Z opisu na nurkomanii wynika że do Bytowa to kawał jest od tego jeziora
I jeżeli jest to to o którym myślę to masz garść informacji
Cytat:
jak tam trafic?
Jadąc z Koszałkowa na Połczyn Zdrój przez Białogard będziesz miał najbliżej. Potem to już jak wolisz. Albo na Złocieniec i z tamtąd na Szczecinek przez Czaplinek,
albo z Połczyna na Szczecinek i ze Szczecinka na Drawsko Pomorskie
Jezioro znajduje się koło miejscowości Jeleń aż trudno w to uwierzyć
Mapa dokładniejsza gdzie to to się znajduje jest tutaj.
Niestety nie miałem przyjemności zanurzenia się w tym jeziorku i nie powiem więcej na jego temat.
Co do większej ilości szczegółów to polecam Szczecinecką PSP oni całkiem w okolicy mają ćwiczenia i może z Przyjezierza czasem zbaczają na Jeleń
Niestety tutaj znajdują się ino pełne adresy ale bez nr telefonów
Poza tym jak już będziesz w okolicy Jelenia to rzut beretem jest do J. Pile w Bornym Sulinowie
bywalem w okolicy o ktorej piszesz
znam ja doskonale dlatego ta historia z nurkomania musi byc gdzies kolo Bytowa i tam , w tamtej okolicy trzeba go szukac;
Hmmm ok w takim razie to ja się zasugerowałem położeniem w woj. zachodniopomorskim i dalej nie doczytałem
Oddaję honor ale również o poprawkę prosi się błąd w NURKOMANII gdyż Bory Tucholskie nie są częścią Pojezierza Drawskiego.
Wkradł się błąd i mimochodem zostały poruszone 2 różne jeziora w różnych rejonach Polski
jezioro Jeleń jest na terenie Parku Narodowego Bory Tucholskie tworząc Struga Siedmiu Jezior na tej stronce są fragmenty map;
Jeleń jest na północ od jeziora Ostrowitego, na wschód od j.Charzykowskie;
podobno i ono fajne do nura;
czy w parkach narodowych można nurac czy trzeba zapomnieć
czerwona kartka dla www.nurkomania.pl z opisem Jelenia dali ciała...
Nurkowałem na Jeleniu w zimie pod lodem i jeśli chodzi o czystość wody to nigdy niepowiem że jest dobra widoczność. Zakaz nurkowania obowiązuje to prawda, my podłączyliśmy się do szkolenia strażaków. Poza tym jeziorko całkiem całkiem.
W Nurkomani chodzi o jezioro bezpośrednio przylegające do Bytowa. Podobno ma pierwszą klasę czystości, ale ostatnie moje dwie wizyty tego nie potwierdzają. Kiedyś, przed laty widoczność była rewelacyjna. Albo jezioro się popsuło, albo ja mam pecha.
Obecnie jezioro jest wydzierżawione, stąd problem z nurkowaniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko