nie pacuje, ale jesli chodzi o tego typu firmy to wole dmuchac na zimne, bo wtedy napewno nie stanie sie kuku, tym bardziej, ze nie chodzi o osoby wnoszace oplaty, ale osoby, ktore je przyjmuja - dbam o adminow
co do kwoty to poziom kilku PLN będzie chyba strawny dla wszystkuch zainteresowanych, żeby tylko prowizje bankowe tego nie zjadły (tak jak ww. operatorzy GSM) . Myślę że decydująca jest rola Darka i Gosi, gdyż oni mają rozeznanie co do możliwej formy prawnej, dla nich najdogodniejszej - głównie ze względu na US, gdyż ta instytucja z upodobaniem się zajmuje właśnie takimi małymi, niewiele dla Budżetu RP znaczącymi tematami. Szkoda by było, gdyby coś wyszło nie tak, a na przychylność US bym nie liczył.
Roczna OK ( lub za kilka miesięcy) - tak żeby to było w odp. proporcji do opłat. Co do "rączki" to za pokwitowaniem - US kochają takie przypadki odwrotne. Jak napisałem - co do kwoty chyba jest zgoda, natomiast formę Admini muszą sami zaproponować, bo oni znają swoją sytuację prawno-podatkową (ohydne sformułowanie, ale tak to się nazywa - fuj!)
Osobiście nie mam nic przeciwko opłatom. Jedyny warunek to dobrowolność, a nie konieczność (taka moja psychiczna skaza;) bo być moze nie wszystkich byłoby stać
moim zdaniem chyba wszystkich bedzie stac, poniewaz ten sport nie jest sportem dostepnym dla wszystkich(troche kosztuje sprzet itd..., to jest moje zdanie), dlatego tez poczekajmy co wymysla admini,jestem za oplata, a nawet powiedzmy za abonamentem jesli takowy powtanie.
Heyka,
pisałem to wcześniej, więc teraz również potwierdzam swoją gotowość do płacenia składek/opłat za forum.
Ale jeśli chodzi o ich wysokość i formę płatności, to musi już ustalić Gosia z Darkiem.
Fajnie też będzie, jeśli przynajmniej początkowo będzie to miało formę dobrowolnych wpłat, tak jak Sandii mam lekką alergię na obowiązkowe składki
Wysłany: 23-09-2004, 09:40
Witam,
Dobrowolne składki tak - płatny dostęp przez sms nie będzie zbyt komercyjnie). Nowi forumowicze powinnie mieć możliwość dostępu do FN bez żadnych opłat - poźniej mogą zdecydować czy chcą płacić czy nie - żadnego przymusu. Wg. mnie najlepszą opcją są dobrowolne składki grupy najbardziej aktywnych członków + kaska za reklamę.
Witam,
Dobrowolne składki tak - płatny dostęp przez sms nie będzie zbyt komercyjnie). Nowi forumowicze powinnie mieć możliwość dostępu do FN bez żadnych opłat - poźniej mogą zdecydować czy chcą płacić czy nie - żadnego przymusu. Wg. mnie najlepszą opcją są dobrowolne składki grupy najbardziej aktywnych członków + kaska za reklamę.
Chopin
Widzę to podobnie :
1. Każdy ma dostęp do forum (z zastrzeżeniem pkt 2)
2. Aktywny dostep do działu reklama mają tylko ci którzy wykupili komercyjny abonament (ok. 100zł/m-c)
3. Każdy może wnosić dobrowolne składki na utrzymanie FN w kwocie określonej przez adminów (zakładam, że od 1zł-4zł/m-c)
4. Brak wniesienia opłat nie ogranicza dostępu do FN
5. Fakt opłacenia składki i suma wniesionych składek widoczna jest na profilu użytkownika (dopiero po wejście na przegląd profilu)
Punkt 5 może okazać się kontrowersyjny, lecz sądzę że będzie mobilizował większość uzytkowników FN do zapłaty, nie tworząc przymusu.
Nie ma co gadać-płacić trza i już.Niechaj więc WM Admin przekalkuluje wszystko i przekaze nam jak,gdzie i ile(nie jestem alergikiem,wiec może to być comiesieczna składka)
Pozdro
Darku i Gosiu (jeszcze się osobiście nie znamy, ale to naprawdę tylko kwestia czasu), odezwijcie się, pieniądze czekają:zeg:. Zbyt dużo dobrego to forum wnosi do naszego polskiego piekiełka, żeby cos niedobrego się stało z Nurasem. No, chyba że wszyscy przesadzamy z pilnością sprawy.
Wysłany: 24-09-2004, 16:16
Jestem za istnieniem forum i chętnie wpłacę kaskę - widzę jednak kilka spraw , które należy przemyśleć ;
1. - sprawy fiskalne - o ile wiem Darek nie prowadzi działalności gospodarczej i nie pracuje w żadnej firmie - należałoby to obejść ,
2. - co z treścią reklam i ich zakresem branżowym ? ( towarzyskie też ?)
3. - firmy chciałyby zapewne dostać faktury - od kogo ? ,
4. - co z regulaminem i zasadami moderowania - inaczej jak uspokoić głupiego sponsora - reklamodawcę ?
Wiek: 77 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 1194 Skąd: Szczecin/Karpacz
Wysłany: 24-09-2004, 16:31
[quote="kjar"]Żeby nie było problemów z US wystarczy założyć Koścół Wyznawców FN a następnie wpłacać dobrowolne ofiary pieniężne, które nie podlegają opodatkowaniu.
P.S.
[/quote
Kjar, A kto bedzie kościelnym I czy mogą być zakonnice
Oczywiście tyle żartobliwej odpowiedzi ale sprawy fiskalne są dość istotne aby nie mieć problemów. Musimy się nad tym zastnowić jaką formułę wpłat przyjąć. Może darowizna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko