Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie są zagrożenia?
Autor Wiadomość
vt0101 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-09-2007, 09:12   

gryf napisał/a:
Szanowni Przedpiścy zbiorowo wprowadzają Cię w błąd nie ujawniając najważniejszych zagrożeń

jeszcze zagraża posiusianie się w piankę i to nie tylko ze strachu

jcsjacekj 

Stopień: SSI (lvl 3)
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-10-2007, 00:33   

Cytat:
jeszcze zagraża posiusianie się w piankę i to nie tylko ze strachu

Przypomnialo mi sie zdarzenie na kursie (plywalem w instrultorskiej piance).

Kursant (Ja): Rysiu a co bedzie jak zrobi sie goraco i posikam sie w pianke ?
Rysiu: No to wtedy kupisz obsikana pianke (i szczery usmiech na twarzy)

wielki(mały;)błękit 

Stopień: OWD:)
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-10-2007, 23:46   

dobre :ping:
Dodam następne zagrożenie od tatalnego żółtodzioba- chyba można na tym punkcie zwarjować :ping:

Beeker 
Moderator Grupy

Stopień: D-Diver
Kraj:
Indonesia

Wysłany: 04-10-2007, 23:58   

wielki(mały;)błękit napisał/a:
chyba można na tym punkcie zwarjować

można, można ...
... i zdechnąć w tym amoku też można ...

... ale wiem co czujesz :D

wielki(mały;)błękit 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-10-2007, 00:09   

można, można ...
... i zdechnąć w tym amoku też można ...

... ale wiem co czujesz :D [/quote]

A myślałam, że "coś" dodali mi do butli :ping: Moje uczucie? Nie do opisania... Właśnie szukam tanich linii, last m. żeby wrócić do Egiptu i zrobić kurs

jcsjacekj 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-10-2007, 10:10   

wielki(mały;)błękit napisał/a:
A myślałam, że "coś" dodali mi do butli Moje uczucie? Nie do opisania... Właśnie szukam tanich linii, last m. żeby wrócić do Egiptu i zrobić kurs

Moze to byla narkoza azotowa ?

Beeker 
Moderator Grupy

Stopień: D-Diver
Kraj:
Indonesia

Wysłany: 05-10-2007, 10:21   

jcsjacekj napisał/a:

na kilkunastu metrach w ciepłej i jasnaej wodzie?

noo... chyba, że to jakiś hipoksyczny nitroks był ... :D
Ostatnio zmieniony przez Beeker 05-10-2007, 10:24, w całości zmieniany 2 razy  

tOmki 

Stopień: PADI, CMAS
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-10-2007, 11:57   

Beeker napisał/a:
jcsjacekj napisał/a:

na kilkunastu metrach w ciepłej i jasnaej wodzie?

noo... chyba, że to jakiś hipoksyczny nitroks był ... :D

badz blender wypalil sobie niezly kawal ziolka przy ladowaniu butli :D

wielki(mały;)błękit 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-10-2007, 12:24   

Czy dodali mi coś do butli, czy to były "niezłe" ziółka- nieważne :ping: .. i tak było fantastycznie.
Podobno każdy po pierwszym razie- czuje się dziwnie: pełen relaksik, uśmiech od ucha do ucha :ping: , oszołomienie i troszkę zmęczenie- tak mi tłumaczył instruktor- niby tak działa azot.
Nie powiem, że nie czułam tego po drugim razie i trzecim i czwartym - tylko, że była mała różnica- uśmiech w wodzie, a po wyjściu :( :( że już koniec...

jcsjacekj 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-10-2007, 16:54   

Cytat:
Podobno każdy po pierwszym razie- czuje się dziwnie: pełen relaksik, uśmiech od ucha do ucha , oszołomienie i troszkę zmęczenie- tak mi tłumaczył instruktor- niby tak działa azot.
Nie powiem, że nie czułam tego po drugim razie i trzecim i czwartym - tylko, że była mała różnica- uśmiech w wodzie, a po wyjściu że już koniec...

Nie no teraz wszystko jasne - ZLAPALAS BAKCYLA !!!

Teraz cale Twoje zycie (prywatne, zawodowe, etc) bedzie podlegle jendemu celowi - NURKOWANIU.

Przygotuj sie ze w kazdym miesiaciu bedziesz zadawalo sobie pytanie "czy kupic automat, czy latarke, czy moze stejdza".

Bedziesz ogladac smutne filmy gdzie jest tylko muzyka i godziny zapisy video gdzie ludzie blakaja sie w sprzecie nurkowym, albo zakladaja ten sprzet, albo zdejmuja, albo mowia o nurkowaniu ... jak wykonasz pierwsze podlodowe - koledzy i kolazenki zaczna na Ciebie dziwnie patrzec a za plecami pukac sie w glowe (Cytat z mojej kolezanki: "Ty jestes a fee na punkcie nurkowania !") ...

Uprzedzam - to wciaga bardziej niz koka ...

Jeszcze jest szansa odwrotu - chociaz nikla ...

wielki(mały;)błękit 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-10-2007, 17:58   

Bedziesz ogladac smutne filmy gdzie jest tylko muzyka i godziny zapisy video gdzie ludzie blakaja sie w sprzecie nurkowym, albo zakladaja ten sprzet, albo zdejmuja, albo mowia o nurkowaniu ... jak wykonasz pierwsze podlodowe - koledzy i kolazenki zaczna na Ciebie dziwnie patrzec a za plecami pukac sie w glowe (Cytat z mojej kolezanki: "Ty jestes a fee na punkcie nurkowania !") ...

Uprzedzam - to wciaga bardziej niz koka ...

Jeszcze jest szansa odwrotu - chociaz nikla ...[/quote]

To chyba w takim razie za szybko mnie to wciągnęło... jeszcze kilka dni temu był mój "pierwszy raz" a wczoraj do rana oglądałam filmiki, zdjęcia, sprzęty- więc chyba już ze mną jest bardzo zle ( a raczej dobrze! ;) Upewniłam się po dzisiejszym dniu- znalazłam ofertę wyjazdu do Egiptu- tania, za kilka dni, totalnie w ciemno - fortuna - ale bede 15 dni nurkować :) A tak poważnie to mam nadzieję że się czegoś nauczę.

Bardzo poproszę o namiary na jakieś fajne stronki, filmy czy coś co mogłabym jako totalny żółtodziub lekko oszołomiony ;) poczytać, czegoś się dowiedzieć - Z Góry wielkie dzięki !

Pomimo ostrzeżenia- że zrujnuje mi to życie- robię krok do przodu i skaczę;)

stean 

Stopień: P1
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-10-2007, 12:29   

hehe ja mialem podobnie choc to nie byl o egipt tylko pogoria i byl to zimny pazdzernik
ale od tamtej chwili wsumie zmienilo sie moje cale zycie .
ja bym proponowal kupic dobra ksiazke , czytac forum i artykuly w necie i zrobic kurs na wiosne w dobry (polecanym) centrum nurkowym
Pozdrawiam

jarekx 

Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 12-11-2007, 19:03   

Te Pe...hmmm,jestem tu zaledwie od kilku dni i wlasciwie Ci sie przyznam ze nie wiem co to Zakrzowek hehe?

Te_Pe 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-11-2007, 19:17   

jarekx napisał/a:
Te Pe...hmmm,jestem tu zaledwie od kilku dni i wlasciwie Ci sie przyznam ze nie wiem co to Zakrzowek hehe?

wejdź na forum jako gość, zobacz te same posty..... znajdź różnicę....

poczytaj sobie temat testowy, a szczególnie o makrach typu {you} .....

i też będziesz umiał ;)

wielki(mały;)błękit 

Kraj:
Poland

Wysłany: 12-11-2007, 19:56   

jarekx napisał/a:

Proponuje nie pytać ...:) a wpisać w "szukaj" lub np w google
Pozdrawiam

train 

Kraj:
Poland

Wysłany: 13-11-2007, 11:55   

Zakrzynówek:
http://forum-nuras.com/vi...b2c1942c#127748

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu