Nic straconego,
Ja również całą szkołę średnią i studia uczyłem się j. niemieckiego. Angielskiego nie znałem wcale. Okazało się jednak, ze specyfika pracy w okrętownictwie może wymusić naukę j.angielskiego nawet u tak lingwistycznie nieutalentowanego człowieka jak ja.
P.S.
Kiedy przygotowywałem się do pisania pracy magisterskiej i profesor położył przede mną kilka książek w j.angielskim, powiedziałem, że ja "nie tego".
Na to profesor "No, to trzeba się nauczyć".
Odparłem "Ale ja nie mam zdolności językowych"
Profesor: "Nooo, to się Pan będzie dłużej uczył"
Miał rację mądry profesor.
yogi [Usunięty]
Wysłany: 17-03-2005, 01:26
czy myslisz ze w wieku 43 lat jest jeszcze czas na nauke obcego jezyka ???
to jest niestety chyba troche za pózno kiedys myslałem ze jez. niem. otworzy mi drzwi na swiat i tak było do pewnwgo czasu ale niestety gdzies przespałem
pozdro Waldi
czy myslisz ze w wieku 43 lat jest jeszcze czas na nauke obcego jezyka ???
Yogi,
Przecież życie zaczyna się po czterdziestce !!!
Jeszcze wszystko można i na wszystko jest czas, a co więcej już są na to pieniądze
yogi [Usunięty]
Wysłany: 17-03-2005, 01:48
zazdroszcze
[ Dodano: 17-03-2005, 01:53 ]
chciałem podziękować wszystkim kolegom którzy odpowiedzieli mi na priwa i przetłumaczyli mi list
wiedziałem ze moge na was liczyc DZIEKUJE
Waldek
Przepraszam...ale wczoraj poszlam spac jak dziecko - o 9 wieczorem. Dlatego sie nie odzywalam.
Yogi - na nuake nigdy za pozno. W dodatku po 40-tce nauka jezyka obcego jest swietnym treningiem juz troche leniwych szarych komorek
Mania
Yogi, nie ma limitu wiekowego, jeżeli tylko chcesz to mozesz. practise made a champion, ubung macht den meister, po rosyjsku też można ale nie mam cyrylicy
pozdro...
yogi [Usunięty]
Wysłany: 18-03-2005, 00:07
Dziekuje za miłe słowa
Hmm, warte zastanowienia jestem tak nauczony ze nalezy skonczyc to co sie raz zaczeło i to z jak najlepszym skutkiem nie tak jak członkowie naszego rządu a na to potrzeba nie tylko czasu. Jesli ta myśl we mnie dojrzeje to nie wykluczam ze przynajmniej spróbuje, oby to nie było jednak porywanie sie z motyką na słońce.
pozzostaje z nurkowymi pozdrowieniami i zycze wszystkim szczęściarzom udanego zlotu w Kikitach. Na nastepnym spotkaniu postaram sie byc osobiscie lecz w tym terminie było to nie mozliwe.
yogi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko