To masz 3.64 kg do zrównoważenia. Część utrzymuję płucami, część skafandrem. Od niedzieli ćwiczę z 2xS80(11,1l) Mam camel bag, ale jeszcze nie zakładam bo kombinuję z ustawieniami d-ringów. Jakiś tam, niewielki problem miałem wczoraj, płynąc po powierzchni(ok. 200m): ołów na pasie skutecznie ciągnie dupę w dół, więc jest walka. Natomiast pod wodą - spoko. Po łykendzie powieszę jakiś filmik z tych kombinacji. Uprząż: kilka nurkowań na nowej sea-monster, wczoraj pierwszy raz na razor( www.gosidemount.com ) W razorze balast zintegrowałem z pasem i jestem zachwycony stabilnością, lekkością i wogóle, jest zaj.. fajna
W razorze balast zintegrowałem z pasem i jestem zachwycony stabilnością, lekkością i wogóle, jest zaj.. fajna
Ile zapłaciles za ta uprzaz + przesyłka? rozumiem ze zamiawiales z ameryki?
Ostatnio zmieniony przez hazi 12-11-2009, 10:19, w całości zmieniany 3 razy
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 12-11-2009, 10:04
hazi napisał/a:
Ile zapłaciles za ta uprzaz + przesyłka? rozumiem ze zamiawiales za ameryki?
Ameryka bywa i w Polsce Nie dawno TomS zbierał zamówienia na blaszki. Taśma w Pasemon(Bydgoszcz, wysyłaja detalicznie tez). Z d-ringami jest kłopot. Bogaerts stosuje nisko profilowe i bardzo nisko profilowe: nie do kupienia. Zastosowałem więc normalne, wysokie a niskie muszę nakłonić kolegę, żeby mi wyspawał. Jak mu dam tyle co kosztują w detalu, ocipieje, więc sądzę, że poproszę obłudnie, żeby cenę sam wyznaczył.
Hazi: przejdź na forum DiW. Tam to się rozwija, może Wojtek jakieś podforum nam zafunduje? Ważne, żeby się to w jednym miejscu rozwijało, bo się człowiek pogubi. Część rozwiązań jest już opisane, do części trza dojść. W kupie siła, może uda się jakieś warsztaty, czy inne spotkanko zrobić?
Zauważ jeszcze jedna rzecz pewno juz moze widziales Steve Bogaerts w swojej uprzezy jaka zaprezentowal przyczepil dolne karabinczyki od flaszek do D-ringow ktore znajduja sie na pasie biodrowym czy praktycznie taka samo jak w uprzezy dir tylko ze D-ringi sa bardziej wysuniete do tyłu widac na tych fotkach http://www.gosidemount.co..._wallpaper4.jpg nia ma tam nic z tyłu a niby tak jest poprawnie http://www.techdive.pl/au...ony-zestaw.html czyli wniosek z tego ze tez jest tak wygodnie.Przyjrzyj sie 2:40 minuta filmu http://www.nurkomania.pl/nurkowanie_jaskiniowe.htm
Ostatnio zmieniony przez hazi 12-11-2009, 10:47, w całości zmieniany 4 razy
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 12-11-2009, 10:52
Panowie z techdive.pl mają trochę inne odczucia, niż ja. W uprzęży sea-monster butle mocowałem(dół) podobnie jak w armadillo. W razorze, jak na fotkach. Nie kładło mnie na nogi, nie miałem przepełnionego skafandra itp. Wypięcie tyłów butli i przeniesienie do przodu = leciałem na pysk. Zupełna zmiana nastąpiła, jak wziąłem alu S80. To już była osobna jakość. W uprzęży sea-monster: wdech=unosiło tułów, wydech=tułów opadał. Osią obrotu był pas. Zastanowiłbym się, czy panowie z techdive.pl zrobili swoje testy bardzo na szybko, bo wygląda na przeważenie. Z drugiej strony, Włodek Kołacz ma na fotkach( http://forum.divetrek.com...p?p=35376#35376 ) balast na plecach i też jest dobrze
Wiek: 42 Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 395 Skąd: Września/Poznań
Wysłany: 12-11-2009, 12:25
hazi napisał/a:
Zauważ jeszcze jedna rzecz pewno juz moze widziales Steve Bogaerts w swojej uprzezy jaka zaprezentowal przyczepil dolne karabinczyki od flaszek do D-ringow ktore znajduja sie na pasie biodrowym czy praktycznie taka samo jak w uprzezy dir tylko ze D-ringi sa bardziej wysuniete do tyłu widac na tych fotkach
Tylko wydaje mi się, że w razorze można ten pas opuścić i mieć D-ringi niżej, czyli ustawiasz jak Ci wygodnie, przy płycie już nie jest tak fajnie.
Ogólnie sam się zastanawiam czy by sobie czegoś takiego nie złożyć typowo pod lód, a jeszcze bardziej zastanawiam się po TYM filmie, który z resztą znalazłem tu na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko