Wysłany: 03-09-2004, 10:03
Hmm no właśnie, ten zegarek to bardzo ciekawa propozycja.... czy ktoś się z nim zetknął???
es_emka... pamiętaj że dobrze mieć tabele pod wodą... mając max. głębokość i czas wiesz ile jeszcze możesz być pod wodą..... więc zegarek wg. mnie jest b.przydatny
pozdrawiam
przemek
Wiek: 46 Dołączył: 13 Mar 2002 Posty: 373 Skąd: Zabrze/Warszawa
Wysłany: 03-09-2004, 10:36
Widziałem te zegarki jakieś 2 miesiące temu na lotnisku w Monachium
Jak je zobaczyłem - ooo mają głebokościomierz - KUPUJĘ!!!
ale po założeniu na rękę mój entuzjazm troszkę... opadł - jest to kawałek kolorowego lub BARDZO kolorowego plastiku i gumy za około 70 Euro
Do pracy go nie ubiorę bo musiałbym pracować na basenie lub w barze przy plaży więc pozostał on tylko miłym wspomnieniem choc bardzo lubię swatch'a
Pozdrawiam
musiałbym pracować na basenie lub w barze przy plaży
Ale pomysl jakie mialbys wziecie....
a jakby zegarek mial jeszcze stoper to na przyklad damski turniej siatkowki plazowej....
Art ty sie nad tym dobrze zastanow...
Na powaznie - tez go ogladalam i sie nad nim zastanawiam. Szkoda tylko ze jest malo damski
Mania
Wysłany: 03-09-2004, 14:05
Ale jest też w wersji komandoskiej/DIR (czarny) (http://www.swatch.pl/product_info.php?products_id=960&osCsid=4e576b90041261cd12bacb61026b6d40)
ja jednak wybrałbym uzywanego Digitala Uwateca - podobno można czasem trafić za podobną cenę.
Pozdrawiam,
Tomek
Art napisał/a:
Widziałem te zegarki jakieś 2 miesiące temu na lotnisku w Monachium
Jak je zobaczyłem - ooo mają głebokościomierz - KUPUJĘ!!!
ale po założeniu na rękę mój entuzjazm troszkę... opadł - jest to kawałek kolorowego lub BARDZO kolorowego plastiku i gumy za około 70 Euro
Do pracy go nie ubiorę bo musiałbym pracować na basenie lub w barze przy plaży więc pozostał on tylko miłym wspomnieniem choc bardzo lubię swatch'a
Pozdrawiam
es_emka [Usunięty]
Wysłany: 03-09-2004, 14:13 Swatch
... a moze ktos ma takkowego uzywanego na sprzedaz?
za godna cene?
Wiek: 46 Dołączył: 13 Mar 2002 Posty: 373 Skąd: Zabrze/Warszawa
Wysłany: 03-09-2004, 14:48
Mania napisał/a:
Ale pomysl jakie mialbys wziecie....
a jakby zegarek mial jeszcze stoper to na przyklad damski turniej siatkowki plazowej....
Art ty sie nad tym dobrze zastanow...
Hmmm......
Myślisz Mania, że sam zegarek pomoże w tym "wzięciu"???
a skąd tu jeszcze tą plażę wziąć?
Ja teraz będę miął ciężkie 3 miesiące w pracy więc nawet na FN zaglądam ukradkiem a na plażę to się wybiorę w następnym roku więc zegarek się nie przyda...
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 03-09-2004, 15:43
Na niemieckiej stronie Swatch'a pisze, ze zegarek nie jest urzadzeniem do nurkowania (nie zastepuje glebokosciomierza i komputera) ze wzgledu na mala dokladnosc pomiarow.
Dodatkowo "zasieg" glebokosciomierza tez jest w miare miarny...
Z tego co zrozumialem z opisu na stronie Swatcha, to pod woda wskazowki pokazuja glebokosc i czas nurkowania a na powierzchni przechodzi w normalna funkcje zegarka. Jak dla mnie cokolwiek dziwne. Pewnie by mi sie mylilo czy jestem od 10 minut na 30 metrach czy jest 15:10. Wdaje mi sie, ze to bardziej gadzet niz przyrzad.
Wysłany: 03-09-2004, 17:38
Widziałem u Jubilera (dziwne troszkę:) ) w Lublinie w Tesco kolekcję zegarków Speedo, damskie, męskie, grube i cienkie jak żyletka ale równie kolorowe co Swatch z tymi samymi funkcjami, przynajmniej tak były reklamowane , pięęęęęęęęęęękne, cena najdroższego 360 pln, czy ktoś już takowe widział?
Bardzo solidna koperta + obrotowy pierscień ze strzałką fluorescencyjną na 12. Szkło kwarcowe. Podświetlana tarcza (patent Timexa-Indiglo ). Max. głebokość 200m i to wszystko za cenę <>300 pln !
Tylko bransoleta metalowa nie bardzo mi leżała. Dokupiłem za parę groszy pasek gumowy-Timex Flix.
Polecam z całego jako uzupełnienie prawdziwego kompa.
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 04-09-2004, 13:05
Krzysio napisał/a:
Z tego co zrozumialem z opisu na stronie Swatcha, to pod woda wskazowki pokazuja glebokosc i czas nurkowania a na powierzchni przechodzi w normalna funkcje zegarka.
Z tego co zrozumialem z opisu na stronie Swatcha, to pod woda wskazowki pokazuja glebokosc i czas nurkowania a na powierzchni przechodzi w normalna funkcje zegarka.
Ten zegarek jest ładnym gadżetem, co Swatch sam przyznaje i ostrzega aby nie traktować go jako przyrządu pomiarowego. Jego możliwe zastosowanie to wskazanie roztargnionemu nurkowi bez komputera jak długo trwał nurek, jaka była jego głębokość max i zgrubsza można zobaczyć profil zanurzenia, który można zapisać do pamięci zegarka - mamy dostęp do ostatniego zanurzenia i do profilu zapisanego jako "ulubiony". Inne zastosowanie to np. dla snorklujących - mogą się pochwalić osiągniętą głębokością i czasem bycia pod wodą. Potencjalni nabywcy niech zwrócą uwagę na brak np. sekundnika i nieco nieczytelną tarczę w niektórych modelach. A poza tym zegarek jest moim zdaniem pikny...
Myślę, że wszyscy zdajemy sobie sprawę z tego, iż te piękne zegarki są tylko gadżetem. Natomiast pod wodę zabieramy profesjonalną pomiarówkę, tak żeby komfortowo i przyjemnie spędzić czas. Czego Wam wszyskim życzę. A Swatch-a napewno sobie kupię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko