenę nowych przysłano dwa stare szrotowate półsuche. Interwencja niemieckiego przyjaciela na ich forach i bezpośrednio u dostawcy doprowadziła do zwrotu kasy pod groźbą sądowną - kolega tą sprawę w dojczlandii założył by gdyby rzecz nie została naprawiona.
Jakbyś chciał to te stare leżą u mnie. Zatem proszę nie uogólniaj bo znajdują się wyjątki. Ufam że wyjątkiem jest i ta sprawa oszustwa.
Też uważam że trzeba mieć zaufanie do sprzedawcy, iż podaje prawdę o towarze. Kupiłem kiedyś używkę dla mojego kursanta ale w opcji była możliwość zwrotu SS. Zresztą zapłata była po przymiarce i sprawdzeniu. SS okazał się zgodny z opisem i służy do dziś już parę lat.
Być może wyjątek ale takie wyjątki winny być cały czas. Bo nie można zakładać że każdy to złodziej, kłamca, oszust i cyklista.....
Tamten temat dotyczył radaru. Niestety muszę Cię rozczarować ja nie oszukałem i stosowną kwotę uiściłem.
Tzn czuję się oszukiwany gdy jakiś pierdzistołekjak pajac wyskakuje na trasę zarobić parę stówek dla gminy na przejeżdżającyh. Myślę że nie będę się mylił gdy nazwę to współczesnym mytem o wartości 1/5 płacy 80% swoich obywateli.
Stawia swoje urządzonko tak ze go nie widać - za słupem, w takim miejscu że tylko idiota nie naciśnie pedału gazu i nie przyspieszy mając niczym nie zakłócony wyjazd prostą drogą z miasteczka na zadupiu. Miejsca te oplakatowuje masą znakówi następny cwaniak zapewne po to aby łatwiej się łapało naiwnych. Za 150 m stoi stały radar Na trasie 120 km mam po drodze z 10 słupków z makietami radarów! Co to k...a w nibylandii żyjemy żeby straszyć strachami swoich obywateli?
Jeśli tego nie potraktujesz jako próby oszustwa w majestacie prawa to nie dziw się że są tacy którzy to tak traktują.
Takim miejscem w Łagowie na którym pasą się wszelkiego rodzaju chłopcy radarowcy jest wylot z Łagowa przed Promykiem (Mundi Recra) Kiedyś tam mnie złapano jak 10 km szybciej jechałem Argumentem było to że tam po ulicy mogą ludzie chodzić!.
Zapytałem zdziwiony, co owi ludzie mają robić na tej drodze po której auta jeżdżą I CZY KIEDYKOLWIEK skasował takiego pieszego za chodzenie po drodze?
No nie skasował!
Zatem jak widzisz i przecież wiesz bo żyjesz tu i teraz, że nasze ukochane władze wszelkiej maści starają się dymać swoje owieczki ile się da zaś koronny argument to że niby chodzi o bezpieczeństwo bliźnich. Przy każdej pierwszej okazji taka argumentacja sypie się w popiół.
grzegorz napisał/a:
to nie zakładaj, i płać i płacz:)
Wysłany: 21-10-2012, 10:48 Allegro niczemu nie winne. Oszuści z Allegro owszem !!!
Sprawa zakupu sprzętu (towaru) na Allegro czasami bywa bolesna właśnie ze względu na oszustów. Ja osobiście bym bez wyrzutów wymieniał ich z nicka oraz imienia i nazwiska aby inni mieli przestrogę.
Podobna sprawę mam z latarką. kupiłem TECHNISUB VEGA 100. Okazało się, że akumulatory rozlane i świeci około 3 minuty. Nigdy takiego krótkiego nurka nie robiłem. Sprzedawca "f...a" z Mysłowic nie przyznaje się do winy i nie chce zwrócić pieniędzy. Po zgłoszeniu do Allegro został rozpoczęty spór - zakończony, nie rozwiązał problemu. Kolejnym krokiem ___ informacja dla wszystkich oszukanych ___ jest cytuję: "istnieje możliwość zgłoszenia sprawy w sądzie lub na policji. Zanim zdecyduje się Pan na takie rozwiązanie, ma Pan możliwość skorzystać z usługi zasięgnięcia porady prawnej. Porady udzielą fachowcy z kancelarii prawniczej Włodzimierz Głowacki i Wspólnicy sp.k. z siedzibą w Poznaniu." KONIEC CYTATU.
Czekam aktualnie na odpowiedź z kancelarii prawniczej.
Nie wolno odpuszczać cwaniakom i naciągaczom !!!
A tak na marginesie - kupiłem od allegrowicza "f...a" również automat I i II stopień. RETY !!! Po odebraniu z serwisu (326 zł) napisali, że w środku była PLEŚŃ !!! Allegrowicz w opisie podał, cytuję: "sprawny- podaje równo".
Postaram się umieścić zdjęcia - zobaczcie co ludzie sprzedają!
PIOZYT
[ Dodano: 21-10-2012, 11:14 ]
Zdjęcia automatu zakupionego na Allegro od allegrowicza "f...a" z Mysłowic.
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 21-10-2012, 12:01
PIOZYT napisał/a:
Czekam aktualnie na odpowiedź z kancelarii prawniczej.
Nie obiecuj sobie zbyt wiele . Ja uzyskałem poradę z tej kancelarii . Nic odkrywczego i nowego się nie dowiedziałem , poza tym że , kontakt , polubowne załatwienie sprawy , zgłoszenie do policji itp. ogólnie znane drogi.
Niestety i tu jak w życiu , co darmowe jest do d... .
Za coś co pozwoli Tobie uzyskać skuteczną pomoc trzeba zapłacić .
Nie chce mi się tracić teraz czasu na szukanie tego maila i wklejanie go ( zbyt ładna pogoda czas ruszyć w teren ), ale chyba mają wklepany tekst do powielania i wysyłają do wszystkich to samo . Ale życzę powodzenia .
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 21-10-2012, 12:11
PIOZYT napisał/a:
Allegrowicz w opisie podał, cytuję: "sprawny- podaje równo".
Postaram się umieścić zdjęcia - zobaczcie co ludzie sprzedają!
A nie podawał równo ??? Wiesz, nieraz tak jest, że jak nie robi się serwisu co rok , a wszystko działa prawidłowo to po kilku latach może się okazać , że w środku wyglada jak wygląda . Ale podaje równo i jest sprawny. Gdyby napisał że jest miesiąc po serwisie to można by mieć słuszne pretensje .
Nawet nie próbowałem sprawdzić czy "podaje równo", gdyż po rozkręceniu II stopnia ukazał się mym oczom obraz "nędzy i rozpaczy" jak bardzo można zapuścić automat. Nie ryzykowałem życia i oddałem do serwisu. Mam APEKSA 3 lata. Płuczę, czyszczę jest jak nowy.
Sprawa tak naprawdę dotyczy latarki. Uszkodzone akumulatory nie nadają się do naprawy. Koniecznością jest wymiana pakietu akumulatorów. koszt - 1/3 wartości latarki.
Gdyby ta informacja była podana w aukcji to bym nie utyskiwał. Ale Allegrowicz sprzedawca ukrył ten fakt przed kupującym a tym samym oszukał, iż latarka jest sprawna.
Wyobraźcie sobie że bierzecie taką latarkę ze sobą pod wodę. Wystarczy w polskich wodach 25 m i już jest ciemno. Włączacie swoją nowo zakupioną latarkę i po 3 minutach nie macie światła. No i wówczas jestem ciekaw waszych reakcji i emocji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko