Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak się wypisać z wątku?
Autor Wiadomość
Yavox 

Stopień: T1 (GUE nTmx)
Kraj:
Poland

Wysłany: 28-11-2012, 12:10   Jak się wypisać z wątku?

Pytanie do administratora - czy jest jakieś narzędzie, które umożliwia wypisanie się z wątku, w którym się kiedyś napisało posta i od tamtej pory przychodzą na maila powiadomienia o nowych odpowiedziach? W wielu platformach do forów jest jakaś strona typu "thread tools", gdzie można podejrzeć wszystkie subskrybowane tematy i odkliknąć te, z których nowości już nas nie interesują.

Dodam, że nie chodzi mi o wyłączenie wszystkich powiadomień, jakie przychodzą na maila. Nie jestem też zainteresowany dodawaniem tematów do ignorowanych, bo chcę po zalogowaniu widzieć informację o nowych postach. Po prostu chciałbym móc zaznaczyć część tych wątków, w których coś kiedyś napisałem, żeby zaczęły funkcjonować tak jak te, w których nigdy nie pisałem - czyli wyświetlać nowe posty po zalogowaniu ale niezależnie od tego, czy je przeczytam czy nie, nie generować już powiadomień o nowych postach na maila.

Da się to zrobić?

ptja
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2012, 12:30   

Na dole, po prawej stronie masz:

Powiadom znajomego o tym temacie
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku
Przestań śledzić ten temat
Oznacz temat jako nieczytany
Ostatnio zmieniony przez ptja 28-11-2012, 12:30, w całości zmieniany 1 raz  

Pawel_B 

Stopień: Instruktor MSDT
Kraj:
Poland

Wysłany: 28-11-2012, 12:50   

To Ty przy tej ilości postów jeszcze chcesz powiadomienia na maila? Ja po prostu często klikam "oznacz wszystkie posty jako przeczytane" i mam czarno na białym co się pojawiło od ostatniej wizyty.

Pozdrawiam, Paweł

KSD
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2012, 13:32   

Yavox, dochodzisz do forumowego levelu "expert" :ping: :ping:

Yavox 

Kraj:
Poland

Wysłany: 28-11-2012, 14:26   

ptja napisał/a:
Przestań śledzić ten temat

Dzięki. Szukałem rozwiązania systemowego z miliardem checboxów po jednym do każdego z tematów - zupełnie przeoczyłem rozwiązanie "lokalne", działające w zakresie jednego wątku.

Pawel_B napisał/a:
To Ty przy tej ilości postów jeszcze chcesz powiadomienia na maila?

Nie tyle chcę, co mam - z każdego wątku w którym pisałem i w którym od ostatnich oględzin pojawiło się coś nowego dostaję powiadomienia na maila na komórkę. Loguję się, żeby poczytać jak się cokolwiek pojawi a nie mam nic lepszego do roboty - np. jadę autobusem albo się obudzę bo dziecko chce sikać w środku nocy a tam mi miga komórka koło łóżka, że przyszło 10 powiadomień :) To ja wtedy małego na nocnik a komórkę cyk!

Zaczyna to być jednak męczące, jak się robi zbyt dużo wątków, stąd chciałem wyświetlić listę wszystkiego od stworzenia świata, w czym się udzielałem i odhaczyć to, co mnie już nie interesuje.

KSD napisał/a:
Yavox, dochodzisz do forumowego levelu "expert" :ping: :ping:

Osiągnę ten level, kiedy nie będę miał czasu pisać/czytać, bo będę więcej nurkować. Wtedy jest taki level "cichego eksperta" :) Cała reszta to tylko biznes albo bicie piany :)

Pawel_B 

Kraj:
Poland

Wysłany: 28-11-2012, 14:50   

Yavox napisał/a:
z każdego wątku w którym pisałem i w którym od ostatnich oględzin pojawiło się coś nowego dostaję powiadomienia na maila na komórkę.

Można w opcjach wyłączyć powiadomienia :)

Yavox 

Kraj:
Poland

Wysłany: 28-11-2012, 15:17   

Pawel_B napisał/a:
Można w opcjach wyłączyć powiadomienia :)

Tak, ale ja CHCĘ być powiadamiany - tylko, nie o wszystkim :)

Pawel_B 

Kraj:
Poland

Wysłany: 28-11-2012, 15:30   

To może faktycznie korzystaj z tego (prawy dolny róg):

Powiadom znajomego o tym temacie
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku
Śledź odpowiedzi w tym temacie
Oznacz temat jako nieczytany

Yavox 

Kraj:
Poland

Wysłany: 28-11-2012, 16:21   

Kliknąłem "dodaj do ulubionych". Nic się obserwowalnego nie stało. Zakładając, że się dodał - ciekaw jestem, jak wyświetlić wszystkie ulubione... Tekst "dodaj do ulubionych" się nie zmienił - a oczekiwałbym np. teraz "usuń z ulubionych", dla odmiany.

"Wersja do druku" działa dobrze.

"Powiadom znajomego" generuje jakiś tendencyjny pean zachwytu i prosi o maila.

"Śledź odpowiedzi" po użyciu zmieniło się w "Przestań śledzić".

Klikam "oznacz jako nieczytany" - zobaczymy, co dobrego nam przyniesie :)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu