Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
28-03-2012, 19:57
Forum ???
Autor Wiadomość
mi_g 

Stopień: P2,Cave,nTMX
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-03-2012, 08:38   

Piotr Stańczuk napisał/a:
gdybam o Legendzie po sknera jestem i uważam, że jak kupiłbym takie coś to tyrałbym go z 10-15 lat, zamiast zaoszczędzić i za 2,3 lata wymiana na nowy bo tani się sypie

Bo ja wiem... U mie w domu uzytkowane są 2 maresy (od nowości) i 5 tych na "A" (wszystkie kupione uzywane). Wszystkie "A" działają bez zarzutu choc najstarsze sa już u mnie ze 4lata a u poprzednich właścicieli na pewno też były po kilka lat. Są wśród nich również te najtańsze modele. Nie wiem co to musiałby być za automat żeby po 2-3 latach wymagał wymiany na nowy - mam nadzieje że żadna firma czegoś takiego nie produkuje.
Ostatnio zmieniony przez mi_g 30-03-2012, 08:38, w całości zmieniany 1 raz  

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-03-2012, 11:17   

TomS napisał/a:
Zadam kilka pytań, nie tylko tobie ale w zasadzie wszystkim, bo "forum" to właśnie "wszyscy"... (...)

gdzie jest przycisk "lubie to"? ;)

[ Dodano: 30-03-2012, 11:20 ]
Plotek napisał/a:

Forum nie jest moderowane więc odpowiedzialność za jego treść jest rozproszona po wielu autorach.

które forum nie jest moderowane? FN? :co:
Ostatnio zmieniony przez KasiaK 30-03-2012, 11:18, w całości zmieniany 1 raz  

Piotr Stańczuk 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-03-2012, 11:20   

mi_g napisał/a:
Piotr Stańczuk napisał/a:
gdybam o Legendzie po sknera jestem i uważam, że jak kupiłbym takie coś to tyrałbym go z 10-15 lat, zamiast zaoszczędzić i za 2,3 lata wymiana na nowy bo tani się sypie

Bo ja wiem... U mie w domu uzytkowane są 2 maresy (od nowości) i 5 tych na "A" (wszystkie kupione uzywane). Wszystkie "A" działają bez zarzutu choc najstarsze sa już u mnie ze 4lata a u poprzednich właścicieli na pewno też były po kilka lat. Są wśród nich również te najtańsze modele. Nie wiem co to musiałby być za automat żeby po 2-3 latach wymagał wymiany na nowy - mam nadzieje że żadna firma czegoś takiego nie produkuje.

wiem w Egiptowie śmigają same maresy i to niższe linie i śmigają, śmigają .... pewnie po 400 nurków rocznie a i tak wytrzymują długo

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-03-2012, 11:29   

lozerka napisał/a:

:)) Chociaż nie raz z Hubertem się ścierałam i pewnie nigdy nie osiągniemy jedności w opiniach na wiele tematów dotyczących nurkowania (...)

wieszz.....myślę, że jednak jest szansa.

na tym forum było już wiele osób, które spory czas głosiły prawdy objawione i nie dopuszczały do siebie innych rozwiązań (też należałam do tego grona, jakieś 7 lat temu ;) )
ale potem człowiek się "starzeje" nurkowo i na wiele rzeczy patrzy inaczej.
Oczywiście taka "zaćma proceduralności i prawidłowości" czasami nie mija ;-) ale tylko u nielicznych :)
Ostatnio zmieniony przez KasiaK 30-03-2012, 11:29, w całości zmieniany 1 raz  

canimo 

Kraj:
Madagascar

Wysłany: 30-03-2012, 13:28   

Cytat:
ale potem człowiek się "starzeje" nurkowo i na wiele rzeczy patrzy inaczej.
Oczywiście taka "zaćma proceduralności i prawidłowości" czasami nie mija ale tylko u nielicznych

Kasiu zacma to choroba, to sie operuje. Perfekcjonizm itp to cecha charakteru, czasem uzyteczna a czasem trudna do zniesienia. Ale instruktorow o partnurow kazdy dobiera sobie sam, wiec nie widze problemu. A na forum jakas przeciwwaganp dla forumowicza, ktory pisze ze po OWD to do ponad 30m z dzieckiem i klawo bylo byc powinna.

Co do Twojego nawrocenia to pozwole sobie na pytanie osobiste- na czym ono polega? kiedys np nie poszlas na powietrzu na 60 m, teraz jest inaczej?
Tyle OT

Mnie sie forum ciagle podoba, nowosci jednak bywaja,np ostatnio sympatyczny temacik perelka to byl o gumkach ( do maski i pletw) . Ale i sporo innych ( nowy sprzet, analizy nurkowan, akweny). Tez zaluja rzadkiego odzywania sie TomaM ale mysle ze jak jakis powazny temat sie rozwinie to i TomM pisnie.
Zreszta w odpowiedziach TomaS i Yavoxa na 1 str jest chyba wszystko co mozna na ten temat napisac

A z Legend to zalezy od dystrybutora. Od ponad roku w sklepie w Grenoble mozna dostac pojedyncze I i II stopnie ( scubawind.com ) tylko nie wiem czy cena przypasi. Jakby ktos byl zdeterminowany to piszcie na pw, albo namowcie polskich dystrybutorow by dogadali sie z firma bo widac mozna

Nadnaturalista 

Stopień: P3.PSS.PNA.PNO.PE
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-11-2012, 22:53   

Nie wiedzialem,gdzie zapytac? Ale czemu w moim temacie nie widze odpowiedzi jest napisane: oczekuje na moderacje?

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2012, 23:15   

Nadnaturalista napisał/a:
Nie wiedzialem,gdzie zapytac? Ale czemu w moim temacie nie widze odpowiedzi jest napisane: oczekuje na moderacje?

Bo dział "wypadki nurkowe" jest silnie moderowany, by ludzie nie pisali w nim pierdół. A jak już je napiszą, żeby nie dało się ich przeczytać. Swoje rozterki mogłeś umieścić, gdzie indziej - np. w dziale dla początkujących - i wtedy miałbyś odpowiedzi widoczne na bieżąco.
Ostatnio zmieniony przez jacekplacek 07-11-2012, 23:16, w całości zmieniany 1 raz  

wowi 

Stopień: RES
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-11-2012, 23:28   

Wypadki - to dział, w którym moderatorzy aktywnie (a raczej pasywnie) walczą o "Oby było tu jak najmniej tematów". W zasadzie mogłoby go nie być, bo pisać tam się nie da a jak już ktoś się przebije, to głównie po to, aby zaraz usłyszeć, że jest hieną cmentarną.

Nadnaturalista 

Stopień: P3.PSS.PNA.PNO.PE
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-11-2012, 23:39   

A dziękuję za info. Nie wiedziałem o tym.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu