Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:20
DLACZEGO WYLOGOWUJE Z FORUM
Autor Wiadomość
Chopin 

Stopień: spiryt blender 99%
Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 09-09-2004, 09:50   DLACZEGO WYLOGOWUJE Z FORUM

Hej,

Jak w temacie - dodam tylko, że wykas. ciastka i wszytkie inne bzdurki - sprawa ciągnie się już długo w zasadzie od samego początku używania forum (czasem się nasila, czasem nie) - ale dziś wkurzyłem już się :evil: Najczęściej muszę logować się ponownie kiedy już napiszę post (oczywiście kopiuję go wcześniej) albo wybieram opcję pok. post. od ost. wizyty. CO SIĘ DA Z TYM ZROBIĆ!!! :roll:

Isabelle 

Stopień: P2,IANTDAdvNx,NxGasB
Wysłany: 09-09-2004, 09:59   

Ano, mam te same klopoty w zasadzie od kiedy pamietam :sad:

Musze zawsze cala tresc posta najpierw przed wyslaniem gdzies wkleic, bo przy probie wyslania natychmiast mnie wylogowuje a tekst przepada..

Juz sie nawet troche przyzwyczailam ;-) , ale faktycznie na poczatku bylo to irytujace :evil:
Jakby sie okazalo, ze mozna sobie to jakos naprawic to byloby super :-D

Pozdrowionka
Isabelle :mrgreen:

Łukasz 

Wysłany: 09-09-2004, 10:37   Firewall

Może to sprawa firewalla którego macie w swoim komputerze lub który stoi na wejściu do lokalnej sieci (firmowej)?

grzesnur 

Stopień: OWD...upe
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-09-2004, 10:41   

U mnie to samo - ale zauwazylem ze zalezy to od - czasu jaki zajmuje mi napisanie posta ... prawdopodobienstwo wyrzucenia jest wprost proporcjonalne do czasu klepania w klawiature :) . Nie zalezy to od firewall -a u mnie klopoty te wystepuja bezwzgledu na to skad pisze.

pzdr
grzesiek

nuras5 

Stopień: P3.Nitrox TDI
Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 09-09-2004, 10:46   

grzesnur napisał/a:
prawdopodobienstwo wyrzucenia jest wprost proporcjonalne do czasu klepania w klawiature

Nie mam z tym problemów i nie wiem dlaczego tak jest, ale może spróbujcie odwrotnie- pisać post w np. Wordzie i kopiować na forum :?:

Isabelle 

Wysłany: 09-09-2004, 11:05   

grzesnur napisał/a:
Nie zalezy to od firewall

tego nie wiem ale faktycznie
grzesnur napisał/a:
zalezy to od - czasu jaki zajmuje napisanie posta ... prawdopodobienstwo wyrzucenia jest wprost proporcjonalne do czasu klepania w klawiature

Nie znam sie za bardzo na detalach dzialania firewall'a ale jakby nie przepuszczal to chyba od razu :?:

Isabelle

McGrzegorz 

Wysłany: 09-09-2004, 12:09   UPS

alescie mnie nastraszyli - mnie się jeszcze nie zdarzyło...

no to teraz w strachu zyc bede....

albo.... króttsze maile bede pisał coby mniej stracić :lol:

Silesian 

Stopień: Średni z dodatkami
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-09-2004, 15:44   

Dziwne, ja mam windowsa Xp, firewall-a i nawet nie muszę się logować. Jak odpalam stronkę to już jestem zalogowany. :)
Pozdrawiam

Olas 

Stopień: CMAS***
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-09-2004, 16:29   

To i tak nic..... Był u mnie kiedyś Tommy222 i przeglądał forum. Od tego czasu mój komp wedle humoru automatycznie loguje mnie jako mnie, albo jako Tommy(ego)222.

I co Wy na to - bo ja właśnie w innym dziale zamieśćiłem niechcący posta jako Tommy222.

Dorota i Wojtek 

Stopień: Instruktorzy GUE
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-09-2004, 17:07   

Kiedy piszemy coś rano (w Polsce 5.00-6.00) - to nie zdarzyło się jeszcze aby nas wylogowało.

Później, a szczególnie wieczorem, zasadą jest, że po kilku minutach bezczynności (czyt. pisania posta) wylatujemy...

Pisanie w Wordzie i wklejanie ma jeden drobny feler - niektóre znaki nie są akceptowane przez "Nurasa" i czasem pojawiają się takie różne szlaczki...

:wave:

Pitt_M 

Stopień: jest ;)
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-09-2004, 17:48   

Witam :cool:
Olas napisał
Cytat:
To i tak nic..... Był u mnie kiedyś Tommy222 i przeglądał forum. Od tego czasu mój komp wedle humoru automatycznie loguje mnie jako mnie, albo jako Tommy(ego)222.

po zalogowaniu jako "Tommy222" program zapisał ustawienia w katalogu Windowsa tzw "cookies"- ciasteczka - i teraz przy logowaniu wykorzystuje te dane i loguje jako "Tommy222". Jedyna rada usunąć cookies odpowiedzialne za logowanie na forum. Prawdopodobnie nazwa pliczku będzie "twoja_ksywka@pupa.pl" lub inaczej :-) jeżeli inaczej usuń wszystkie cookies i nic się nie stanie co najwyżej windows zapomni Twoje logowania i przy pierwszym wejściu na strony wymagające logowania będziesz musiał podać login i hasło. Jak znaleść katalog z ciasteczkami ? - w win. xp - Start - wyszukaj - pliki lub foldery - pliki lub foldery - cała nazwa lub jej część - wpisz "cookies" , otwórz znaleziony katalog i usuń cookies'y. W win 95 , 98 c:/windows/cookies.
Powodzenia i pozdrawiam

Isabelle 

Wysłany: 09-09-2004, 18:38   

Wlasne przeprowadzam test na wylogowywanie podczas pisania posta..
po magicznych sztuczkach :asthanos: zaleconych przez DarkaS robie przerwe w pisaniu na 5min.

i ....

.... dziala.. :razz:

Och TY DarkuSie jeden :-D

Ze tez to wczesniej nie pomagalo... Chyba jednak jakies dodatkowe uroki rzuciles ale dziala :)
A bylo banalne...

Pozdrowionka serdeczne
Isabelle :mrgreen:

PS. Pewnie nie nie uwierzysz, ze wczesniej ciastka nie ponagaly..

Jacek Madejski 

Stopień: LOK, SSI, TDI
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-09-2004, 19:14   

Też często byłem wylogowywany, szczególnie jezeli podczas pisania posta odwiedzałem inne strony.
Teraz na forum Nuras wchodzę przez Nwigatora Mozilli. I w zasadzie nie mam większych problemów.
Pozdrawiam
:lol:

Chopin 

Stopień: spiryt blender 99%
Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 13-09-2004, 14:13   

Isabelle może zdradzisz nam te magiczne szuczki... :lol:

Chopin

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu