Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Zablokowanie instruktorów Akademii Nurkowania
Autor Wiadomość
beroduar 

Stopień: Były przewodn. :-((
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 22-02-2014, 02:58   

Haw napisał/a:
"Po tych kataklizmach na naszej planecie pozostaną tylko kobieta i mężczyzna, których zadaniem będzie odbudowa świata bez wojen i nienawiści."

Ale jak to rozumieć?
Czyżby Zbawiciel Forum Nurkowego zrodzon z Władcy Patentów i Moderatorki?
Co będzie nas pasał żelazną rózgą?

To ja już może wolę Potwora Spagetti....

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-02-2014, 12:28   

eeeeee?
nic nie rozumiem,
no nic, nieważne, chciałam nieco uśmiechu w wątek wrzucić, ale zapomniałam, że u niektórych słabo z poczuciem humoru.
miłego weekendu.

gienas 

Stopień: deep
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-02-2014, 12:36   

Tak czytając tylko tematy w dziale "Forum Nuras" to widzę to jako kolejną próbę presji na admina...

beroduar napisał/a:
Czyżby Zbawiciel Forum Nurkowego zrodzon z Władcy Patentów i Moderatorki?
Co będzie nas pasał żelazną rózgą?

jak poczekasz 2000 lat ;) :aaa:

KasiaK - na sucho u niektórych zero poczucia humoru :beer3:

pawlos1976 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-02-2014, 12:57   

DarekS napisał/a:

Żeby była sprawa jasna, nie grzebię nikomu w profilach, czasami usuwam stopki w podpisie komercyjne ale to nie skutkowało to podpisy wyłączyłem całkowicie z nadzieją, że co niektórzy się opamiętają.
Co do zablokowania konta JackaB czy tez Akademii Nurkowania to sprawa jest prosta, JacekB czy też Akademii Nurkowania (bo to ta sama osoba) ciągle zaymiali się na forum z Mottim.

A nie prośiej było dac warny 3 i była by blokada na miesiąc a nie kombinacje tak jak mottiemu. Nie chodzi mi tu o osobę czyli komu to zostało zrobione tylko o samą metodę.

Yavox 

Stopień: T1 (GUE nTmx)
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-02-2014, 13:05   

beroduar napisał/a:
To ja już może wolę Potwora Spagetti....

Masz tutaj: PastoDeco Dive Planner :)

hubert68 

Stopień: ważny ciągły progres
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-02-2014, 18:13   

Jacek prosił mnie, by w Jego imieniu podziękować Darkowi (DarekS) za, zgodne z Jego życzeniem, skasowanie kont JacekB i jacekplacek. Jcek wyraża równocześnie nadzieję, że dzięki temu na FN zanikną konflikty, których był przyczyną oraz pozdrawia wszystkich uczestników FN. Pragnie też poinformować, że Osobą, która dziś założyła konto JacekB nie ma nic wspólnego.
Do załatwienia pozostało załatwienie sprawy zablokowanego konta Akademii Nurkowania. Uważam, że prócz jego natychmiastowego odblokowania należą się przeprosiny.

Nie pozostaje mi nic innego, jak przyłączyć się do życzeń Jacka i również podziękować Wam wszystkim za wiele lat wspólnej obecności na forum i Was pożegnać. Moje wpisy, jako hubert68 na forum też niejednokrotnie skutkowały awantarami i konfliktami (nawet w tym wątku). Z pewnością bez nas będzie Wam lepiej.

beroduar 

Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 22-02-2014, 19:11   

hubert68 napisał/a:
Z pewnością bez nas będzie Wam lepiej.

Hubercie - ja uważam, że niepotrzebnie obrażasz się na całe Forum, bo ludzie są różni - jedni mają z góry ustalone poglądy (czytaj :uprzedzenia) i za Chiny Ludowe ich nie przekonasz, innych ciekawią Twoje przemyślenia i doświadczenie, niekoniecznie jednak będą je stosować u siebie, inni znowu łykną to bez chwili zastanowienia.
Jesteś dorosłym człowiekiem i rozumiesz, że nie nawrócisz wszystkich na filozofię GUE.
Osobiście bardzo ceniłem i cenię Twoje wpisy, tak jaki wpisy Jacka, kiedy był jeszcze jackiemplackiem.
Jako Akademia i JacekB pisał mniej rzeczowo, bardziej komercyjnie. Osobiście mi to nie przeszkadzało, jednak pewnie łamało regulamin Forum.
Mam nadzieję, że po jakimś czasie wszyscy ochłoną i wrócimy do starego... (niekoniecznie chodzi mi o personalne nawalanki :-D )

nuras5 

Stopień: P3.Nitrox TDI
Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 23-02-2014, 08:13   

wydawało mi się, że wynegocjowałem rozejm

Hubert - czy nie za poważnie traktujesz forum??
Tutaj się tylko dyskutuje, nie prowadzi wojny.
Więcej luzu

gorcio
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2014, 09:15   

nuras5 napisał/a:

Doprecyzujmy, ze dyskusja to taka polemika, w ktorej uczestnicza co najmniej 2 strony i sa one na pozycji rownorzednej. Sytuacja, w ktorej jedna strona oglasza prawde objawiona a reszta ma zamknac dzioby, okresla sie proroctwem wtedy nie ma mowy o dyskusji tylko o dogmatach.
Ostatnio zmieniony przez gorcio 23-02-2014, 10:16, w całości zmieniany 1 raz  

TomekP 

Stopień: wystarczy OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-02-2014, 10:09   

DarekS napisał/a:
Hubert możesz podać skąd masz te informacje? Bo mam wrażenie że ktoś Cie wkręca w swoje rozgrywki podając coś co nie ma związku ze stanem faktycznym.

Darek takie zarzuty sformułował Jacek i są one na tyle poważne, że warto abyś jasno przedstawił swoje stanowisko, najlepiej dopisz w pierwszym poście tego wątku coś w tym stylu ...

DarekS napisał/a:
Żadnego konta Piotra nie blokowałem

Jeśli tego nie zrobisz to te niedopowiedzenia będą powodem rozsiewania dalszych nieprawdziwych informacji.

[ Dodano: 23-02-2014, 10:21 ]
hubert68 napisał/a:
Nie pozostaje mi nic innego, jak przyłączyć się do życzeń Jacka i również podziękować Wam wszystkim za wiele lat wspólnej obecności na forum i Was pożegnać. Moje wpisy, jako hubert68 na forum też niejednokrotnie skutkowały awantarami i konfliktami (nawet w tym wątku). Z pewnością bez nas będzie Wam lepiej.

Jacek to zupełnie inna historia.
Twoje wypowiedzi były kontrowersyjne ale do czasu kiedy nie zostałeś instruktorem, były to ciekawe dyskusje (czasem tylko głoszenie prawd objawionych :P ). Sam często nie zgadzałem się z Twoim zdaniem, jednak jest to podstawa do wymiany poglądów. Widzę wśród wielu znajomych, że nurkowanie jest fajnym hobby do momentu kiedy dana osoba, nie postanawia zrobić z niego również interesu. Wtedy nagle się okazuje że czarny PR jest podstawową formą konkurencji.
Gdybyś potrafił oddzielić hobby od interesu to z pewnością mógłbyś prowadzić na Forum wiele ciekawych dyskusji.

nuras5 napisał/a:
Hubert - czy nie za poważnie traktujesz forum??
Więcej luzu

Dość długo traktowałem Forum na luzie, jednak internet to potężne narzędzie, we wprawnych rękach może zostać wykorzystane do zbudowania własnego wizerunku instruktora. Hubert i Jacek są tego dobrym przykładem. Instruktorzy nie mogą sobie pozwolić na luz na Forum.
Ostatnio zmieniony przez TomekP 23-02-2014, 10:22, w całości zmieniany 1 raz  

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-02-2014, 10:49   

TomekP napisał/a:
DarekS napisał/a:
Hubert możesz podać skąd masz te informacje? Bo mam wrażenie że ktoś Cie wkręca w swoje rozgrywki podając coś co nie ma związku ze stanem faktycznym.

Darek takie zarzuty sformułował Jacek i są one na tyle poważne, że warto abyś jasno przedstawił swoje stanowisko, najlepiej dopisz w pierwszym poście tego wątku coś w tym stylu ...

DarekS napisał/a:
Żadnego konta Piotra nie blokowałem

Jeśli tego nie zrobisz to te niedopowiedzenia będą powodem rozsiewania dalszych nieprawdziwych informacji.

Zablokowałem konto JacekB oraz AkademiaNurkowania, Hubert zarzucił, że zablokowałem konto Piotr Płuciennik co jest nieprawdą i to było poruszone i wyjaśnione w tym temacie dlatego nie bardzo rozumiem o jakie stanowisko Ci chodzi.

TomekP 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-02-2014, 11:06   

DarekS napisał/a:
Zablokowałem konto JacekB oraz AkademiaNurkowania, Hubert zarzucił, że zablokowałem konto Piotr Płuciennik co jest nieprawdą i to było poruszone i wyjaśnione w tym temacie dlatego nie bardzo rozumiem o jakie stanowisko Ci chodzi.

Jacek napisał na FB że zmieniłeś adresy e-mail do ich kont aby nie mogli odzyskać hasła. Sugerował, że teraz możesz przeglądać ich pocztę lub wysyłać w ich imieniu wiadomości itp złe rzeczy.

beroduar 

Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 23-02-2014, 12:08   

TomekP napisał/a:
Sugerował, że teraz możesz przeglądać ich pocztę lub wysyłać w ich imieniu wiadomości itp złe rzeczy.

Administrator (God, root, what is difference) zdaje się może przejąć pocztę każdego użytkownika Forum, dlatego nie wymieniajmy się na Forum zdjęciami premiera z rządowej ubikacji !
Jednak sugerowanie DarkowiS umyślnego podglądactwa lub wysyłania fałszywych maili i innych tego typu działań podchodzi pod rozpoznanie paranoi...

DarekS 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-02-2014, 13:03   

TomekP napisał/a:
DarekS napisał/a:

Jacek napisał na FB że zmieniłeś adresy e-mail do ich kont aby nie mogli odzyskać hasła. Sugerował, że teraz możesz przeglądać ich pocztę lub wysyłać w ich imieniu wiadomości itp złe rzeczy.

O ile mogę zajrzeć na każdy profil i zobaczyć mail. login i nick to więcej nic nie widać. Żeby sprawdzić cudze PW musiał bym zalogować się jako JacekB czego nie zrobiłem jak i nikomu innemu też tego nigdy nie zrobiłem. Każdy widzi datę ostatniego logowania i może łatwo to sprawdzić czy ktoś inny się logował.
Co do przeglądania poczty, sorry ale to już całkowicie niemożliwe.
Jacek pisząc to musiał być zirytowany i zależało mu najwidoczniej żeby mnie oczernić z powodu utraty "tuby reklamowej".
Co do dbałości o swoją prywatność i przeglądania prywatnych maili i innych informacji to się może zastanówcie zanim skorzystacie ze smartfona, poczty gmail i innych aplikacji google.

Ze swojej strony oświadczam: nie przeglądam ani nie wysyłam w czyimś imieniu poczty czy też PW. Jacek perfidnie kłamał.

TomekP 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-02-2014, 13:57   

DarekS napisał/a:
O ile mogę zajrzeć na każdy profil i zobaczyć mail. login i nick to więcej nic nie widać. Żeby sprawdzić cudze PW musiał bym zalogować się jako JacekB czego nie zrobiłem jak i nikomu innemu też tego nigdy nie zrobiłem. Każdy widzi datę ostatniego logowania i może łatwo to sprawdzić czy ktoś inny się logował.
Co do przeglądania poczty, sorry ale to już całkowicie niemożliwe.
Jacek pisząc to musiał być zirytowany i zależało mu najwidoczniej żeby mnie oczernić z powodu utraty "tuby reklamowej".
Co do dbałości o swoją prywatność i przeglądania prywatnych maili i innych informacji to się może zastanówcie zanim skorzystacie ze smartfona, poczty gmail i innych aplikacji google.

Ze swojej strony oświadczam: nie przeglądam ani nie wysyłam w czyimś imieniu poczty czy też PW. Jacek perfidnie kłamał.

Dzięki, dla mnie takie oświadczenie jest wystarczające.

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 23-02-2014, 15:13   

beroduar, dostep do wszystkiej poczty ma administrator SQL, nie administrator fora. Posty sa zapisywane w bazie bez szyfrowania, ale tylko jako post ID + tresc --> wyszukanie postow danego uzytkownika w ten sposob to nieporozumienie i robota dla Syzyfa.

Haw 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-02-2014, 15:46   

martin napisał/a:
beroduar, dostep do wszystkiej poczty ma administrator SQL, nie administrator fora. Posty sa zapisywane w bazie bez szyfrowania, ale tylko jako post ID + tresc --> wyszukanie postow danego uzytkownika w ten sposob to nieporozumienie i robota dla Syzyfa.
nie wyglupiaj sie, wystarczy zlaczenie w SQLu. tyle technikalia, nie twierdze ze darek to robi czy nie robi.
chcesz zachowac poufnosc, to szyfruj swoje dane. jak zostawisz niezasloniete okno w sypialni to sie nie dziw potem, ze sasiad wie kiedy, z kim i w jakiej konfiguracji...

DarekS 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-02-2014, 16:48   

obiegacie trochę od tematu
JacekB zasugerował że ja w imieniu innych użytkowników wysyłam maile i PW. Jeżeli ktoś wie coś na ten temat proszę pisać bo dla mnie to jawne oszczerstwo, takie samo jak czytanie cudzych wiadomości na PW.

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 23-02-2014, 18:07   

Haw, i tobie wydaje sie ze "zlaczenie w SQLu" jest rzecza, ktora potrafi zrobic kazdy?

kdyle 

Stopień: nurek
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-02-2014, 18:14   

martin napisał/a:
Haw, i tobie wydaje sie ze "zlaczenie w SQLu" jest rzecza, ktora potrafi zrobic kazdy?

jeśli ma na czym czapkę nosić to tak. - ale Haw, pewnie odpowie za siebie

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu