Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:17
Posty $$ dlaczego????
Autor Wiadomość
connan12345 

Stopień: P1
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2008, 11:44   

Ja jak na razie poznałem $$moka od dobrej strony :)

OLO Wawa 

Stopień: P2
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2008, 12:01   

Dziękuje wam za udział w dyskusji,dzięki tym wypowiedziom wiem że idzie ku lepszemu i przemyślimy nieraz zanim kogoś "zgnoimy"Nie bądzmy poprostu dla siebie :pigs: Niech idea że nurasy to jedna wielka rodzina bedzie faktem a nie fikcją.Zdrowa dyskusja,odmienne zdania to dobra dyskusja nawet jeśli ktoś tak bardzo "odbiega" od naszych czasami gustów i poglądów.Dostałem pare wiadomości na priv.Jednych przyjemnych innych ostrzegających że chodze po cienkim lodzie wstawiając się za $$mokiem.Ja nawet $$ nie znam ale to co obserwowałem sorry nie pozwoliło mi na dłuzsze milczenie i jestem gotów ponieść konsekwencje za wstawiennictwo :bee; Tak samo mysle postąpiłbym gdybym widział to samo zjawisko do każdego z was.Pozdrawiam serdecznie wszystkich nawet tych którzy tak bardzo różnia sie ze mną zdaniem :beer3:
Popieram modowanie postów,wyklucznie uczestnika jeśli ktoś obrzuca kogoś h...mi itp,jest poprostu chamski.Jesli nie zgadzam sie z jakimś postem to dyskutuje albo ignoruje to tyle.Forum jest dla każdego no chyba że się myle...
Ostatnio zmieniony przez OLO Wawa 16-08-2008, 12:08, w całości zmieniany 2 razy  

$$
[Usunięty]

Wysłany: 16-08-2008, 12:16   

Andrzej Minorczyk napisał/a:
Mial wiele nikow podpuszczal innych userow forum
"Smok i "ln-1" jako magazyn, po pierwszym zawieszeniu wchodziłem na zapasowym logu, potem IP zostało zablokowane. Dzięki temu mogę wchodzić na fora z blokadą IP. Powiadomiłem Administrację o takiej dziurze w *.php. Obecnie posiadam tylko "$$" ten z domowego IP. Pozostałe konta zostały skasowane po podaniu adresów e-mailowych z których zostały założone.
Trzeba tylko pisac sensownie
Proszę bardzo, "kalibracja liniowości detektora" Detektory są liniowe do ppO2 2,4at nie ma możliwości sprawdzenia tego uruchamiając CCR. Draka jak cholera, zero merytoryczności ze strony atakującej.
"Biorąc pod uwagę, że pętla oddechowa i układ oddechowy nurka stanowi jedność, to nie powinno mieć wielkiego znaczenia." Zdanie prawdziwe jeśli chodzi o pływalność w CCR, zupełnie bezsensowne jeśli chodzi o ppO2, a w takim kontekście zostało wypowiedziane.
Draka, a próba wyjaśnienia zniknięcia tego wpisu z profilu, funduje ostatnie zawieszenie.
"Kwas węglowy" zamiast spuścić zasłonę milczenia, straszenie wywaleniem z CCR forum.
Podobny błąd mógł się przydarzyć przy realizacji ulotki dotyczącej wapna sodowanego dla lekarzy, tłumacz źle przetłumaczył. Błąd został w porę wychwycony. Zupełnie ludzka sprawa.

pozdrawiam rc

[ Dodano: 16-08-2008, 12:26 ]
OLO Wawa napisał/a:
Ja nawet $$ nie znam ale to co obserwowałem sorry nie pozwoliło mi na dłuzsze milczenie i jestem gotów ponieść konsekwencje za wstawiennictwo :bee; Tak samo mysle postąpiłbym gdybym widział to samo zjawisko do każdego z was.
"tomek Siennicki" też staje na placu gdy komuś dzieje się nie sprawiedliwość, wiele razy występował gdy była nagonka na mnie. Występował też w obronie "scaner" za 2 ostrzeżenia przyznane za to samo, było to bardzo nie na rękę dla mnie, ALE to jego święte prawo bycia rycerskim, Zawsze.
Za taką postawę dziękuję "OLO Wawa", "tomek Siennicki" i "jcsjacekj" .

pozdrawiam rc

Andrzej Minorczyk 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 16-08-2008, 13:12   

$$, kto jest na forum dlozej niz rok pamieta i potrafi ocenic jak to bylo w roznych dyskusjach.

$$
[Usunięty]

Wysłany: 16-08-2008, 14:27   

kto jest na forum dlozej niz rok pamieta
Aniołek to nie jestem, mogę długo argumentować, niektórym puszczają nerwy zaczynają bluzgi.
Dobra może być draka (też to lubię) wtedy przechodzę na wredne psychologicznie metody. Zwykłe nawtykanie było by łatwiejsze do zrozumienia wybaczenia.

pozdrawiam rc

Crowley 

Stopień: TDI Trimix Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2008, 14:29   

$$, kto jest na forum dlozej niz rok pamieta i potrafi ocenic jak to bylo w roznych dyskusjach.
jak również pamięta, że pewna użytkowniczka ma wyższe prawa niż inni(krótko mówiąc wolno jej robić wszystko), ale na to oczywiście nikt nie reaguje...
posty $$moka kasują, zmieniają, jego konto od dawna jest dodane do zignorowanych dla wszystkich - czy to jest normalne postępowanie z Forumowiczem? może i jest to prywatne forum, ale te forum nie istniałoby bez takich ludzi jak $$mok.
z FN dzieje się źle nie od dziś - na szczęście powstają fora gdzie wszyscy są równi...

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2008, 16:00   

Crowley napisał/a:
jak również pamięta, że pewna użytkowniczka ma wyższe prawa niż inni(krótko mówiąc wolno jej robić wszystko), ale na to oczywiście nikt nie reaguje...
mozesz napisac kogo masz na mysli?
bo chyba masz lekko przestarzale informacje

Crowley napisał/a:
posty $$moka kasują,
jezeli sa niezgodne z regulaminem to moderatzorzy maja prawo do tego

Crowley napisał/a:
jego konto od dawna jest dodane do zignorowanych dla wszystkich - czy to jest normalne postępowanie z Forumowiczem? może i jest to prywatne forum, ale te forum nie istniałoby bez takich ludzi jak $$mok.

$$ dodalem wszystkim z automatu do ignorowanych poniewaz wybralem "mniejsze zlo". Moglem go usunac ale nie chcialem tego robic

Crowley napisał/a:
z FN dzieje się źle nie od dziś - na szczęście powstają fora gdzie wszyscy są równi...
zgadza sie ale zastanow sie czyja to zasluga. Zastanawiam sie czy nie postepowac jak na innych forach, ze jezeli cos nie na temat odrazu wycinac nie dajac szans wypowiedzenia sie innym, ale to chyba nie o to chodzi.
Na innych foraj jest inaczej, ale i na FN bylo inaczej na poczatku.
W najblizszym terminie wezme sie ostro za porzadek i postaram sie przywrocic jakies normalne dyskusje na forum.

Przy okazji czytam tez wypowiedzi na innych forach $$ i wiem jakie "triki" robi na FN piszac rozne posty z zamiarem prowokacji.

BitPump 

Stopień: DIR-ektor
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2008, 16:40   

DarekS napisał/a:
$$ dodalem wszystkim z automatu do ignorowanych poniewaz wybralem "mniejsze zlo". Moglem go usunac ale nie chcialem tego robic

No to już wiem skąd taki, a nie inny awatar u Ciebie! Bo to tekst jak z anegdoty o Leninie i dziecku... "...a mógł zabić".

DarekS napisał/a:
Zastanawiam sie czy nie postepowac jak na innych forach, ze jezeli cos nie na temat odrazu wycinac nie dajac szans wypowiedzenia sie innym, ale to chyba nie o to chodzi.

Moim zdaniem przede wszystkim brak tu konsekwencji w działaniach - jasno określonych reguł, zasad, które nie są tworzone pod potrzeby konkretnych wątków. Regulamin nie obejmuje tego, co się realnie dzieje.

Skoro już jest Hydepark to niech będzie Hydeparkiem, a nie udajemy, że tam można wszystko o wszystkim, a w rzeczywistości - cenzura jest.
Skoro w regulaminie jest o moderacji i wyrzuceniu, a nie ma o globalnym ignorze, to niestety - ale zrobienie globalnego ignora jest naruszeniem tego regulaminu.
Skoro nie można usunąć konta, to dlaczego niektórzy mogą, a potem i tak się odnawiają. A jeśli można - to dlaczego nie ma takiej opcji.
Skoro już został zrobiony na $$ totalny ignore, to należało puścić globalnego PW do wszystkich, że tak się stało i jak to można wyłączyć.

Itd, itd. Myślę, że wiele osób jest już zmęczonych tym, że tak na prawdę nie wiadomo co wolno a co nie. Wszyscy wiedzą, że to jest Twoje forum i możesz robić co chcesz. Ale skoro dajesz nam szansę korzystania z forum na jakiś zasadach, to niech te zasady będą konkretne i egzekwowane.

I póki nie zostanie wyjaśniona raz na zawsze kwestia znikających postów $$, czy niewiadomoprzezkogogo zmieniona jego sygnaturka, to on zawsze będzie poruszał ten temat i zaogniał tym każdą dyskusję. Tak samo jak się nie dowiemy kim jest moderator Radek, to będą niepotrzebne dywagacje, podejrzenia, sugestie, itp. Bo jak mogę mieć zaufanie do kogoś, że może wycinać moje merytoryczne teksty, jeśli nie wiem, czy w ogóle ma pojęcie o wodzie. Może jest dobrym moderatorem - nienurkiem - niech będzie, ale wtedy wiem, że merytorycznie się nie będzie dotykał, tylko ewentualnie jak ktoś strzeli jeden wulgaryzm za dużo.

$$ może i ma prowokacyjny sposób pisania, ale są użytkownicy znacznie w tym lepsi. O dziwo - to właśnie z nimi $$ najczęściej się potyczkuje.

Z całym szacunkiem Darku, ale chyba z braku czasu do samodzielnej moderacji, dałeś plenipotencje do moderowania w Twoim imieniu osobom, które nie prowadzą wspólnej polityki moderacyjnej, a każdy robi jak uważa. Kto wcześniej wstanie ten ma rację.
Jeśli jest sędzia to nie tylko powienien mieć do dyspozycji policjanta-egzekutora, ale przede wszystkim powinien cieszyć się poważaniem, aby każdy był przekonany, że jego decyzje są podejmowane w najlepszej wierze i z należytym doświadczeniem.

Już kiedyś to sugerowałem, że posty usuwane powinny trafiać do "REJECTED", a nie znikać. Wtedy bardzo łatwo użytkownicy nauczyliby się co w rzeczywistości można.

Obecny Hydepark w żaden sposób nie kojarzy mi się ze swobodą wypowiedzi.

I tak dalej, i tak dalej.
Moja dobra sugestia - albo rób tak jak Ty chcesz i określ dokładnie czego Ty chcesz na forum - albo ludzie to "kupią" albo nie; druga opcja to dowiedz się czego chcą uczestnicy i postaraj się iść w kierunku ich oczekiwań. Nie widzę w tej chwili innej drogi rozwoju forum.

P.S. Jeśli forum jest na sprzedaż to podaj kwotę - może ktoś się zainteresuje.

~BitPump

$$
[Usunięty]

Wysłany: 16-08-2008, 16:47   

DarekS napisał/a:
Zastanawiam sie czy nie postepowac jak na innych forach, ze jezeli cos nie na temat odrazu wycinac nie dajac szans wypowiedzenia sie innym, ale to chyba nie o to chodzi.
Dla mnie to duża zaleta, kilka dobrych pomysłów miałem przy okazji zdryfowania tematu.
DarekS napisał/a:
Przy okazji czytam tez wypowiedzi na innych forach $$ i wiem jakie "triki" robi na FN piszac rozne posty z zamiarem prowokacji.
Obecnie jestem na FN i forum-nuras z log "$$" na sekcie "demolant". Na CCR "Mania" też edytowała post do Czecha, tutaj wiele żeby osiągnąć przewagę w dyskusji.

pozdrawiam rc

jcsjacekj 

Stopień: SSI (lvl 3)
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2008, 18:14   

Jestem na forum od kilku lat - idzie ku lepszemu i tak trzymac !
Ostatnio zmieniony przez jcsjacekj 16-08-2008, 18:15, w całości zmieniany 1 raz  

Crowley 

Stopień: TDI Trimix Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2008, 18:24   

DarekS napisał/a:
Crowley napisał/a:
chyba jednak nie. spójrz 3 posty wyżej...
Ostatnio zmieniony przez Crowley 16-08-2008, 18:24, w całości zmieniany 1 raz  

Andrzej Minorczyk 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 16-08-2008, 18:42   

Normalnie ręce opadaja.

Jak wam moderacja nie odpowiada zobcie referendum.

hubert68 

Stopień: ważny ciągły progres
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2008, 18:47   

Crowley napisał/a:
DarekS napisał/a:
Crowley napisał/a:
chyba jednak nie. spójrz 3 posty wyżej...

Też czasem mam wrząenie, że Pani, której foto jest zbyt seksowne, by było opublikowane jest najbardziej agresywną uczestniczką FN. I do tego nader często popada w język, którego szczególnie jako kobieta, nie powinna używać...

[ Dodano: 16-08-2008, 18:48 ]
piotrkw napisał/a:
Mania napisał/a:
Inaczej mowiac przestan robic rzeczy, na ktore lapia sie ci, ktorzy czytaja wyrywkowo forum lub nie sa wystarczajaco madrzy,

No.... tu chyba przegiełaś, czyli poza tymi kilkoma "inteligentnymi" reszta to idioci ????

Nie będę Cię nazywał, bo nie chcę zjechać do poziomu Twojego postu.

Pozdrawiam i życzę więcej słonecznych dni.

Piotr

Ot, co.

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2008, 19:37   

BitPump napisał/a:
No to już wiem skąd taki, a nie inny awatar u Ciebie! Bo to tekst jak z anegdoty o Leninie i dziecku... "...a mógł zabić".
Pomylilo Ci sie ze Stalinem. Z Leninem nigdy takiej anegdoty nie bylo.

Czepiacie sie do Radka, sprawdzacie kto i kiedy sie loguje a moze sami chcecie pomoderowac?

Mozemy isc na kompromis
usuwam Radja jako moderatora i $$
co Wy na to?

Jestem juz zmeczony tym,i klotniami i przepychankami
Myslalem ze ludzie nurkujac bada sobie pomagac i sie przez to laczyc a nie dzielic.

BitPump 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2008, 19:55   

DarekS napisał/a:
Pomylilo Ci sie ze Stalinem. Z Leninem nigdy takiej anegdoty nie bylo.

Może są dwie wersje?
http://forum.afera.com.pl/viewtopic.php?t=1034

DarekS napisał/a:
Czepiacie sie do Radka, sprawdzacie kto i kiedy sie loguje a moze sami chcecie pomoderowac?

Nie czepiamy się Radka, bo... go nie znamy. Dla nas to na razie twór wirtualny. Niech pokaże zdjęcie, przedstawi się... A może niech wpadnie na najbliższy zlot Forum Nuras - zanurkujemy razem... Nic tak nie tworzy przyjaźni i zrozumienia jak wspólne nurkowanie.

To, że jestem w stanie ocenić, że ktoś nie umie moderować nie oznacza, że ja potrafię. Tak samo, jak słyszę na żywo Enrique czy Sabrinę to mi uszy cierpną niezależnie czy ja sam potrafiłbym zaśpiewać lepiej. Rehabilitant potrafi pomóc człowiekowi z amputowaną ręką i wcale nie musi się legitymować taką samą dysfunkcją.

DarekS napisał/a:
Mozemy isc na kompromis
co Wy na to?

Nie wiem jak inni, ale dla mnie taki "kompromis" to raczej kompromitacja. Zmiana statusu Radka to Twoja dobra/zła wola. Usunięcie $$... ja tam nie widzę podstaw.
A nie lepiej raz na zawsze wyjaśnić wszystko to, co generuje problemy na forum? Czyli kwestia Radka, znikających postów z Hydeparku, modyfikacji stopki $$, braku w regulaminie "kary" w postaci globalnego ignora...
Usunięcie $$ nie spowoduje rozwiązania tych problemów. A jedynie wygeneruje nowe.

DarekS napisał/a:
Jestem juz zmeczony tym,i klotniami i przepychankami

No to podaj wreszcie cenę za forum. Może uda się znaleźć klienta.

~BitPump

Andrzej Minorczyk 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 16-08-2008, 20:09   

BitPump, ten temat pokazuje ze co jakis czas, z braku pomyslu na kostruktywna dyskusje musi byc dziwna wymiana zdan. Jak Ci sie tu nie podoba to zrob jak wiele innych osob- odejdz.

Uwazasz ze "znikajace" posty to jakas zagrywka, spisek?

Do Darka :
Jak Im zalezy na czytaniu usunietych postow to sprzedawaj abonament na dostep do kosza moderatorow. Skoro tam jest ukryta tajemna wiedza mysle ze niektore osoby wiele za to zaplaca. Ustal koszt miesiecznego dostepu i sprzedawaj.

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 16-08-2008, 20:11   

OLO Wawa napisał/a:
p.......ne komuchy za czasów UB

W kwestii formalnej: p :sex: e UB-eki za czasów komuny :)
DarekS napisał/a:

Co poskutkowało opuszczeniem forum, przez kilku niezłych nurków i forumowiczów.
DarekS napisał/a:
co Wy na to?

To $$ nie jest postacią wirtualną? A były podejrzenia, że stworzyłeś GO razem z Manią, coby czytalność nie spadała...

$$
[Usunięty]

Wysłany: 16-08-2008, 20:15   

DarekS napisał/a:
Mozemy isc na kompromis
Wywalasz mnie i "Mania", bez prawa powrotu w jakiejkolwiek postaci, pasi ?

pozdrawiam rc

BitPump 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2008, 20:19   

BitPump, ten temat pokazuje ze co jakis czas, z braku pomyslu na kostruktywna dyskusje musi byc dziwna wymiana zdan. Jak Ci sie tu nie podoba to zrob jak wiele innych osob- odejdz.

Nie jestem w stanie zaakceptować Twojego zarzutu jakby moje wypowiedzi w tym temacie nie były konstruktywne.

Jako żenujące uważam określenie "nie podoba się to odejdź". Zabieram głos, bo zależy mi na FN. Nie prowadzę destrukcji, a sugerowane zmiany mają zwiększyć zainteresowanie użytkowników.

Czy jak jadę do Jastarnii i mówię do skippera "Może zamontuj drabinkę, aby dało się wychodzić z wody w sprzęcie, a nie wciągać się na burtę" to liczę, że skipper to rozważy, a nie po prostu "Odejdź". Mimo, że drabinki nie ma, będę z nim pływał (bo w okolicy lepszego nie ma), co nie zmienia faktu, że wolałbym aby ta drabinka była.
I to jest właśnie, moim zdaniem, konstruktywna krytyka, która powoduje, że różne projekty rozrastają się a nie zawężają do ścisłego towarzystwa wzajemnej adoracji.

Uwazasz ze "znikajace" posty to jakas zagrywka, spisek?

Nie, uważam, że nie ma jasnych reguł znikania postów. I o ile w różnych forach można mówić, że dany post jest poza tematem, to znikanie z postów z Hydeparku jest to prostu zastanawiające.

Jak Im zalezy na czytaniu usunietych postow

W moim przypadku bardziej zależy mi na informacji dlaczego dany post został usunięty.

~BitPump

tomek Sienicki 

Stopień: AOWD IANTD
Wysłany: 16-08-2008, 21:04   

$$ napisał/a:
Przysłowiowego posiadam a i owszem.

Czego o sobie, mam nadzieję, Mania powiedzieć nie może... ;)

--
tS

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi