Wysłany: 15-01-2013, 20:30 Durne prowokowanie moderatora bez powodu
Witajcie
Dziś o godzinie 2:31 dostałem ostrzeżenie od Nurasa5 z opisem jak w temacie.
Chłopak najwyraźniej nie mógł spać po nocy aż tuż po nocnej straży powód wymyślił. To, że wycina posty bez ostrzeżenia i informacji o powodach to, że modyfikuje wpisy według własnego uznania to, że są równi i równiejsi - to nic. Ale na sam koniec pan i władca Moderator Nuras5 o godzinie 2:35 zamknął temat uznając, że wszystko co miało być powiedziana zostało powiedziane
Nie potrafił określić zasad sprzedaży w prosty sposób, nie potrafił opublikować tych zasad tak aby uniemożliwić polemikę, nie odpowiedział na zadawane pytania – nie tylko przeze mnie, nie wykazał się autorytetem ale za to pokazał władzę. Facet ma wajchę- raczej małą i chyba nic więcej.
Tu i na tym forum możesz – pozwala Ci na to właściciel - wachlować tą wajchą ale jeśli uważasz, że Internet zaczyna się i kończy na tym forum to jesteś w błędzie i w tym kontekście należy się zastanowić kto tu jest durny
Witam też mi to nie pasuje brak konsekwencji to tak jak z małymi dziećmi można zakazywać kilka razy a i tak każdy olewa a modzi nic nie robią, a potem zdziwienie że nikt ich nie słucha i jak przypadło na dorosłego zamknąć temat i nie ma dyskusji z dziećmi. Po to była ta rozmowa aby okreslić jasno zasad a potem sie ich trzymać i nie koniecznie moje czy kogoś innego tylko wszystkich bo myślałem że po to są fora. Ale chyba jestem stary i głupi.
PZDr
Wysłany: 15-01-2013, 21:35
Jest to ostatnia moja wypowiedź w tym temacie - nie każdemu muszę się podobać.
Trudno - jest ponad 8 tyś. użytkowników.
Aleksander napadł na mnie, bo nie lubi JP, który nie zamieszczał ogłoszeń.
Nie widzę żadnego związku tematów komisu, z Aleksandra oceną postawy JP, w innych tematach.
Moderuję to forum od ponad 10 lat -praktycznie od początku. Nie takie ataki przeszedłem - ale podjąłem się czegoś i staram się to wykonywać solidnie.
Staram się być obiektywny i nie faworyzować nikogo.
Przypomniałem zasady sprzedaży i nie widzę powodu do ataków osobistych.
Jeśli Aleksander tego nie rozumie - nie moja sprawa.
Nigdy nie pozwalałem na ataki osobiste, bo z tego wynikały tylko zadymy nic nie wnoszące.
Jeśli ktoś ma do mnie zastrzeżenia zawsze może zwrócić się do DarkaS, który podejmuje ostateczne decyzje.
EOD
Ostatnio zmieniony przez nuras5 15-01-2013, 21:36, w całości zmieniany 1 raz
A ja jak najbardziej popieram moda, zasady nie są zbyt skomplikowane (ale jak widać nie dla wszystkich).
Jak komuś się nie podoba to może zmienić forum.
gazeliusz [Usunięty]
Wysłany: 15-01-2013, 21:55
mi też jest smutno. . założyłem nowy temat o forach nurkowych w Polsce, chciałem je policzyć i podyskutować.. zrobiłem to w kontekście nowego forum, które ktoś zareklamował na Nuras'ie.. nie bardzo widzę sens powielania, ale każdy ma swoją wizję.. Niestety mój temat został skasowany, jak gdyby ktoś się obawiał, że wymienienie innych for o tematyce nurkowej będzie straszliwą konkurencją dla Nuras'a i spowoduje jego upadek.. Ludzie.. W uzasadnieniu ''kasujący'' napisał : sami sobie szukajcie..
Cóż, myślę, że 95% zagadnień poruszanych na tym forum, można by sobie samemu gdzie indziej w necie poszukać.. Ale czy o to chodzi??
mi też jest smutno. . założyłem nowy temat o forach nurkowych w Polsce, chciałem je policzyć i podyskutować.. zrobiłem to w kontekście nowego forum, które ktoś zareklamował na Nuras'ie.. nie bardzo widzę sens powielania, ale każdy ma swoją wizję.. Niestety mój temat został skasowany
Nie no, bez jaj, ktoś skasował temat o forach nurkowych? Ten, w którym podawaliśmy, co jeszcze jest oprócz FN???
WTF?!?
Teraz, to ja bym prosił o uzasadnienie, jeżeli to jest prawda...
Ostatnio zmieniony przez Yavox 15-01-2013, 22:23, w całości zmieniany 1 raz
gazeliusz [Usunięty]
Wysłany: 15-01-2013, 22:24
tak, ja nie kłamię..Mama zabronili..
Ostatnio zmieniony przez gazeliusz 15-01-2013, 22:25, w całości zmieniany 2 razy
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 15-01-2013, 22:38
gazeliusz napisał/a:
Cóż, myślę, że 95% zagadnień poruszanych na tym forum, można by sobie samemu gdzie indziej w necie poszukać.. Ale czy o to chodzi??
Nie można. Tutaj są w skomasowanej formie i z różnymi punktami widzenia - fakt, że nie bez emocji - ale są. Nigdzie indziej nie ma tak szeroko potraktowanych tematów. Było jeszcze jedno konkretne forum, ale było i się zmyło i teraz przedstawia jedyny słuszny punkt widzenia - a co najciekawsze, nawet w tym punkcie nie umią się z sobą dogadać
gazeliusz [Usunięty]
Wysłany: 15-01-2013, 22:42
jacekplacek napisał/a:
gazeliusz napisał/a:
Nie można. Tutaj są w skomasowanej formie i z różnymi punktami widzenia - fakt, że nie bez emocji - ale są. Nigdzie indziej nie ma tak szeroko potraktowanych tematów. Było jeszcze jedno konkretne forum, ale było i się zmyło i teraz przedstawia jedyny słuszny punkt widzenia - a co najciekawsze, nawet w tym punkcie nie umią się z sobą dogadać
Nie no.. to to ja wiem Dlatego czytam nocami
Nie o to chodzi.. Poczułem się jakbym zrobił coś bardzo złego.. Jakbym zdradził niemcom, gdzie się brat w lesie ukrywa..
Wysłany: 16-01-2013, 10:02
Ja również uważam działania moderatora nuras5 za zbyt płytkie jak na tak odpowiedzialną funkcję. Jednocześnie wiadomo jak trudno jest zachować obiektywizm w każdych okolicznościach. Proponuję jednym - mniej się czepiać, a drugim - bardziej się przyłożyć.
Co do postów-ogłoszeń jackaplacka ... Znalazł formę która balansuje na granicy tolerancji administratorów, co znaczy, że jej nie przekracza, więc jest OK A to wymaga sporej inteligencji...
Jak kiedyś zostanę instruktorem, też tak będę
ww.moderator to pan pikus,w porownaniu do orgietek urzadzanych przez niegdysiejsze moderatorki pare lat temu.to sie dzialo...
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 16-01-2013, 17:04
jaros4 napisał/a:
ww.moderator to pan pikus,w porownaniu do orgietek urzadzanych przez niegdysiejsze moderatorki pare lat temu.to sie dzialo...
Ale musisz przyznać. że polotu, inteligencji, humoru, zaangażowania Kasi i Mani długo się nie uświadczy Mi brakuje tych osób - świetnie się czytało a było i ostro i wesoło i merytorycznie.
chyba zartujesz!kasowanie postow,czesci postow,manipulacje...czysto UB-eckie metody.byc moze obie wryly mi sie w pamiec tak mocno bo byl to moj internetowy debiut.lata temu.
jedna z nauczek ktora wtedy wynioslem z pobytu na tym internetowym forum jest to ze aby pisac tu cokolwiek,trzeba miec skure gruba jak dupa nosorozca.pomimo ich usilnych staran FN dziala,i ma sie dobrze,utrzymujac w moim mniemaniu wysoki poziom kultury kontaktu miedzy uzytkownikami.
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 16-01-2013, 17:56
jaros4 napisał/a:
FN dziala,i ma sie dobrze,utrzymujac w moim mniemaniu wysoki poziom kultury kontaktu miedzy uzytkownikami
I to w Tobie lubię najbardziej
Kiedy jakieś kolejne filmowanko na Koparkach? Bo latka lecą...
Wiek: 56 Dołączył: 20 Paź 2004 Posty: 2801 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-01-2013, 17:59
jaros4 napisał/a:
chyba zartujesz!kasowanie postow,czesci postow,manipulacje...czysto UB-eckie metody
E tam. Panie po prostu robiły korekty dyskretnie, po dziewczęcemu, żeby nikogo nie denerwować swoja natarczywością Jak mama sprzątająca zabawki gdy dziecko śpi Nic złego się nie dzieje przecież...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko