Wysłany: 24-02-2014, 08:16
Kasiu - to dobrze, że się nie opierałaś Adminowi - jako Moderatorka nie powinnaś
A jeśli chodzi o PW - to skończcie tą dyskusję- - to bezsens-Darek zapewne nie ma na to czasu i ochoty. A pozatym ja nie piszę na PW nic takiego czego nie podałbym publicznie - więc mnie to nie interesuje.
Ja nic więcej nie pisze bo bana na FB dostałem .... buuuuu a tak chciałem żeby Jacek wrócił
Na CAŁEGO fejsbuka bana dostałeś??? A Wy tutaj rozmawiacie o jakichś drobiazgach typu wyciąganie czegoś z bazy danych na SQL - patrzcie, jakie są możliwości...
Wysłany: 24-02-2014, 14:47
Yavox napisał/a:
Na CAŁEGO fejsbuka bana dostałeś??? A Wy tutaj rozmawiacie o jakichś drobiazgach typu wyciąganie czegoś z bazy danych na SQL - patrzcie, jakie są możliwości...
Jacek aż takiej władzy nie ma Tylko z grupy NRiT mnie i jeszcze parę osób wywalił
Coś mi się zdaje, że ostatnio odbyte targi nurkowe będą miały wielki wpływ na dalsze funkcjonowanie forum i czasopisma.
Jak coraz wyraźniej widać, Pan Motti wrócił do łask (Pan Admin wszedł z nim chyba w czasie targów w bliższą zażyłość - gdzieś mi taka informacja mignęła).
Pierwsze tego symptomy można było zaobserwować 13.02 gdy ilość ostrzeżeń nadanych przez Martina dla Pana Mottiego wyniosła 6 (a więc blokada dostępu) by po kilku godzinach spaść do 5. Cud czy celowe działanie?
Teraz, jak widzę, nastąpił etap drugi : tępienie przeciwników Pana Motti vel RC,
bo to:
DarekS napisał/a:
JacekB czy też Akademii Nurkowania (bo to ta sama osoba) ciągle zaymiali się na forum z Mottim. Prosiłem obie strony aby się uspokoiły i nie przyniosło to żadnego skutku. Motti jest zabanowany czasowo, do jacka dzwoniłem i prosiłem żeby nie reagował na zaczepki i będzie spokój, nie pomogło. Kilka dni temu Jacek na FB napisał jakie to wspaniałe jest inne forum co dla mnie jednoznaczne było z tym, że Jacek zmienił forum na inne przez co zablokowałem czasowo (przed skasowaniem) oba profile
to doprawdy, kuriozalne wytłumaczenie dla zastosowanych metod.
Jeden (zadymiarz, obrażający) ma bana na miesiąc, drugiego (obrażanego) wywalamy z forum blokując mu dostęp (bo inaczej trzeba by mu dać ostrzeżenia wzięte z sufitu, z których wypadałoby się potem wytłumaczyć).
W dodatku obrażany ma "nie reagować na zaczepki i będzie spokój" - dla mnie HIT!
Ktoś tu napomknął o metodach a'la Janukowycz i miał sporo racji - przynajmniej w kwestii bezstronności administratora.
I nic tu chyba nie jest wyrwane z kontekstu, prawda?
Hubert podziękował za pisanie w "Nurasie", Jacek nie ma ochoty rozmawiać z właścicielem, więc też go tam raczej nie należy spodziewać.
I ciekawe czy będą to ostatnie osoby, które pożegnają łamy czasopisma.
A może na zwolnionych przez Huberta czy Jacka stronach swoje wizje zacznie rozwijać Pan Motti?
To byłby ciekawy eksperyment, gdyby każdy artykuł zaczynał się i kończył akapitem:
"Czytelniku (bez "Szanowny" bo na szacunek to sobie trzeba zasłużyć)
jeżeli nie zrozumiałeś nic z treści mojego artykułu,
to znaczy, że nie jest to miejsce dla ciebie.
Wróć jak coś opatentujesz.
A opinie, że nikt z tego nic nie rozumie są rozsiewane przez niedouczonych zawistników,
bo przecież choćby JA-Autor (w tym dwóch patentów o nr ....)
rozumiem to co napisałem doskonale...."
Czy do tego zmierza Nuras... ?
Ostatnio zmieniony przez Marras 24-02-2014, 15:43, w całości zmieniany 1 raz
Marras - ani Jacek ani Motti nie mieli, trzeba to uczciwie przyznać, na tym forum łatwego życia.
Każdy z nich ma grono "zwolenników", którzy chętnie by wypili kanister benzyny, żeby mu nasikać do ogniska.
Niestety problem polega na tym, że w kilka czy kilkanaście osób łatwo jest kogoś podgryzać na tyle delikatnie, żeby samemu nie zasłużyć na bana. Niestety podgryzany potrzebuje wtedy kija, żeby się opędzić - i jak nim zaczyna (choćby w samoobronie) wywijać, to w końcu tym kijem sam dostaje.
Bardzo jestem ciekaw, czy Motti sobie poradzi w tej nietypowej sytuacji, choć szczerze mówiąc, nie daję mu dużych szans, znając determinację jego fanklubu. Co do Jacka, trzeba uczciwie przyznać, że determinacja jego fanklubu okazała się skuteczna.
Niestety problem polega na tym, że w kilka czy kilkanaście osób łatwo jest kogoś podgryzać na tyle delikatnie, żeby samemu nie zasłużyć na bana. Niestety podgryzany potrzebuje wtedy kija, żeby się opędzić - i jak nim zaczyna (choćby w samoobronie) wywijać, to w końcu tym kijem sam dostaje.
A mógłbyś rozwinąć temat? Kto, wg. Ciebie, i przed kim w samoobronie, tym kijem wywijał??
Ostatnio zmieniony przez Marras 25-02-2014, 13:14, w całości zmieniany 1 raz
Haw, i tobie wydaje sie ze "zlaczenie w SQLu" jest rzecza, ktora potrafi zrobic kazdy?
nawet jesli nie, to pewnie sa gotowce do wyguglania. sa pewnie tez wtyczki do forum. po prostu argument "ze w bazie jest sieczka i ciezko cos wyciagnac" nietrafiony.
Motti [Usunięty]
Wysłany: 14-03-2014, 23:09
hubert68 napisał/a:
W trakcie targów "Podwodna Przygoda" rozmawiałem z Ryszardem (Motim) i wydawało mi się, że wynegocjowałem rozejm, tzn, że Jacek i Ryszard nie będą wzajemnie komentować swoich postów.
........
Andrzeja Bacińskiego, że sobie nie wspomnę.
Niestety informacje nie są prawdziwe, nawet nie było blisko jakiegokolwiek rozejmu.
Andrzej Baciński jest na FN. Wyleciał z forum powszechnej szczęśliwości, DiW czy jakoś tak.
Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-03-2014, 09:05
Motti napisał/a:
Andrzej Baciński (...). Wyleciał z forum powszechnej szczęśliwości, DiW czy jakoś tak.
Nie potwierdzam tej fałszywej informacji.
Motti [Usunięty]
Wysłany: 15-03-2014, 09:16
BitPump napisał/a:
Nie potwierdzam tej fałszywej informacji.
W zaistniałej sytuacji muszę przeprosić, źródło okazało się nie wiarygodne.
A z FN nie wyleciałeś jak sugerował Hubert68 ?
hubert68 napisał/a:
Wysłany: 21-02-2014, 19:26
Szkoda, bo w ostatnim okresie FN straciło kilku dobrych, czasem wręcz wybitnych instruktorów, którzy sporo tu pisali i dzielili się swoją wiedzą. Poza Jackiem wymieniłbym np. Włodka Kołacza czy Andrzeja Bacińskiego, że sobie nie wspomnę.
Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-03-2014, 09:35
Motti napisał/a:
A z FN nie wyleciałeś jak sugerował Hubert68 ?
hubert68 napisał/a:
Wysłany: 21-02-2014, 19:26
Szkoda, bo w ostatnim okresie FN straciło kilku dobrych, czasem wręcz wybitnych instruktorów, którzy sporo tu pisali i dzielili się swoją wiedzą. Poza Jackiem wymieniłbym np. Włodka Kołacza czy Andrzeja Bacińskiego, że sobie nie wspomnę.
Rozumiem tekst hubert68 jako podsumowanie mojej bieżącej aktywności na FN, a nie "wylecenie".
Motti [Usunięty]
Wysłany: 15-03-2014, 09:42
BitPump napisał/a:
Rozumiem tekst hubert68 jako podsumowanie mojej bieżącej aktywności na FN, a nie "wylecenie".
Dochodzimy do konkretów, FN nie straciło Ciebie.
Co było widoczne, również w momencie pisania wiadomości przez Hubert68.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko