Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Szkolenia rekreacyjne (na razie) w IANTD
Autor Wiadomość
gladius 

Kraj:
Poland

Wysłany: 06-09-2006, 17:39   Szkolenia rekreacyjne (na razie) w IANTD

Którego instruktora/szkołę w Warszawie polecacie? Mam AOWD w PADI, ale po przejrzeniu opisu kursów w IANTD chciałbym kontynuować edukację w tej organizacji. Jakie są wymagania przy zmianie organizacji? Czy IANTD uznaje certyfikaty PADI?

Te_Pe 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-09-2006, 18:11   Re: Szkolenia rekreacyjne (na razie) w IANTD

gladius napisał/a:
Którego instruktora/szkołę w Warszawie polecacie? Mam AOWD w PADI, ale po przejrzeniu opisu kursów w IANTD chciałbym kontynuować edukację w tej organizacji. Jakie są wymagania przy zmianie organizacji? Czy IANTD uznaje certyfikaty PADI?

za manualem:
Kandydat musi mieć licencję IANTD EANx Diver oraz Deep Diver i posiadać minimum 25 zalogowanych nurkowań lub wystarczające doświadczenie w nurkowaniu, pozwalające przekonać instruktora, że uczestnik kursu ma możliwości i wiedzę do kontynuowania szkolenia na tym poziomie;

czyli sam plastik nie wystarczy....

CZACHO 

Stopień: NAUI TMX II
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-09-2006, 18:29   

Ale to wymagania na AEANx... a nie na Deepa czy Rescue ;-)

gladius 

Kraj:
Poland

Wysłany: 06-09-2006, 18:50   

Na razie interesuje mnie podstawowy kurs nitroxowy w IANTD... w zalogowanych nurkowaniach się mieszczę. Co do wiedzy i doświadczenia - cóż, mam świadomość, że muszę się BARDZO dużo nauczyć - dlatego raczej IANTD a nie PADI.

A więc - z którym warszawskim instruktorem najlepiej się skontaktować w celu omówienia szczegółów?

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2006, 19:30   

gladius napisał/a:
dlatego raczej IANTD a nie PADI.

A więc - z którym warszawskim instruktorem najlepiej się skontaktować w celu omówienia szczegółów?

W Warszawie nie ma ani jednego dobrego instruktora IANTD :22:

ps.
moze tu ci sie cos uda znaleźć :22: kadra :mrgreen:

waterman 

Stopień: D-Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-09-2006, 19:46   

scaner napisał/a:
W Warszawie nie ma ani jednego dobrego instruktora IANTD

a gdzie są?
pozdr Jarek

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2006, 20:49   

waterman napisał/a:

a gdzie są?
pozdr Jarek

siedzą pewnie w jakiejś jaskini albo knują obfotografowanie kolejnego wraku :mrgreen:

BitPump 

Stopień: DIR-ektor
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-09-2006, 20:53   Re: Szkolenia rekreacyjne (na razie) w IANTD

gladius napisał/a:

Byłem na warsztatach (nie na kursie) u Pawła Poręby. I z tego co widziałem, nie ważne co kto ma - z PADI, z CMASu, z IANTD... każdy w tzw. dupę dostaje równiutko ;-)

Z tego co wiem, to Paweł siedzi teraz w Jastarni, ale poza szczytem sezonu jest Warszawie.

~BitPump

stachu 

Stopień: INSTRUCTOR
Wysłany: 06-09-2006, 21:18   

witam ja osobiscie jako instructor IANTD nie uznalbym ci nadanego stopnia chyba ze znalbym osobiscie twojego instructora albo po weryfikacji nie ujmujac oczywiscie instructorom oraz organizacji ktora cie szkolila pozdrawiam stachu

[ Dodano: 06-09-2006, 21:25 ]
gladius wIANTD jest nawet wskazane zeby kursy podstawowe byly laczone z nitroxem i za jednym zamachem stajesz sie nurkiem OWND

zientas 

Stopień: dobry +
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-09-2006, 22:53   

Paweł Poręba jest ok nawet więcej niż ok.

kacperek2231 

Stopień: Ołpen Łoter Dajwer
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-09-2006, 23:15   

Też byłem na warsztatach u Pawła Poręby. Spoko koleś, dużo sie podczas nich dowiedziałem. Wiec próbuj u Pawła Poręby, albo uderz w sam panteon warszawskiego IANTD czyli do Tomka Żabierka, nie poznałem Tomka osobiście, jedynie przez gg, ale jak skompletuję swój sprzęt /przynajmniej suchy, skrzydło i twin/ to będę chciał się szkolić w IANTD albo u p. Żabierka albo u p. Poręby /btw Paweł poręba szlify instruktorskie zdobywał chyba u p. Żabierka ??/

Pozdrawiam obu panów :-D

dis 

Stopień: TDI Ext Rg
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-09-2006, 13:05   

Witam!

Polecam Czarka Abramowskiego z Oceanxplorers (www.oceanx.pl). Instruktor IANTD rekreacyjny jak i techniczny i bardzo doswiadczony nurek techniczny (www.deepexplorers.org). Warto gdyz w pewnym momencie jakby zaczely Cie interesowac nury techniczne to bys mogl kontynuowac szkolenia z tym samym instruktorem.

Co do emigracji z PADI do IANTD to nie problemu. Rozumiem, ze chcesz miec po prostu plastik z innym logo bo to jak zostaniesz wyszkolony zalezy od instruktora a nie od organizacji. Bo instruktor z IANTD czy CMAS jak bedzie beznadziejny to nie pomoze mu ze jest z IANTD czy CMAS.

Czarek Abramowski jest naprawde bardzo dobrym instruktorem. Jezeli trafisz w jego rece to da Ci niezla szkole :-) OBIECUJE

pozdrawiam
Szymon

Beeker 
Moderator Grupy

Stopień: D-Diver
Kraj:
Indonesia

Wysłany: 07-09-2006, 13:41   

zientas napisał/a:

A czemu to na stronie IANTD Paweł ma "STATUS INACTIVE"?

http://www.iantd.cz/search1.php

dis 

Kraj:
Poland

Wysłany: 07-09-2006, 13:59   

To dobry pomysl
Zobacz sobie na www.iantd.cz aktywnych instruktorow z Polski - Warszawy.
Bedziesz wiedzial kogo masz do wyboru nie mniej polecam Czarka Abramowskiego (www.oceanx.pl). Mozesz go zlapac pod mailem czarek.a@oceanx.pl

JASON
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2006, 15:36   

witam
mozecie podac jakas polska stronke gdzie jest opisny system szkolenia w owej organizacji!!?!

dzieki
J

CZACHO 

Stopień: NAUI TMX II
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-09-2006, 15:46   

http://www.hogarthian.pl/?op=warsztat&xx=iantd

http://www.hogarthian.pl/...ANTD_PL_PUB.pdf

Torin 

Stopień: AOWD, NITROX
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-09-2006, 15:55   

Beeker napisał/a:
zientas napisał/a:

A czemu to na stronie IANTD Paweł ma "STATUS INACTIVE"?

http://www.iantd.cz/search1.php

Jak go pytałem to mówił że spóźnił się z opłatą składki. ale że jest juz ok :) :co:

Torin
ps
pytałem telefonicznie na kurs się wybierająć - i nie dojechałem :smcry:

Torin

waldo 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-09-2006, 17:08   

JASON napisał/a:
witam
mozecie podac jakas polska stronke gdzie jest opisny system szkolenia w owej organizacji!!?!

Ogólne informacje na temat szkolenia Deep Diver :
http://nurkuj.com/modules...article&artid=4

a poniżej na temat AEAN :
http://nurkuj.com/modules...article&artid=1

[ Dodano: 07-09-2006, 17:57 ]
gladius napisał/a:
Czy IANTD uznaje certyfikaty PADI?

IANTD uznaje stopnie innych organizacji zgodnych ze standardami WRSTC.

stachu 

Stopień: INSTRUCTOR
Wysłany: 07-09-2006, 19:57   

rzeczywiscie wystarczy ze instr .spozni sie ze skladka kilka dni nasi koledzy z IANTD cz zawieszaja go jako aktywnego instr.

dis 

Kraj:
Poland

Wysłany: 07-09-2006, 20:05   

JASON napisał/a:
witam

dzieki
J

pod tym adresem znajdziesz opisy kursow w IANTD
http://www.oceanx.pl/terminy/termrec.html

pozdr

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu