Wiek: 54 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 883 Skąd: Wawa-Łady
Wysłany: 07-11-2007, 13:24
Sonny napisał/a:
Przeciez to jakis mit...Mam 2xATX50 i generalnie bable przed maska mam tylko w momecie kiedy stoje sobie w miejscu, a nawet wtedy nie jest rzecz na ktora specjalnie zwracam uwage, gdyz mam inne zajecia...
Bo wiesz Sonny - złej baletnicy to i rąbek u spódnicy .... a czasem i baletki ........
prawda. mi kumpel zalatwil nawet za 730 jak 4 szt. kupowalismy. a octo raczej w polskich wodach bym unikal.
http://allegro.pl/item266..._40_warto_.html
P.S. to nie reklama tylko dowod - ja automatow nie sprzedaje .
Ja niemma moze duzego doswiadcznie akurat w sprzecie ale jakis czas temu stalem przed decyzja apropo automatu az w koncu zdecydowalem sie na APEKSA 40 ATX z DS4 notabene w zestawie z okto tez 40 i wesolym manometrem. za calosc zaplacilem chyba 1299zl z allegro. Napewno jak cos sporo tego ma Karol z Torunia.A ze sprzetu jestem zadowolony. Probowalismy go zalodzic z asekuracja na Piasecznie w zeszlym tygodniu ale nie dalismy rady. I ogolnie narazie wsyztskie opinie z ktorymi sie spotykam to opinie pozytywne ze jako automat do nurkowania rekracyjnego w pelni sie nadaje i spelnia oczekiwania jak na nasze WODY
Wiek: 62 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 3728 Skąd: Katowice
Wysłany: 22-11-2007, 21:32
hatorihanza napisał/a:
automat do nurkowania rekracyjnego w pelni sie nadaje
I nie tylko rekreacyjnego.... W ogóle dobry jest, tani i typowy.
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 22-11-2007, 22:39
TomM napisał/a:
i zeby taki pozostał to trzeba doradzać pytającym inne niz apeks automaty bo w przeciwnym wypadku apeks zmonopolizuje rynek i woda sodowa mu uderzy do główki i przestana byc tanie.
Wysłany: 22-11-2007, 22:42
Adam Frajtak napisał/a:
TomM napisał/a:
i zeby taki pozostał to trzeba doradzać pytającym inne niz apeks automaty bo w przeciwnym wypadku apeks zmonopolizuje rynek i woda sodowa mu uderzy do główki i przestana byc tanie.
dlatego jest jeszcze Poseidon:P
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 22-11-2007, 22:49
Crowley napisał/a:
ale polecanie tego akurat automatu to juz wyrazna zlosliwosc nie dalej jak na wiosnę nawiedzilo mnie i bylem już bliski zakupu kompletu czyli 2x do twina jeden zielony do EANA i jeden bialy do tlenu + dlugi waz i wyszla mi jakas absurdalna kwota zblizona do 10 000 pln w tej cenie to mozna kupic zestaw apeksa + nowy suchy skafander
Wysłany: 22-11-2007, 22:55
Adam Frajtak napisał/a:
Crowley napisał/a:
ale polecanie tego akurat automatu to juz wyrazna zlosliwosc nie dalej jak na wiosnę nawiedzilo mnie i bylem już bliski zakupu kompletu czyli 2x do twina jeden zielony do EANA i jeden bialy do tlenu + dlugi waz i wyszla mi jakas absurdalna kwota zblizona do 10 000 pln w tej cenie to mozna kupic zestaw apeksa + nowy suchy skafander
hmm nie wiem ja mam Cyklona 5000 za jak dobrze pamiętam ~1,5k;] a zdaje się najdroższe deepy i nitroksowe kosztuja po ~2k za sztukę. więc naprawde nie wiem co Ty chciałes kupić:P może gratis była jakaś blondyna??:P
Ostatnio zmieniony przez Crowley 22-11-2007, 22:55, w całości zmieniany 1 raz
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 22-11-2007, 22:59
Crowley napisał/a:
Adam Frajtak napisał/a:
Crowley napisał/a:
hmm nie wiem ja mam Cyklona 5000 za jak dobrze pamiętam ~1,5k;] a zdaje się najdroższe deepy i nitroksowe kosztuja po ~2k za sztukę. więc naprawde nie wiem co Ty chciałes kupić:P może gratis była jakaś blondyna??:P
4x w najtanszej wersji 2275 dolicz do tego wyzsza cene za wersje do tlenu ( bialy) + drozsza wersje do EAN ( zielony) + 457 zl za dlugi wąz ile ci wychodzi ? bo mi dycha
Wysłany: 22-11-2007, 23:03
aaaa 4x:] teraz wszystko rozumiem:) ja zrozumiałem, że dwa:P niestety ceny węży mnie też drażnią... 200zł za metrowy wąż to mała przesada... ale sam automacik jest dla mnie po prostu genialny;]
Ostatnio zmieniony przez Crowley 22-11-2007, 23:09, w całości zmieniany 2 razy
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 22-11-2007, 23:07
Crowley napisał/a:
ale sam automacik jest dla mnie po prostu genialny;]
ja nic zlego nie mowie o samych automatach jedynym powodem dla ktorego nie kupilem tego automatu to cena a wlasciwie polityka producenta bo jaki jest realny koszt wytworzenia tego automatu ? Ja szacuje ze ok 20 eurasów razem z kartonowym pudelkiem tym bardziej ze ostanie koszty zwiazane z badaniami nad nowym produktem to oni pewnie poniesli tuż po II wojnie światowej
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 22-11-2007, 23:08, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 22-11-2007, 23:11
ale Cyklon 5000 jest w normalnej cenie 1450zł;] i myślę, że resztę też dużo taniej można znaleźć. ja szukając swojego miałem różne oferty nawet w granicach 1800zł;]
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 22-11-2007, 23:15
Crowley napisał/a:
ale Cyklon 5000 jest w normalnej cenie 1450zł;] i myślę, że resztę też dużo taniej można znaleźć. ja szukając swojego miałem różne oferty nawet w granicach 1800zł;]
Fakt mozna ale ja bez szukania w najblizszym sklepie w katowicach taki komplet apeksa kupilem tek3 + zielone do tlenu za 5 tysi z dlugim wezem i karabinkiem gratis wiec po co kombinowac ?
ps. wez pod uwage serwis tu nie jestem pewien ale zdaje sie ze za pierwszy przeglad 4 posejdonow mialbym serwis 4 apeksow + jeden apeks gratis
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 22-11-2007, 23:16, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 22-11-2007, 23:18
to prawda apeksa łatwiej dostać, jest jakiś bardziej rozpromowany i łatwiej się dogadać do jego ceny. ale mi osobiście apeks nie leżał po prostu w buzi i dlatego szukałem Poseidona:P
co do serwisu to ja mam właśnie zamiar wysłać do ScubaService i z tego co z nimi rozmawiałem normalnie podbijają gwarancje, a koszty to 90zł za dwa stopnie+koszty wymienionych elementów - max 60zł.
Ostatnio zmieniony przez Crowley 22-11-2007, 23:21, w całości zmieniany 2 razy
4x w najtanszej wersji 2275 dolicz do tego wyzsza cene za wersje do tlenu ( bialy) + drozsza wersje do EAN ( zielony) + 457 zl za dlugi wąz ile ci wychodzi ? bo mi dycha
najdrozszy i najdziwniejszy automat swiata
Najdziwniejszy - zgoda, ale najdroższy?
Nie przesadzaj, policz z tym -> wynalazkiem . Jak byś nie liczył wychodzi najmniej 17 klocków
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 23-11-2007, 18:52
to chyba dla dresiarzy jedzacych na sniadanie kawior srebrnymi lyzeczkami ze stadionu X lecia popijajac szampanem cin cin
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko