Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
SCUBATECH R5 ICE na początek
Autor Wiadomość
duch 

Stopień: www.frogmen.pl
Kraj:
Trinidad and Tobago

Wysłany: 07-11-2007, 13:24   

Sonny napisał/a:
Przeciez to jakis mit...Mam 2xATX50 i generalnie bable przed maska mam tylko w momecie kiedy stoje sobie w miejscu, a nawet wtedy nie jest rzecz na ktora specjalnie zwracam uwage, gdyz mam inne zajecia...

Bo wiesz Sonny - złej baletnicy to i rąbek u spódnicy .... ;-) a czasem i baletki ........ ;-)

Haw 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-11-2007, 20:53   

TomM napisał/a:
Kupi, kupi.... Jak nie za 800 to za 750 :)

prawda. mi kumpel zalatwil nawet za 730 jak 4 szt. kupowalismy. a octo raczej w polskich wodach bym unikal.
http://allegro.pl/item266..._40_warto_.html
P.S. to nie reklama tylko dowod - ja automatow nie sprzedaje ;-) .

Szyderca 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2007, 19:09   

Ja niemma moze duzego doswiadcznie akurat w sprzecie ale jakis czas temu stalem przed decyzja apropo automatu az w koncu zdecydowalem sie na APEKSA 40 ATX z DS4 notabene w zestawie z okto tez 40 i wesolym manometrem. za calosc zaplacilem chyba 1299zl z allegro. Napewno jak cos sporo tego ma Karol z Torunia.A ze sprzetu jestem zadowolony. Probowalismy go zalodzic z asekuracja na Piasecznie w zeszlym tygodniu ale nie dalismy rady. I ogolnie narazie wsyztskie opinie z ktorymi sie spotykam to opinie pozytywne ze jako automat do nurkowania rekracyjnego w pelni sie nadaje i spelnia oczekiwania jak na nasze WODY

TomM 

Stopień: Adv. Tmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2007, 21:32   

hatorihanza napisał/a:
automat do nurkowania rekracyjnego w pelni sie nadaje

I nie tylko rekreacyjnego.... W ogóle dobry jest, tani i typowy.

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 22:39   

TomM napisał/a:

i zeby taki pozostał to trzeba doradzać pytającym inne niz apeks automaty bo w przeciwnym wypadku apeks zmonopolizuje rynek i woda sodowa mu uderzy do główki i przestana byc tanie.

Crowley 

Stopień: TDI Trimix Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2007, 22:42   

Adam Frajtak napisał/a:
TomM napisał/a:

i zeby taki pozostał to trzeba doradzać pytającym inne niz apeks automaty bo w przeciwnym wypadku apeks zmonopolizuje rynek i woda sodowa mu uderzy do główki i przestana byc tanie.

dlatego jest jeszcze Poseidon:P

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 22:49   

Crowley napisał/a:

ale polecanie tego akurat automatu to juz wyrazna zlosliwosc :-) nie dalej jak na wiosnę nawiedzilo mnie i bylem już bliski zakupu kompletu czyli 2x do twina jeden zielony do EANA i jeden bialy do tlenu + dlugi waz i wyszla mi jakas absurdalna kwota zblizona do 10 000 pln w tej cenie to mozna kupic zestaw apeksa + nowy suchy skafander

Crowley 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2007, 22:55   

Adam Frajtak napisał/a:
Crowley napisał/a:

ale polecanie tego akurat automatu to juz wyrazna zlosliwosc :-) nie dalej jak na wiosnę nawiedzilo mnie i bylem już bliski zakupu kompletu czyli 2x do twina jeden zielony do EANA i jeden bialy do tlenu + dlugi waz i wyszla mi jakas absurdalna kwota zblizona do 10 000 pln w tej cenie to mozna kupic zestaw apeksa + nowy suchy skafander

hmm nie wiem ja mam Cyklona 5000 za jak dobrze pamiętam ~1,5k;] a zdaje się najdroższe deepy i nitroksowe kosztuja po ~2k za sztukę. więc naprawde nie wiem co Ty chciałes kupić:P może gratis była jakaś blondyna??:P
Ostatnio zmieniony przez Crowley 22-11-2007, 22:55, w całości zmieniany 1 raz  

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 22:59   

Crowley napisał/a:
Adam Frajtak napisał/a:
Crowley napisał/a:

hmm nie wiem ja mam Cyklona 5000 za jak dobrze pamiętam ~1,5k;] a zdaje się najdroższe deepy i nitroksowe kosztuja po ~2k za sztukę. więc naprawde nie wiem co Ty chciałes kupić:P może gratis była jakaś blondyna??:P

4x w najtanszej wersji 2275 dolicz do tego wyzsza cene za wersje do tlenu ( bialy) + drozsza wersje do EAN ( zielony) + 457 zl za dlugi wąz ile ci wychodzi ? bo mi dycha

najdrozszy i najdziwniejszy automat swiata

a tu za 2275 bez węży

przed zakupem nalezy najpierw nabyc gumowy mlotek z czujnikiem w castoramie i solidnie przypierdzielic sie w łeb
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 22-11-2007, 23:04, w całości zmieniany 4 razy  

Crowley 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2007, 23:03   

aaaa :P 4x:] teraz wszystko rozumiem:) ja zrozumiałem, że dwa:P niestety ceny węży mnie też drażnią... 200zł za metrowy wąż to mała przesada... ale sam automacik jest dla mnie po prostu genialny;]

a tu EAN za 2047,50:)

a tu własnie znalazłem tanie węże do Poseidona
Ostatnio zmieniony przez Crowley 22-11-2007, 23:09, w całości zmieniany 2 razy  

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 23:07   

Crowley napisał/a:
ale sam automacik jest dla mnie po prostu genialny;]

ja nic zlego nie mowie o samych automatach jedynym powodem dla ktorego nie kupilem tego automatu to cena a wlasciwie polityka producenta bo jaki jest realny koszt wytworzenia tego automatu ? Ja szacuje ze ok 20 eurasów razem z kartonowym pudelkiem tym bardziej ze ostanie koszty zwiazane z badaniami nad nowym produktem to oni pewnie poniesli tuż po II wojnie światowej :-)
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 22-11-2007, 23:08, w całości zmieniany 1 raz  

Crowley 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2007, 23:11   

ale Cyklon 5000 jest w normalnej cenie 1450zł;] i myślę, że resztę też dużo taniej można znaleźć. ja szukając swojego miałem różne oferty nawet w granicach 1800zł;]

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 23:15   

Crowley napisał/a:
ale Cyklon 5000 jest w normalnej cenie 1450zł;] i myślę, że resztę też dużo taniej można znaleźć. ja szukając swojego miałem różne oferty nawet w granicach 1800zł;]

Fakt mozna ale ja bez szukania w najblizszym sklepie w katowicach taki komplet apeksa kupilem tek3 + zielone do tlenu za 5 tysi z dlugim wezem i karabinkiem gratis wiec po co kombinowac ?

ps. wez pod uwage serwis tu nie jestem pewien ale zdaje sie ze za pierwszy przeglad 4 posejdonow mialbym serwis 4 apeksow + jeden apeks gratis :-)
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 22-11-2007, 23:16, w całości zmieniany 1 raz  

Crowley 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2007, 23:18   

to prawda apeksa łatwiej dostać, jest jakiś bardziej rozpromowany i łatwiej się dogadać do jego ceny. ale mi osobiście apeks nie leżał po prostu w buzi i dlatego szukałem Poseidona:P

co do serwisu to ja mam właśnie zamiar wysłać do ScubaService i z tego co z nimi rozmawiałem normalnie podbijają gwarancje, a koszty to 90zł za dwa stopnie+koszty wymienionych elementów - max 60zł.
Ostatnio zmieniony przez Crowley 22-11-2007, 23:21, w całości zmieniany 2 razy  

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 23:20   

Crowley napisał/a:
buzi i dlatego szukałem Poseidona:P

eee no co ty zlote zęby masz? :-)

Crowley 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2007, 23:22   

Adam Frajtak napisał/a:
mam zwykłe ząbki:) ale lubię czuć przyjemność w trzymaniu czegoś w buzi:P
Ostatnio zmieniony przez Crowley 22-11-2007, 23:23, w całości zmieniany 1 raz  

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 23:28   

Crowley napisał/a:
Adam Frajtak napisał/a:

szybko dopisz ze masz na mysli slicznego dziewczecego cycuszka bo inaczej to sie beda zaraz z ciebie jakies homofoby nabijac :-)
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 22-11-2007, 23:29, w całości zmieniany 1 raz  

Crowley 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2007, 23:32   

Adam Frajtak napisał/a:
Crowley napisał/a:
Adam Frajtak napisał/a:

szybko dopisz ze masz na mysli slicznego dziewczecego cycuszka bo inaczej to sie beda zaraz z ciebie jakies homofoby nabijac :-)
e tam nie boję się:P ale nie powiem "ślicznym dziewczęcym cycuszkiem" bym nie pogardził:P oczywiście pełnoletnim;]

Tomek Radomski 

Stopień: zwykły nurek
Kraj:
Cuba

Wysłany: 23-11-2007, 11:39   

Adam Frajtak napisał/a:
4x w najtanszej wersji 2275 dolicz do tego wyzsza cene za wersje do tlenu ( bialy) + drozsza wersje do EAN ( zielony) + 457 zl za dlugi wąz ile ci wychodzi ? bo mi dycha

najdrozszy i najdziwniejszy automat swiata

Najdziwniejszy - zgoda, ale najdroższy?
Nie przesadzaj, policz z tym -> wynalazkiem . Jak byś nie liczył wychodzi najmniej 17 klocków :hihi-:

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2007, 18:52   

to chyba dla dresiarzy jedzacych na sniadanie kawior srebrnymi lyzeczkami ze stadionu X lecia popijajac szampanem cin cin :-)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu