Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
25-01-2012, 09:17
Stop ACTA na fladze Nurasa
Autor Wiadomość
slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-01-2012, 19:46   Orwell - ACTA - co nas czeka ?

Warto pooglądać

http://www.joemonster.org/filmy/41224/Nie_dla_ACTA

[ Dodano: 24-01-2012, 20:01 ]
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Baśka Kwarc apeluje .

zbigniewb 

Stopień: Autonomus Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-01-2012, 21:31   

Czeka nas ratyfikacja tego g.
I to będzie pierwszy raz kiedy korporacyjny syf zobaczy globalnego ;fuck:

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-01-2012, 22:34   

http://www.youtube.com/watch?v=ifx1QsdwDfc

Ciekawe komentarze pod spodem .

undefine 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-01-2012, 22:36   

zbigniewb napisał/a:

Jesteś pewien? Bo ja niestety nie...

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-01-2012, 22:39   

undefine napisał/a:
Jesteś pewien? Bo ja niestety nie..

Jedno jest pewne . To ostatnia kadencja . A potem podobnie jak na Ukrainie ;-)

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-01-2012, 22:50   Stop ACTA na fladze Nurasa

Stop ACTA czyżby Forum Nuras popierało czy to tylko drzazgi przy rąbaniu drewna ?

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2012, 23:12   

slawek290 napisał/a:
Jedno jest pewne . To ostatnia kadencja . A potem

A potem to zostanie całe to gówno, którego zdążyli i jeszcze zdążą narobić: wysokie podatki, drożyzna, przepisy(w tym ACTA) itd. Jeszcze nie widziałem, żeby nowe władze cokolwiek poprawiły po poprzednikach. Wsyscy pasjonują się ACTA. W tym czasie rząd nieustannie podnosi ceny(benzyna ma przekroczyć 6zł a z nią wszystko inne zdrożeje), ale najśmieszniejsze są szykany jakie sobie wymyślił na kierowców: otóż założyli w budżecie wzrost wpływów z mandatów bez podnoszenia ich wysokości: to jawne zmuszanie do represjonowania i nakładania mandatów za byle co i w najwyższej kwocie. Ciekawe jakie kolejne psy na nas spuszczą: może wojsko? Bo rok temu do policji, straży i celników dołożyli inspekcję. O, strażacy też by się nadali! I może ORMO reaktywować?

Legendyogger 

Stopień: rozwojowy
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-01-2012, 23:19   

I bardzo dobrze, jak forum-nuras zamkną, bo ktoś w podpisie będzie miał cytat z czegokolwiek zastrzeżonego to co wtedy będzie ?!

jutro we wrocławiu o 18:00 pod urzędem wojewódzkim będe w tej sprawie manifestował :D

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-01-2012, 23:21   

Legendyogger napisał/a:
jutro we wrocławiu o 18:00 pod urzędem wojewódzkim będe w tej sprawie manifestował

Jesteś Gościu . Zdaj relację z manifki . Ja jutro poroznoszę trochę bibuły po mieście .

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-01-2012, 23:33   

http://warszawa.gazeta.pl...zeciw_ACTA.html

Ciekawie ,a jakie dalekosiężne treści zawarte ;-)

[ Dodano: 24-01-2012, 23:34 ]
http://www.mmopole.pl/art...-przeciwko-acta

Tutaj mamy o równości i braterstwie .

[ Dodano: 24-01-2012, 23:45 ]
http://www.youtube.com/watch?v=ns3LM9PlVTY

A tutaj planowanie i nurkowanie . To nieco stary nurek ale na czasie .

Legendyogger 

Stopień: rozwojowy
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-01-2012, 23:34   

Panowie, no bo taka jest prawda, małymi kroczkami próbują zamknąć usta ludziom, którzy mają świadomość tego, że w tym kraju złe rzeczy się dzieją, każdy z nas głosuje na pasożytów, którzy poprzez obietnice budzą w nas cień nadziei na te "lepsze zmiany", a w rzeczywistości próbują jak najbardziej ograniczyć naszą wolność. CZAS NA POBUDKĘ.

projektfilm Dawid 

Stopień: DECO PROCEDURES
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-01-2012, 23:56   

Święte słowa .. Pod płaszczykiem ochrony praw twórców uwalają prawa obywatelskie.. gnojówa na total
Obrzydliwe kłamstwo .. teraz naprawdę przesadzili...
Nie ma co się łudzić Pora się obudzić..
STOP ACTA
Cejrowski napisał na fb to cytuje .. myślę że mi kradzieży nie zarzuci

Proste i genialne

Wojciech Cejrowski

Należy zwalczać ten akt prawny, należy zwalczać władze, które chcą ACTA wprowadzać.
Zwalczać... mało powiedziane! Władze, które wpadają na takie pomysły są niebezpieczne i należy je obalić, bo nawet jeśli dziś powstrzyma się ACTA, to jutro oni wymyślą coś następnego.
Już teraz pełno jest kamer w miastach, pełno śledzenia obywatela w internecie, w sklepie, w zbliżeniowej karcie kredytowej, w komórce, w odciskach palców na granicy, w skanerach całego ciała przed wejściem do samolotu, w tych numerach pesel i NIP, które nam nadają, w kolczykowaniu każdej krowy na Twoim polu, w numerowaniu jajek w sklepie, znacznikowaniu każdego telewizora i komputera w fabryce, w montowanych na stale GPSach, które śledzą ruchy Twojego auta zawsze, chcesz, czy nie, w czytnikach do oka, które mają zastępować klucze do drzwi, w identyfikatorach głosu, które mają być "ułatwieniem dla Ciebie", do obsługi "wyłącznie Twojego sprzętu"... Tęczówka, siatkówka, fale muzgowe, odciski palców, pomiary izometryczne głowy, kod kreskowy przypisany do obywatela... ZAGROŻENIE.

A zatem władzę, która wprowadza ACTA należy obalić. Dla własnego bezpieczeństwa.

A piractwo w sieci?
Z piractwem się nie wygrywa zakazami - z piractwem należy walczyć poprzez wyprzedzanie piratów na zakrętach.
Steve Jobs - ten od firmy Apple - wyprzedził piratów, gdy zaczął sprzedawać legalnie piosenki po 99 centów za sztukę. Skończyło się nielegalne kopiowanie , bo większość ludzi woli za dolara kupić sobie porządny plik z piosenką, okładką, opisem, niż niepewny od pirata za... no właśnie - za ile piratowi się opłaca, w sytuacji, gdy legalnie można kupić za 99 centów?

W podobny sposób należy zwalczać piractwo we wszystkich miejscach - to znaczy, należy legalny towar oferować tanio w dobrej jakości.
Pirackiej płyty DVD w USA się już nie kupi.
Dlaczego?
Bo nie ma klientów. Nie ma chętnych na pirackie kopie.
A nie ma dlatego, że można sobie za 9 dolarów miesięcznie wykupić usługę NETFLIX, podłączyć internet do telewizora i oglądać wszystkie filmy świata w ramach tych 9 dolarów miesięcznie. Wykupiłem. Jestem w Polsce - działa, jestem w Meksyku - działa, a teraz jestem w USA na prerii, i też działa - odpalam laptopa, podłączam kabelek do telewizora i oglądam na co mi akurat przyjdzie chęć. Stare programy telewizyjne, stare filmy czarno-białe, najnowsze filmy z kina, wczorajszy mecz futbolowy... co tylko mi się podoba.

ACTA wprowadzane dzisiaj jest potrzebne wyłącznie władzy.
Dziesięć lat temu jakoś się za to nie brali, a wtedy piractwo było problemem prawdziwym. Dzisiaj już nie jest.

I przypomnę Państwu kto to pisze: facet, który żyje ze sprzedaży dzieł w rozumieniu prawa autorskiego, czyli facet, którego wkurza, gdy jest okradany przez internetowych piratów. Okradają mnie i denerwują codziennie. Wywieszają nielegalne wersje moich książek, audycji radiowych, moich programów telewizyjnych, potem kasują za to pieniądze, ale ze mną się nie dzielą - ZŁODZIEJE wartości intelektualnej. Ja z obrotu prawami do moich utworów utrzymuję rodzinę i kilkunastu pracowników, z których większość ma swoje rodziny i dzieci... A zatem pisze to wszystko facet, którego osobiście dotyka problem piractwa w internecie.
I z tej mojej pozycji, osoby okradanej, poszkodowanej, piszę, że ACTA jest zagrożeniem większym dla mnie osobiście, niż wszyscy ci piraci. Bo ACTA to ograniczenie wolności osobistej, swobód obywatelskich, to wpieprzenie się władzy w przestrzeń, gdzie władzy być nie powinno.
A ponieważ władza raczej nie zrezygnuje sama, to trzeba jej pomóc - OBALIĆ.

Nawet lewacy zaczynają się orientować, że Tuski to zagrożenie. Nawet lewacy zaczynają się orientować, że wrogiem nie jesteśmy my katole, narodowcy, homofoby, tylko władza. Z lewakiem mogę żyć na jednym osiedlu; nie lubię go, nie cenię jego poglądów ani stylu życia i tu się kończy konflikt. Wojna między nami zaczyna się dopiero wtedy, gdy ponad nami pojawia się władza. To władza napuszcza ludzi na siebie. To władza jest inżynierem konfliktów. To władza wydaje zezwolenia na dwie manify na tej samej ulicy o tej samej porze. To władza jednym wydaje licencję na nadawanie, a innym nie daje. To władza ustawia starych ludzi w kolejkach do aptek. To władza zabrania Ci zatrudniać tanią ukraińską sprzątaczkę. To władza każe Ci zapłacić cło za komputer, który chcesz sobie sprowadzić z USA. To władza za twoje pieniądze zamawia autostradę u Chińczyków, ale jednocześnie ta sama władza nigdy w życiu nie kupiłaby swojej własnej córce chińskiego samochodu, ani chińskiej liny alpinistycznej, ani niczego, od czego zależy bezpieczeństwo i zdrowie. To władza produkuje dziesiątki tysięcy magistrów i zapewnia im zero miejsc pracy. To władza obiecuje Ci konkretne rzeczy w exposee premiera, a potem nigdy nie rozlicza się z ich wykonania.

Obudziłeś się lewaku, lemingu, czy kim tam chcesz być?
Widzisz już, gdzie jest Twój wróg?
To nie ja, nie Jarosław, nie Dyrektor - my mamy po prostu radykalnie odmienne poglądy w większości spraw. A wrogiem Twoim, moim, naszym jest ta władza.
I nawet nie proszę Cię byś mi ją pomógł obalić - po prostu obalaj ją sam ze swojej strony, a ja z mojej.
Będę wdzięczny, jeśli ktoś popchnie tę władzę w tym samym czasie, gdy ja popycham.
Zacznie się kiwać, raz w lewo, raz w prawo i w końcu runie w cholerę.
Ostatnio zmieniony przez projektfilm Dawid 25-01-2012, 00:16, w całości zmieniany 2 razy  

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 25-01-2012, 00:21   

Dawid - można to co napisałeś przekopiować i dać na Technikę Nurkowania ? Na DT napiszesz pewno sam .

projektfilm Dawid 

Kraj:
Poland

Wysłany: 25-01-2012, 00:27   

jasne wstawiaj też na DT.. okradamy Cejrowskiegoo.. Myślę że będzie zachwycony!!!
Ostatnio zmieniony przez projektfilm Dawid 25-01-2012, 00:40, w całości zmieniany 1 raz  

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 25-01-2012, 00:27   

Na DT to może Ty wstaw .

projektfilm Dawid 

Kraj:
Poland

Wysłany: 25-01-2012, 00:28   

nie mam tam konta .. jestem za radykalny.. ale powinno tam być!!

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 25-01-2012, 01:02   

Wstawione Protesty są prawie we wszystkich większych miastach .

Tutaj np Andrychów

http://www.andrychow.org/?p=10526

Poszukajcie u Siebie .

Bul-kot
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2012, 01:14   

undefine napisał/a:
zbigniewb napisał/a:

Jesteś pewien? Bo ja niestety nie...

Niestety też jestem zdania że nie zobaczy.
Przeca rządy są na smyczy banków i korporacji.
Ciekaw jestem gdzie skończy się żądza pieniądza...

piotrkw 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-01-2012, 07:45   

Pomimo całej sympatii dla działań zawodowych Pana Cejrowskiego , z jego wywodami pozwolę się nie zgodzić . Przedstawia sposób na walkę z piractwem , bardzo dobrze bo najprościej tylko krytykować . Nie jego to pomył ale jest jego propagatorem . Tylko dlaczego za tym nie idą czyny ? Książki w internecie z jego dorobku pisarskiego po 99 groszy , filmy np. po 1,99 zł . Nie .... tego nie widać , bo przecież trzeba utrzymać rodzinę i 15 pracowników.
Najprościej rzucić hasło , - obalenie władzy. I co dalej ? Przyjdzie ( będzie wybrana ) następna, Czy lepsza ? Smiem wątpić . Inna , ale nie lepsza.

Walka z piractwem i kradzieżą dóbr intelektualnych . Jak najbardziej szczytny cel . Jestem ciekaw kto z głośno krzyczących w tej sprawie czytał cały dokument. Bo przecież tam nie tylko podnoszony jest temat wstawienia kradzionej muzyki na YT czy FB jak wielu się wydaje , jest to problem dużo głebszy.
I podejrzewam , że nakręcanie i eskalowanie protestu leży w interesie pewnych grup , a wykonanie jego przerzucono na barki ludzi młodych i bardzo młodych wmawiając im że nie bedą mogli ściągnąć za darmo swoich ulubionych piosenek , filmów , czy spiratować oprogramowania. Bo zawsze musi być szary tłum którego rękami "załatwia się" własne sprawy.

slawek290 napisał/a:
Zdaj relację z manifki . Ja jutro poroznoszę trochę bibuły po mieście .

Czytałeś całośc dokumentu ? To tak retorycznie pytam. I jeszcze jedno.. bibułe to roznosił się w Stanie Wojennym , okupacji , zaborach , dziś możesz co najwyżej poroznosić ulotki. :ping:

Pozdrawiam Piotr
Ostatnio zmieniony przez piotrkw 25-01-2012, 07:45, w całości zmieniany 1 raz  

zbigniewb 

Stopień: Autonomus Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-01-2012, 08:23   

piotrkw napisał/a:
Czytałeś całośc dokumentu ?

Tu jest wystarczajaco dużo na temat ACTA.

...Szczegóły dyskutowanych zmian miały pozostać tajne, co nie zapobiegło jednak serii przecieków w 2008[5][6], 2009[4] i 2010[7][8] r. Duży niepokój wśród mediów wzbudziła już pierwotna wersja robocza, opublikowana 22 maja 2008 r. przez serwis WikiLeaks[9][10]. Poza stronami rządowymi, treść umowy była konsultowana z komitetem doradczym, złożonym z przedstawicieli dużych korporacji amerykańskich[11]... Żródło Wiki.
Ostatnio zmieniony przez zbigniewb 25-01-2012, 08:24, w całości zmieniany 1 raz  

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu