Wysłany: 22-09-2004, 17:02 koszmar - zamknięcie forum
Od pewnego czasu jest dział reklama w którym Gosia napisała:
...decyzji otworzenia nowego działu REKLAMA. Sytuacja ta podyktowana jest faktem, iż za przekroczenie limitu muszę od maja 2004 r. płacić w granicach 300 zł miesięcznie, co rocznie da już niezłą kwotę dodając do tego koszt utrzymania serwera oraz domen.
Swego czasu dużo osób deklarowało, że jest gotowa zapłacić niedużą kwote gdy okazało się, że moze ono być zamknięte.
Reklamodawców nie widać , więc może należy podjąć temat składek za używanie forum, nie czekając, aż pewnego dnia ukaże sie informacja
strona: forum.jds.pl nie istnieje - to byłby koszmar (co tu robić w pracy).
Post ten napisałem bez żadnych konsultacji z administrującymi tym forum osobami, po prostu skoro istniał powód aby otworzyć dział reklamy to może jednak należy podyskutować o tych składkach.
Wiek: 57 Dołączył: 08 Maj 2003 Posty: 683 Skąd: Warszawka
Wysłany: 22-09-2004, 17:10
Osobiście nie mam nic przeciwko opłatom. Jedyny warunek to dobrowolność, a nie konieczność (taka moja psychiczna skaza;) bo być moze nie wszystkich byłoby stać, a wysoką wartość tego forum widać po kilku miesiącach korzystania (inteligentniejsi zauważą to wczesniej;)))).
Z reklamodawcami nie jest łatwo, tym bardziej że środowisko to jest hermetyczne i łatwiej (reklamodawcom) dotrzeć do niego poprzez pisma nurkowe. Tej drogi bym jednak nie odcinał tylko Darek musi sie zastanowić nad akceptowalną formą reklamy (bannery, linki, emailing (brrr), itp).
Mogę płacić co miesiąć bez problemu. Niech DarekS obmyśli dla niego odpowiednią formę płatności, skarkuluje wysokość opłat. Wtedy niech dobrowolnie zdeklarują się chętni. Koszty podzielimy przez ilość chętnych i pozamiatane
Popieram wnoszenie stałych, dobrowolnych, drobnych opłat (ale o określonej wielkości) przez uczestników FN. Sądzę również, że dodatkowe wpływy można by uzyskać od firm, dla których jestesmy "grupą docelową".
Opłaty w ryczałtowej kwocie np 100 zł/ m-c za prawo umieszczania reklam i informacji w osobnym dziale FN, to chyba niewygórowana kwota.
Njoy [Usunięty]
Wysłany: 22-09-2004, 19:33
Witam!
Jestem tu od niedawna.Więcej czytam i szukam informacji ważnych dla mnie niż wdaje sie w dyskusje.Myslę że forma płatnego dostepu przez sms jest oki.Wyrażam zdecydowane Tak dla takiego pomysłu!!
Pozdrawiam wszystkich serdecznie, Michał
Wiek: 60 Dołączył: 10 Sie 2004 Posty: 271 Skąd: EdenSport
Wysłany: 22-09-2004, 19:53
Forum jest spoko. Ludzie są zgrani, znają się dosyć dobrze- niektórzy nawet osobiście...(szkoda, że nie mogłem być przy "ognisku"), i szkoda jest stracić coś, co zdało egzamin. Jestem za sms-ami o ile Darek jest w stanie to "przeskoczyć".
sms jest kiepskim rozwiazaniem IMHO
czesc tej kwoty idzie dla operatora czy frimy obslugujacej (tak samo jak z 0700... czesc kwoty idzie odpada), lepszy przelew czy jakis PayPal.
Wysłany: 22-09-2004, 20:18
CZAHO ma racje...rozmawialem z Darkiem na ten temat juz z dwa razy chyba przez GG i sprawa wyglada tak (mam nadzieje ze Darek mnie nie zabije za ujawnienie tych informacji):
-Oplaty przez SMS'y odpadaja gdyz Admini dostawali by tylo 30% kwoty "wplacanej" przez SMS
-Koszty utrzymania Forum poszly w gore i jest to kwota wieksza niz 300 zl (Nie powiem ile, bo dokladniej sumy nie znam)
-Zwrocmy uwage ze wiele REKLAM pojawia sie w dziale zaproszenia, tam co chwile pojawia sie cos noweg i mysle ze firmy ktore tam zamieszczaja swoje "zaproszenia" powinny byc sciagane bo maja reklame za friku u grupy docelowej...
-MI sie wydaje ze najlespza byla by plata na konto do Darka...(w sumie najmniej problemow....), a pamietajmy ze kwota ta nie tylko powinna starczyc na utrzymanie Forum, ale takze w jakims stopniu powinny to byc pieniadze dla Darka i Gosi za Ich prace na Forum, bo pamietajmy ze Oni nie sa organizacja charytatywna...
-Ta sama sprawa dotyczy takze Spotkan Forum Nuras takich jak w Bachotku...Darek ani Gosia nie wzieli za to pienozkow, a ile to wszystko czasu i wysilku,a takze piezniazkow... Darka kosztowalo chyba sie domyslamy...
Uzytkownikow Forum jest ponad 1400 wiec nawet jesli kazdy by dal zlotowke bylo by dobrze...
Uzytkownikow Forum jest ponad 1400 wiec nawet jesli kazdy by dal zlotowke bylo by dobrze...
Sądzę, że tych aktywnych i jednocześnie chcących zapłacić jest znacznie mniej (może kilkuset). Dlatego proponowałem, by wpłaty od uczestników FN wesprzeć ryczałtowymi opłatami za miesięczny (aktywny) dostęp do działu "reklama" płacony przez firmy. Posty reklamowe od firm (ale i osób prywatnych), które nieopłaciły ryczałtu, lub umieszczają je w nieodpowiednich działach byłyby bezlitośnie wycinane.
Stopień: Rescue+EAN
Wysłany: 22-09-2004, 20:51
Też uważam, że pomysł z smsami jest dobry - właśnie, co by człowiek przed tym komputerem robił, jakby nie było Forum? Zwłaszcza "nowy" człowiek, któremu tu się po prostu podoba? Pozdrowionka
Wysłany: 22-09-2004, 21:05
Ja jestem za, moge płacić miesięcznie koło 4-5 zł, wiem że to niewiele, ale może jak inni się dołączą to będzie lepiej:>
kubao [Usunięty]
Wysłany: 22-09-2004, 22:04 datki na forum
Mam pomysł : konto na serwisie typu www.allpay.pl . Można wpłacać plastikiem lub przelewem z konta inteligo lub mbank. Dobrym rozwiĹĄzaniem jest też podadnie numeru konta bankowego. Jest na dużo na forum. Jak wpłaci 100 osób po 5 zł to już co jest. Forum można też przenieÂć na inny serwer tańszy Wszytsko da się zrobić.
formalnie jest to nielatwe, bo US sledzi, a nieformalnie nie warto, bo jak wysledzi to kicha........ i co teraz ? . Oczywiscie chodzi mi o sytuacje, w ktorej moga znalezc sie osoby, na ktorych rachunki wplywaja jakies tam pieniadze - nie wiadomo od kogo i za co, a fiskusik moze chciec polozyc natym lape
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko