Ponieważ nie ma tematu 'Sprzęt' więc walę z pytaniem na 'Stage'
Wczoraj padł mi - mam nadzieję, że tylko soft - mój komp (Nemo Wide). Wysyłam go dzisiaj do serwisu. I tak dla planowanego rozwoju nurkowego musiałbym kupić drugi komp i tak. Zatem prosze Was o opinię co byście proponowali. Zakładam, że Nemo wróci z serwisu 'żywy'. Ma funkcje kompa dwugazowego ale bez gauga. Co zatem jako drugi komp ? Aha, dość ważny jest dla mnie duży wyświetlacz i duże cyfry.
Jeżeli ten mares przeżyje, to kupiłbym na Twoim miejscu digitala. Jeżeli nie przeżyje to kupiłbym kompa z gaugem.
W święta trochę ponurkowałem internetowo, poczytałem różne rzeczy i pomyślałem, że zestaw tlenowy przy nurkowaniach deko, a takie zaczynamy robić, jest obowiązkowy i powinniśmy takie coś kupić. Zastanawiam się czy szukać jakiegoś używanego zestawu, lub czegoś takiego (jakieś 150 euro).
, czy np. kupić małego staga s40 z automatem?
Ostatnio zmieniony przez Przemo_C 14-04-2009, 11:32, w całości zmieniany 2 razy
wadą zwykłego automatu jest to ,ze nie ma podawania na ządanie,chociaż ten na zdjęciu chyba tez nie.Mozna by poszukać wsród zestawów dla ratowników albo innych strazaków.
Witam
Zestaw tlenowy zmontowałem domowym sposobem po kursie DAN Oxygen provider
Skrzynka z Castoramy, butla 2l w skrzynce, druga luzem 4l i stage 7l. wszystko pozostałe jak w zestawie dan łącznie z apteczką
ten zestaw na fotce to jest z demobilu Bundeswery całkiem dobry bo mozna ratować 2-4 osób ale ze stałym przepływem dpo 15l/min.
To jest przerobiony na czysto tlenowy reduktor do redukcji ćiśnienia w butlach tlenowych, argonowych i CO2, przeróbka polegała na oczyszczeniu i pochromowaniu elementów
max. przepływie 20l.min
nie ma zworu na żądanie bo jest prosty jak cep tylko wyjście na weżyk do maseczki
Castorama diving schop
Dodano: 15-04-2009, 19:20
Ps.
do tego o czym pisałem jest jeszcze zestaw Ambu ale w innej skrzyneczce
Dodano: 15-04-2009, 19:21
oby to wszystko nigdy nie było potrzebne !!!
Wysłany: 16-04-2009, 21:42
Z transportem nie ma problema - niech tylko komplety spakowane będą jakoś transportowo i zabezpieczone : na palecie, półpalecie, koszu etc. Przemo, podaj potem adres Twojej firmy - tam zrobimy zrzut
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko