Wiek: 65 Dołączył: 14 Mar 2003 Posty: 506 Skąd: warm-mazurskie
Wysłany: 11-02-2005, 19:10
Kriss napisał/a:
A może - nowy dział - pyskówki - otworzyć ?
Pzdr-Kriss
Witam
Przypuszczam że to miał być żart - ale.... jak się zastanowić to nie jest głupie - moderator zamiast kasować mógłby tam wrzucać tego typu posty. Kombinując dalej, jeżeli chcę powiedzieć np. kol. Xxxx że jest głupi albo jest np. "żłodziej" to jet to wymarzone miejsce i moderator się nie przyczepi.
chciałem dorzucić jeszcze swoje trzy grosze w sprawie.
Moim zdaniem pomysł z odrębnym działem, coś w stylu np. Hyde Park , jest chyba niezły. Czytuje inne fora tematyczne (tam niestety także zdarzają się wątki o charakterze przepychanek personalnych), gdzie są działy pt. "śmiecie" ( to może nie najlepsza nazwa ), na które przenosi się tego rodzaju dyskusyjki.
Może i tutaj taki dział by się przydał ?
Bardzio dobry pomysl z tym przegladem moderatorow. Szczegolnie polecam przyjrzec sie poscikom pewnej pani bo myslalem ze komuna i etat cenzora skonczyly sie jakies 16 lat temu z pozdrowieniami nurek z jakims tam stazykiem hi
Podpisuje sie obiema rekami. Reszta moderatorow raczej robi co trzeba i nie przegina. A co wazniejsze nie jest stronnicza, albo chociaz sie stara nie byc.
I Tak z prośby DarkaS by zaprzestać personalnych wycieczek a dyskutować z poglądami zrobił nam się sąd nad Moderatorką. Czy trafiłem na Forum, Gdzie "wszysktowiejstwo" jest jedynym słusznym i niepodważalnym aspektem i można poświęcić innych by udowodnić wyższość swoich prawd? To zakrawa na sekciarstwo i nic dziwnego ,że inne poglądy spotykają się z atakiem personalnym. Aż strach się odzywać.
Moderowanie (w odwrotności do katalizowania) winno IMO służyć wygaszaniu niezdrowych i nadmiernych emocji dyskutantów tudzież pilnowania ich skłonności do "paranoi dygresjonalnej". W swym krótkim forumowaniu nie zauważyłem większych niedociągnięć na tym polu (czytaj: kto zasłużył żeby dostać po łbie to dostał i OK)
Obserwując (czytaj: cedząc) niektóre wypowiedzi Starszyzny proponuję jednak utworzyć wątek (lub np. dać możliwość prezentacji w profilu) umożliwiający prezentację Szanownemu Audytorium np. postępów w "arabistyce stosowanej" lub innych życiowych doświadczeń pt. "z jakim-to amerykańskim periodykiem ostatnio współpracowałam" lub "wyniki moich badań statystycznych nad częstotliwością występowania głoski "ą" jako błędu ortograficznego w funkcji zróżnicowania położenia klawisza Alt na klawiaturach we współcześnie występujących laptopach" a w najgoszym wydaniu: "a teraz napiszę Wam co wiem na każdy temat" - wkurza toto (mnie) i niewiele wnosi.
Być może mniej będzie wtedy tego rodzaju wtrętów w merytorycznych dyskusjach którymi z racji fajnego hobby jestem zainteresowany.
Wiecie co, tak czytam Wasze wypowiedzi i zaczynam zastanawiać się poważnie "co ja tutaj robię?".
Miałam szczerą nadzieję, że na tym forum nie będę czytała, w temacie nawołującym do opamiętania, obelg pod adresem innych uczestników listy. A właśnie w taki sposób odbieram Waszą przepychankę!
Zapewne zaraz któreś z Was mi napisze, że wcale nie muszę tu być, że nikt mnie nie trzyma na siłę na tym Forum. Problem (mój) jest w tym, że ja chcę tutaj być, bo wierzę w to, że każdy Was jest wartościową osobą i potrafi szanować innych.
Sądzę, że Forum nie powinno być miejscem do "konfliktu pokoleń", "walki płci" i "bitwy o swoje terytorium". A niestety jest...
Miałam szczerą nadzieję, że na tym forum nie będę czytała, w temacie nawołującym do opamiętania, obelg pod adresem innych uczestników listy. A właśnie w taki sposób odbieram Waszą przepychankę!
Cóż,mentalności ludzkiej nie zmienisz.Tak zwane (przepraszam za nieparlamentarne słowo) przysrywanie bliźniemu jest naszym ulubionym sportem narodowym....niestety.
Wysłany: 14-02-2005, 23:27
Hmm Agula, no wlasnie w pelni sie z toba zgadzam, i jak dotad tak bylo, wydaje mi sie ze to co mowisz o zmianie forum powinni sobie wziac do serca ci ktorzy sie tutaj tak zala i jezdza po innych
Aqula, nie wypisuj się, proszę
Zauważ, że od " wzniecania pożarów" na tym Forum jest tylko kilka osób.
Pozostała, zdecydowana większość jest całkiem do rzeczy
(albo już się przyzwyczajłem ).
W sumie wychodzi znowu na to, że pod wodą jest najlepiej : trudno pisać posty, gębę też ciężko otworzyć.....
kasia55548 [Usunięty]
Wysłany: 15-02-2005, 09:05
Błotem prosze sie obrzucac prywatnie, albo w innych dzialach, w ktorych nie ja jestem moderatorem... znudzilo mi sie czytanie takich bzdetow...
Wysłany: 15-02-2005, 10:00
Przemek napisał/a:
chyba czas zamknac ta dyskusje.........................................
To chyba najlepszy pomysł.
DarekS- chyba osiągnąłeś odwrotny skutek niż zamierzałeś.
Tu właśnie rozwinęła się najgorsza dyskusja, w stylu którego staramy się unikać.
kasia55548- typowy troll, zalogowany dla jednego postu- tą wypowiedż proponuję usunąć, a dyskusję rzeczywiście zamknąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko