tylko czasami rwie polaczenie i nie ma uprawnien zeby cos usunac ale to akurat jest ok.
To nie jest OK. chociaż rozumiem intencje.
Jeśli przerwie połączenie w trakcie wysyłania zdjęcia (a praktycznie tak się zdarza najczęściej) to na FTP zostaje kawałek zdjęcia i pod tą nazwą nie da się go już powtórnie zapisać.
Wiek: 51 Dołączył: 16 Lis 2004 Posty: 1015 Skąd: tu wziąć na jacht?
Wysłany: 22-03-2005, 09:47
kjar napisał/a:
To nie jest OK. chociaż rozumiem intencje.
Jeśli przerwie połączenie w trakcie wysyłania zdjęcia (a praktycznie tak się zdarza najczęściej) to na FTP zostaje kawałek zdjęcia i pod tą nazwą nie da się go już powtórnie zapisać.
No wlasnie intencje. Wlasnie dlatego napisalem ze ok. Zeby to rozwiazac to kazdy wrzucajacy musialby dostac usera i swoje miejsce z uprawnieniami (jedno z rozwiazan) ale to juz duzo roboty. Tak jak jest, admin sobie wszystko posprzata. Trzeba mu tylko dac cynk co jest nie tak. Ja nie zapisywalem zdjec pojedynczo bo to strata czasu na negocjacje polaczen i wtedy to juz faktycznie niezle rwie. Lepiej wszystko spakowac do jednego pliku i wyslac za jednym razem. Nie ma limitu wielkosci jednej paczki wiec idzie ok. 40MB zbior poszedl mi za drugim razem, za pierwszym zerwalo na samym koncu . Zdjecia zajmowaly chyba nie cale 10MB (zwiekszylem kompresje jpg i zjechalem do mniejszego rozmiaru).
Może ustaw nam jakiś login i hasło do tego FTP. Bo po zalogowaniu jako anonim jest problem z zassaniem fotek, albo masz mały limit transferu.
Założenie było takie:
Każdy kto chce się podzielić zdjęciami wrzuca je na podany ftp. Kiedy uzgodnimy że mamy komplet palimy płyty i rozsyłamy. Oprócz tego postaramy się wystawić na ftp z lepszym wydmuchem.
Wysłany: 22-03-2005, 13:08
Ja wiem, że w czasach internetu moja propozycja może się wydać staroświecka
Proponuję nagrać zdjęcia na CD i wysłać pocztą.
Większość dysponuje łączami asynchronicznymi w których upload jest na poziomie 128kbps! Jak ktoś ma 300-600MB do wrzucenia na FTP, które jeszcze w dodatku zrywa połączenia i nie zezwala na nadpisywanie plików to to jest koszmar!
Reasumując: podać adres na który wysyłać i jak ktoś ma ochotę i chwilę czasu to wypali płytkę i wyśle a ci co mogą niech wrzucają przez FTP.
Jak juz napisalam jestem jak najbardziej za. Z pracy nie moge sie z ftp polaczyc - zablokowany przez firewall i proxy. A w domu mam modem telefoniczny wiec w ogole zdejmowanie takiej ilosci zdjeci odpada
Mania
Z pracy nie moge sie z ftp polaczyc - zablokowany przez firewall i proxy
Mnie sie nawet udalo wywalczyc w robocie zeby mi dali uprawnienie i autoryzacje na przejscie firewalla na ftp ale .... sie wzial i ftep rozpirzyl w calej firnie i c***.
Reasumując: podać adres na który wysyłać i jak ktoś ma ochotę i chwilę czasu to wypali płytkę i wyśle a ci co mogą niech wrzucają przez FTP.
Popieram Karola w całej rozciaglosci
A kilka postow wyzej Karol z tego co pamietam proponowal ze moze wlasnie w taki sposob wykonac plytki DVD.
Moze jednak tak zrobimy.
Wbrew pozorom wydaje mi sie ze bedzie szybciej.
Wysłany: 22-03-2005, 19:38
Zdjecia z kart pamieci ktore posiadam sa juz na FTP (ale o tym juz bylo )
Co do pomyslu to jestem za...niech wszyscy co robili fotki podesla zdjecia na do osoby ktora ma sie tym wszystkim zajac...i dla chetnych wypalic wszystkie zdjecai na plycie DVD...bedzie ogladania
Mam nadzieję, że ja również załapię się na taką płytkę:-) Z góry wielkie dzięki.
Sonny kilka zdjęć możesz mi też przesłac na maila, którego chyba znasz. Byłabym wdzięczna.
Ja wiem, że w czasach internetu moja propozycja może się wydać staroświecka
OK
Jeżeli komuś będzie wygodniej zgrać swoje zdjęcia i wysłać pocztą to niech się odezwie na PW oczywiście to co zostało wysłane na ftp nie wymaga dublowania.
Czy, zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, ktoś pracuje nad płytką DVD zawierającą wszystkie zdjęcia ze spotkania w Kikitach?
Jeśli tak, to na jakim jest to etapie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko