Wysłany: 07-04-2013, 16:56 Pytanie do Moderatorów o zamieszczanie ogłoszeń prywatnych
Mam pytanie do Moderatorów co należy zrobić, aby ogłoszenie prywatne nie zostało usunięte ? Czy zależy to od humoru moderatora, znajomości, a może od czegoś innego ?!
W dniu dzisiejszym zamieściłem ogłoszenie w dziale Sprzedam i zostało usunięte - a było napisane w taki sam sposób jak inne, które widnieją (przeczytałem regulamin zamieszczania ogłoszeń). Pan DarekS usunął ogłoszenie, strasząc zablokowaniem konta, natomiast na emaila z prośbą o wyjaśnienie co jest nie tak - niestety nie raczył odpisac.
Po raz kolejny zamieściłem ogłoszenie - skopiowałem treść z ogłoszenia, które jest widoczne na forum - zmieniłem nazwę produktu, cenę - tym razem znowu komuś się nie spodobało - usunięto - powód - SPAM.
Może warto rozważyć zamieszczenie szablonu ogłoszenia Sprzedam, Kupię , Zamienię, Oddam takiego które będzie spełniało warunki ogłoszenia prywatnego bo odnoszę wrażenie, że forum to prywatny folwark i jedne ogłoszenia są kasowane, a inne nie.
Wysłany: 07-04-2013, 17:52
Na początku działu sprzedam jest przyklejony temat w którym są podane zasady.
W skrócie - dział sprzedam jest dla uczestników forum, którzy chcą sprzedać swój, najczęściej używany sprzęt.
Jeśli chcesz sprzedać kilka, kilkanaście sztuk nowego sprzętu to jest to komercja i ma trafić do działu reklama - zasady inne.
to samo dotyczy wyjazdów komercyjnych i innej działalności komercyjnej.
Ostatnio zmieniony przez nuras5 07-04-2013, 17:55, w całości zmieniany 1 raz
przyznaję, że pierwsze ogłoszenie wystawiłem źle, ale kolejne wystawiłem poprawnie, a mimo to zostały usunięte i otrzymałem ostrzeżenie - niestety usuwający DarekS nie był już tak uprzejmy i nie odpowiedział na mojego emaila dlaczego.
Co mam zrobić w takim przypadku ?
[ Dodano: 07-04-2013, 20:26 ]
Panie i Panowie Moderatorowie czekam na odpowiedź i skasowanie ostrzeżenia. Czy panuje tu władza absolutna ?!
Jak widzę władza Moderatorów jest absolutna i mogą robić co chcą, a użytkownik nie ma nic do powiedzenia - ot taki forumowy PRL.
Szkoda, że po jednym błędnie wystawionym ogłoszeniu, każde moje następne jest uważane za komercyjne !
Warto zatem sprawdzić dział Sprzedam i pokasować posty jeśli Sprzedający oferuje więcej niż 1 przedmiot - w moim przypadku tak było.
Prosze o odpowiedź dlaczego moje ogłoszenia Moderator uważa za komercyjne oraz Spam ?
Wysłany: 08-04-2013, 11:01
Martin, a nie można rzeczowo wyjasnić zamiast sie przepychać ?
Bo ja czytałam ogloszenia SEB-a i totalnie nie mam pojecia, czemu zostało uznane za komercję, sama chcialabym na dniach ogłoszenie jakies umieścic, wiec wole wiedzieć, czego unikać.
A co do SPAM-u- to chyba powinienes sam definicje przeczytac. Na pewno nie jest spamem wystawianie poprawionego ogłoszenia, po tym gdy jedno z powodu jakiegoś błędu zostało usunięte.
Szkoda, że tu własnie nagle taka aktywność moderatorów się ujawniła, a w innych działach tylko Kasia się zaktywizowała ( dzięki, Kasia ) po ostatniej awanturze.
ja również chciałem dostać konkretną odpowiedź. Prosiłem o to nie tylko w postach ale również wysyłałem emaile do Moderatorów. Niestety odpowiedzi jaki uzyskałem nie były konkretne lub nie było ich wcale. Być może osoby które sa Moderatorami nie potrafią obronić swoich racji i przyznać, że zrobiły coś pochopnie. Totalna ignorancja.
Faktycznie moje pierwsze ogłoszenie było komercyjne - do czego się przyznaje, ale następne były kopią ogłoszenia http://forum-nuras.com/vi...hlight=sprzedam ze zmienionymi danymi produktu i zostały uznane za Spam. Chyba Moderator uznał, że jak pierwsze było komercyjne to kolejne również, a jak nie komercyjne to Spam.
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 08-04-2013, 13:23
S-E-B napisał/a:
Faktycznie moje pierwsze ogłoszenie było komercyjne - do czego się przyznaje
No widzisz - nie trzeba tlumaczyc, skoro sam zrozumiales. I tym samym reszta ogloszen byla komercyjna - byl sprzedawany ten sam produkt przez ta sama osobe.
ja również chciałem dostać konkretną odpowiedź. Prosiłem o to nie tylko w postach ale również wysyłałem emaile do Moderatorów.
żadnego maila nie dostałam,
ponad to przez weekend nie było mnie na forum więc nie brałam udziału w zamieszaniu, ale w związku z tym że poczytałam posty, które zostały przeniesione do kosza informuję, że zostały przeniesione poprawnie.
1 post zawierał info o sprzedaży 5 nowych kamer, a FN to nie platforma charytatywna, tylko prywatne forum, stąd chcąc sprzedać coś w takich ilościach, nowe, nie jako swój sprzęt należy udać się do działu REKLAMA - zapłacić za wspomnianą reklamę i wystawić ogłoszenie.
Temat został usunięty. I tak trzykrotnie.
Następnie kolega chciał być cwany i wystawił ogłoszenie już na tylko jedną kamerę.
Super, ale nie róbcie z moderatorów idiotów - masz handel hurtowy - zapłać za reklamę - temat pozamiatany.
właśnie o to pytam czy teraz chcąc coś sprzedać zawsze będę dostawał ostrzeżenie ?
tak jak napisał Martin,
natomiast sądząc po mega zadymie jaką uskuteczniłeś, to gdy będziesz chciał sprzedać coś nowego, powinieneś się liczyć z przynajmniej usunięciem tematu.
czemu chyba nie należy się dziwić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko