Wasze uwagi posłużą nam do realizacji lepszych nurkowań.
Jeśli to była wasza pierwsza stówka to spoko, rozumiem chęć zobaczenia cyfry na komputerze. Następną zróbcie w jakimś miejscu gdzie oprócz cyfry 100 można jeszcze coś ciekawego zobaczyć - to powinien być główny cel nurkowania; w Hańczy taki sam muł można zobaczyć na dnie na 20m. Do mnie trafia zasłyszane kiedyś podsumowanie tego typu nurkowań: chcesz wiedzieć jak to jest zrobić 100m w Hańczy to rozciągnij sobie w ciemną noc 100 m liny na łące i się wzdłuż niej przespaceruj z latarką.
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 21-10-2009, 09:35
BitPump napisał/a:
Spróbujcie kiedyś na nurkowaniu puścić się liny chociaż na kilkanaście sekund - super uczucie.
Spróbuj kiedyś, zrobić wszystko jedną ręką. Myślisz, ze to tak łatwo?
Wścieklica napisał/a:
Koledzy są trochę złośliwi. Wyrżnięciem w dno się nie przejmujcie: też mi się to kiedyś zdarzyło.
Cytat:
Głównym celem projektu jest dopracowanie techniki nurkowania i konfiguracji sprzętu do wykonywania powtarzalnych, zespołowych, głębokich i skomplikowanych technicznych nurkowań tymiksowych z użyciem sprzętu video.
Szkoda, że na filmach nie widać żadnych procedur partnerskich. Pewnie były poza kadrem. Możesz je opisać? Jakie procedury partnerskie chcecie poćwiczyć? Niektórzy np. zmianę gazów robią partnersko. A tak już z całkiem innej beczki: w tych twinjetach, to łatwo uciągnąć tyle szpeju? Wygladają na miękkie, więc trochę prądu, odpadnięcie od liny... Ale, jak widać, dają radę
Spróbujcie kiedyś na nurkowaniu puścić się liny chociaż na kilkanaście sekund - super uczucie.
~BitPump
eee tam - to chyba niebezpieczne? vide 'procedura' awaryjna opisana na stronie 'projektu':
"Awaria - zamrozenie inflatora
Reakcja nurka: Owinięcie nogi wokół liny opustowej celem unikniecia wyrzucenia na powierzchnię. Odłączenie wężyka zasilającego inflatora"
Suunto jest kalibrowane na słoną wodę więc w słodkiej była setka.
98 wskazywal VR3 na koncu filmu juz z historii
a ja wam chłopaki gratuluje zajebistego nura i profesko deco baru , narobiliście sie w końcu przy tym aby posiedziec na deko jak biali ludzie i nie mam nic do tego ze coś tam sie wytyka , bo przecież tu sami super zrtymowani internetowi nurki jeszcze raz GRATULACJE !!! tych 9dych bez obrazy kamerzyscie szczegolnie
Ostatnio zmieniony przez PawelW 21-10-2009, 20:31, w całości zmieniany 3 razy
Rysiek napisał/a:
rozumiem chęć zobaczenia cyfry na komputerze
co w tym złego?
Nic, napisałem przecież że to rozumiem.
mistret napisał/a:
nie przyszło ci do głowy że to mogło byc celem , własnie osiągnięcie 100m?
Jak dla mnie to słaby powód, ja takich nurkowań dla samego zaliczenia głębokości nie robię.
mistret napisał/a:
a oni chcieli może zobaczyć jaki jest na setce, co w tym dziwnego?
Można to zrobić w ciekawszy sposób - zejść po stoku.
Mistret, a byłeś kiedykolwiek na podobnej głębokości że wtrącasz swoją opinię ? Ja tak, więc pozwoliłem sobie na sugestie w sprawie kolejnych nurkowań, jak zrobić to ciekawiej.
Do mnie trafia zasłyszane kiedyś podsumowanie tego typu nurkowań: chcesz wiedzieć jak to jest zrobić 100m w Hańczy to rozciągnij sobie w ciemną noc 100 m liny na łące i się wzdłuż niej przespaceruj z latarką.
zapomniałeś o jednym szczególe,
jeszcze trzeba pół litra wcześniej walnąć i dopiero po tej linie na łące lecieć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko