Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: KasiaK
16-05-2013, 13:31
Zamykanie
Autor Wiadomość
Aleksander 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-05-2013, 21:57   Zamykanie

Dziś o 13.20 moderator "martin" zamknął wątek o usuwaniu wpisów. W wątku tym była ankieta oraz pytania Użytkowników. Ponieważ wątek jest zamknięty nie ma możliwości zagłosowania w ankiecie, nie ma również możliwości ustosunkowania się co do stanowiska adwersaży. Skojarzenie tego typu metod z doświadczeniami historycznymi nie pozostawia złudzeń - niestety

Darku, żal mi Ciebie

Bul-kot
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2013, 22:23   

Przeca stoi jak wół w temacie że zamknął martin... co ma admin do tego?
Ostatnio zmieniony przez Bul-kot 13-05-2013, 22:24, w całości zmieniany 1 raz  

lozerka 

Kraj:
Poland

Wysłany: 13-05-2013, 22:30   

Aleksandrze, nie odczuwasz potrzeby porozmawiania dla odmiany o nurkowaniu :) ? Napis "NURAS" zaraz po słowie "forum" w nazwie tego miejsca chyba ;-) miał za zadanie ukierunkowanie dyskusji na nurkowanie właśnie, a nie na rozmowy o "forum". Chyba ostatnio się nieco :/ proporcje zachwiały.

Martin, czy Ktokolwiek - tnij ;-)

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-05-2013, 23:02   

Aleksander napisał/a:
Ponieważ wątek jest zamknięty nie ma możliwości zagłosowania w ankiecie, nie ma również możliwości ustosunkowania się co do stanowiska adwersaży.

Zostałem w tym wątku pomówiony przez Skanera i Zubola jako nudzący się w pracy i piszący posty . Jako iż praca jest dla mnie najwyższą wartością i sprawia mi olbrzymią satysfakcję poczułem się głęboko dotknięty .

Założyłem nowy wątek w którym odpowiedziałem na zarzuty i wyjaśniłem sytuację . Na moje zdziwienie dostałem ostrzeżenie i wątek został skasowany .

Uprzejmie proszę o

1) Moderatorze Martinie proszę tutaj wkleić to za co dałeś mi kolejne ostrzeżenie . Może niech wszyscy będą mogli ocenić Twoją bezstronność i zasadność decyzji .

Tak jak napisał Aleksander . Metody działania przypominają mi niesławną bezpiekę .

Rozumiem iż regulamin jest po to aby go przestrzegać - to proszę przytoczyć mi punkt regulaminu który złamałem .

2)Ponadto proszę uzasadnić użycie słowa troll w stosunku do mojej osoby .

3) Proszę o uzasadnienie przyznanego ostrzeżenia w języku angielskim .

Wydaje mi się iż nie muszę znać tego języka .

Może dla Ciebie Martinie to zabawa , dla mnie to jednak poważna sprawa rzutująca na moją reputację .

Może jednak warto sobie przypomnieć .

http://forum-nuras.com/faq.php
Ostatnio zmieniony przez slawek290 13-05-2013, 23:05, w całości zmieniany 2 razy  

Szyderca 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-05-2013, 23:47   

Aleksander i Sławek - musicie się trochę wyluzować bo ciśniecie się nie wiem o co. Jak Wam się nie podoba zmieńcie forum :D

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 13-05-2013, 23:54   

Szyderca napisał/a:
Aleksander i Sławek - musicie się trochę wyluzować

Tutaj nie chodzi o luz . Jakby Ci kto napisał że ch... sprzęt sprzedajesz to byś się domagał sprostowania i wyjaśnienia sprawy nieprawdaż ?

Jakbyś nie zauważył mam 2 ostrzeżenia a mój rozmówca ani jednego . Spróbuj się domyśleć za co . Nie mogę odpisać na pomówienia bo od razu dostaję ostrzeżenie .

Do bani taka polemika . Nie o taka demokrację chyba chodzi .
Ostatnio zmieniony przez slawek290 13-05-2013, 23:54, w całości zmieniany 1 raz  

Pawel_B 

Stopień: Instruktor MSDT
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-05-2013, 00:07   

slawek290 napisał/a:
poczułem się głęboko dotknięty

Głęboko mam to gdzieś :) . Próbowałeś nurkować? Bo jakoś z poradami w tym zakresie nie błyszczysz, tylko szukasz dziury w całym. Załóżcie sobie partię uciśnionych z Aleksandrem, pasujecie do siebie...
Ostatnio zmieniony przez Pawel_B 14-05-2013, 00:11, w całości zmieniany 1 raz  

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 14-05-2013, 00:14   

Pawel_B napisał/a:
Głęboko mam to gdzieś . Próbowałeś nurkować? Bo jakoś z poradami w tym zakresie nie błyszczysz, tylko szukasz dziury w całym.

Wybacz - ale jak to ma się do tematu postu . Nie chcę odpowiedzieć z równa celnością bo mogę dostać 3 ostrzeżenie .
Wydaje mi się iż masz dość swoich problemów , żeby jeszcze zajmować się cudzymi .

Pawel_B 

Stopień: Instruktor MSDT
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-05-2013, 00:31   

Nie mam żadnych problemów :) . I to jest piękne!

JacekKG 

Stopień: hydrox
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-05-2013, 07:13   

Ale macie nawalone w glowach

stefanis 

Stopień: sidemount diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-05-2013, 08:55   

Czy ktos tu was na sile trzyma?To jest forum prywatne chcesz jestes nie to nie musisz nikt tu cie na sile nie trzyma posloze sie przykladem huberta 68 co prawda nieadekwatny do sytuacji nie pasowalo mu to sie nie udziela mozecie pojsc za jego przykladem a nie ciagle macic

nuras5 

Stopień: P3.Nitrox TDI
Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 14-05-2013, 09:17   

Martin zamknął ten temat na moją prośbę. Sławek, Scaner, Aleksander - stańcie w rzędzie i zmierzcie kto ma dłuższego i skończcie Wasze nic nie wnoszące napierdalanki.
Ja zacznę rozdawać ostrzeżenia, mimo, że to nie mój dział. :stop;

jaros4 

Stopień: Rugby-Oświęcim
Kraj:
Jamaica

Wysłany: 14-05-2013, 09:31   

Byc moze Slawek sie w pracy nudzi,czasem kazdego z nas to dotyka,lecz jego obecnosc na tym forum nie ma nic wspolnego z wykonywana profesja.Dzieki temu mozna byc pewnym ze pisze to co mysli.
Mamy tez tu wielu "profesjonalistow"ktorzy bez tego miejsca nie maja szans na inna promocje.Do pomocy powoluja jeden lub dwa "byty sieciowe"dodatkowo.to tylko zwykly biznes.To na FN reklamowala sie" fabryka" instruktorow,znalem jednego,nawet do wody nie wchodzil :stop;ze o nurkowaniu nie wspomne.
Ostatnio na nurkowisku ,razem z innym kolega,tez userem tego forum,spotkalismy swiezo upieczonego nurka wyekwipowanego w sprzet od warszawskiej firmy,ktorej reklama az kluje w oczy uzytkownikow Nurasa.Ow sprzet byl tak wadliwie i byle jak sklecony ze dobrze ze nie doszlo do wypadku.
Forum to forum,jedni pisza tak a drudzy inaczej.to jest istota forum.i tyle.

kminiorek 

Stopień: CMAS
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-05-2013, 09:35   

nuras5 napisał/a:
Martin zamknął ten temat na moją prośbę. Sławek, Scaner, Aleksander - stańcie w rzędzie i zmierzcie kto ma dłuższego i skończcie Wasze nic nie wnoszące napierdalanki.
Ja zacznę rozdawać ostrzeżenia, mimo, że to nie mój dział. :stop;

j.w. :snajp:

Yavox 

Stopień: T1 (GUE nTmx)
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-05-2013, 13:24   

jaros4 napisał/a:
Forum to forum,jedni pisza tak a drudzy inaczej.to jest istota forum.i tyle.

Zgadzam się z tym i dlatego jestem zdziwiony całą sytuacją, jaka się tutaj z wątku na wątek teraz przenosi.

Nasze oceny tego, jaki jest sens udziału w forum różnych osób zawsze będą się od siebie różniły, bo różne są oczekiwania - jedni chcą się czegoś konkretnego dowiedzieć lub czymś konkretnym podzielić, inni reklamować, jeszcze inni po prostu pogadać.

Co jakiś czas, z dygresji od dygresji, jakie pojawiają się w bardzo wielu wątkach, wybijają sobie nowe tematy w których użytkownicy już nawet nie udają, że rozmawiają w nawiązaniu do jakiejś merytorycznej treści, tylko jest tam pisanie o sposobie pisania, funkcjonowaniu forum itp.

Bywa, że są też napierdalanki - będąc na forum wystarczający okres czasu dość łatwo zrobić sobie tabelkę typu "odległości miast od siebie" - z najczęściej udzielającymi się osobami w kolumnach i wierszach, a na przecięciu postawić uśmiechnięte buźki czy wykrzykniki, pokazujące, kto kogo poprze a kto komu przysra - w zasadzie niezależnie od czasu i tematu :)

W związku z powyższym, ja osobiście nie rozumiem zamykania tego typu wątków - praktyka pokazuje, że takie gorące źródełka i tak co i raz gdzieś tam wybijają, więc chyba lepiej, żeby było na nie jakieś aktywne miejsce niż żebyśmy wszyscy musieli pałować się z tym, że różne erystyczne akrobacje i osobiste animozje pojawiają się praktycznie wszędzie? Jeżeli jest jakiś temat o złym moderowaniu, zamykaniu tematów, usuwaniu wpisów, niedobrych użytkownikach czy inny wątek typu "gorzkie żale", to niechże będzie on sobie w jednym miejscu - po co go ucinać, modyfikować, zamykać? Wtedy statystyczny użytkownik (czyli np. ja :) ) będzie mógł to sobie albo śledzić i kibicować, albo będzie mógł mieć temat w pompie i nawet nie będzie tam zaglądał. W przeciwnym przypadku, użytkownicy są narażeni na to, że ta para, co spod pokrywki musi się jakoś wydostać, wybija równocześnie w kilku zupełnie niezwiązanych z tym tematów.

W kontekście powyższego, kasowanie tego, na co powołuje się Sławek:

slawek290 napisał/a:
Założyłem nowy wątek w którym odpowiedziałem na zarzuty i wyjaśniłem sytuację . Na moje zdziwienie dostałem ostrzeżenie i wątek został skasowany.

wydaje mi się niesmaczne (choć zaznaczam, że nie wiem, co tam było - ani w stronę, czy było warte ostrzeżenia, ani w drugą - że może trzeba było Sławka za to, co napisał, na miejscu pod pręgierz i wybatożyć). Właśnie dlatego uważam, że jak dostał ostrzeżenie, to wątek powinien był zostać - dla zasady. Jeżeli moderator uważa, że sławek290 jest trollem i zadymiarzem, to niech sobie z nim wojuje, proszę bardzo - ale miło by było to robić z otwartą przyłbicą, żebyśmy wiedzieli, co się dzieje. Usuwanie wpisów za które daje się komuś ostrzeżenia takiej transparentności ten proces pozbawia.

Mam również wątpliwości co do takiego działania, jak moderowanie (w tym wypadku - zamknięcie) wątku, który jest o kasowaniu wpisów - czyli właśnie o moderacji. Ponownie, nie dlatego, żebym się z Aleksandrem zgadzał (tak o ile kojarzę, to mam mocno odmienne zdanie od większości jego wypowiedzi odkąd pojawił się na forum, łącznie z tymi dotyczącymi moderowania), tylko znowu dla zasady właśnie - nie podoba mi się zamykanie przez moderatora wątku dotyczącego moderowania, bo jest to dla mnie takie sędziowanie we własnej sprawie.

nuras5 

Stopień: P3.Nitrox TDI
Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 14-05-2013, 13:31   

Yavox napisał/a:
nie podoba mi się zamykanie przez moderatora wątku dotyczącego moderowania, bo jest to dla mnie takie sędziowanie we własnej sprawie.

Ten wątek już dawno przestał dotyczyć moderowania - był wyłącznie bezsensowną kłótnią
kilku osób. O moderowaniu wszystko zostało.

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 14-05-2013, 13:40   

slawek290 napisał/a:
Moderatorze Martinie proszę tutaj wkleić to za co dałeś mi kolejne ostrzeżenie .

Za to, ze po zamknieciu poprzedniej napierdalanki i prosbie o nie kontynuowanie tematu, otwarles nastepny post, ktorego celem bylo dalsze sianie zamentu.

@all: Mogl bym prosic o zaprzestanie tematu? Nie jestem jedynym moderatorem sklonnym przeprowadzic skuteczna pacyfikacje.....

beroduar 

Stopień: Były przewodn. :-((
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 14-05-2013, 15:01   

A czy ja mogę prosić o nieużywanie słów powszechnie uznawanych za nieodpowiednie w publicznych dyskusjach lub przynajmniej ich wykropkowanie.
Dzieci czytają to Forum.
Prośba dotyczy też Moderatorów.
Poza tym jest wiosna - kochajmy się (patrz wątek o seksie przed nurkowaniem), zamiast sobie wzajemnie na.....lać.
Trochę wzajemnej życzliwości i sympatii i zaraz zrobi się miło :prez:

ptja
[Usunięty]

Wysłany: 14-05-2013, 15:03   

martin napisał/a:
@all: Mogl bym prosic o zaprzestanie tematu?

czy dobrze zrozumiałem, że prosisz o zaprzestanie dyskusji na temat ocen tego, jak moderowane jest forum?

piotrkw 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-05-2013, 15:50   

ptja napisał/a:
że prosisz o zaprzestanie dyskusji na temat ocen tego, jak moderowane jest forum?

A dlaczego nie ?? Moderator też człowiek , nie lubi publicznej krytyki . Grzecznie poprosił .

Pozdrawiam Piotr

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi