Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Zagubiony pierscionek zareczynowy w jeziorze
Autor Wiadomość
martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 28-07-2010, 21:10   

Moderator tez czlowiek. A ty niepotrzebnie sie obrazasz.

Podejrzewam ze nigdy nie widzialas dna jeziora w miejscu przeznaczonym do kapieli z bliska. Realnie patrzac na problem, szansa znalezienia niewielkiego kawalka metalu w obszarze 20..30m² jest rowna wygranej w totka. Nawet z wykrywaczem, ktory (jak nazwa wskazuje) reaguje na kazdy matalowy przedmiot znajdujacy sie na dnie oraz parenascie cm w mule.

Osobiscie zycze powodzenia (choc rownie dobrze moge zyczyc powodzenia wygrania w Totka), nie zapomnij powiadomic nas czy sie udalo.

tatanka 

Stopień: p1 i 1/2
Kraj:
Poland

Wysłany: 28-07-2010, 22:56   

ciekawe co nazywasz klasa ?
Czy klasa jest chwalenie sie ze masz faceta w Korei ?
Noszenie pierscionka na plaze za ponad 1000zl to tez klasa ?

adriano210 

Stopień: cft,owd,aowd,pzw,pgr
Kraj:
Ireland

Wysłany: 28-07-2010, 23:18   

moja żona ma pierścionek z diamentem, i jak by go utopiła (kapiąc się z nim) to bym ją wyśmiał, klasa to nie obnoszenie się z bogactwem. po prostu dostałaś więc jak dla ciebie to łatwo przyszło łatwo poszło,
Jak ten pan z wykrywaczem podwodnym policzy cię za dojazd, za dymanie flaszek i za roboczogodzinę pod wodą to może wyjść rachunek 2000 zł, ale co to dla kogoś kto ma chłopaka w Korei. I myśli że szukanie czegoś w wodzie to bułka z masłem

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-07-2010, 00:15   

ale zescie sie do dopierdzielili do chlopaka w Korei i sensu noszenia pierscionka do kapieli...
matko.
no chce laska znalezc cos, co ma dla niej wartosc sentymentalna i chwala.
a ze sama nie wierze w znalezienie to inna sprawa, tylko po co tak po niej jezdzic?

ps sama nie sciagam np kolczykow na nurkowaniach i co? oznacza to ze obnosze sie z "bogactwem"? nie. po prostu nie chce mi sie ich sciagac. i tyle.

tomek Sienicki 

Stopień: AOWD IANTD
Wysłany: 29-07-2010, 00:44   

Pierścionek za 1000 pln to bogactwo? :hihi-: Co za bzdura! Chłopak poza granicami kraju to powód do "obnoszenia się"? :rozpacz:
Dziewczyna zwróciła się o pomoc, i tyle. Nie sądziła, że spotka w odpowiedzi nurków twardzieli, którzy ją zmieszają z mułem, nurków lansujących swoje krwawo zdobyte doświadczenia, którzy na codzień walczą z 3 metrowymi otchłaniami, kurczowo trzymając się tataraku...

--
tS

Onyks 

Stopień: P1
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-07-2010, 07:54   

Witam,
tomek Sienicki napisał/a:
Nie sądziła, że spotka w odpowiedzi nurków twardzieli, którzy ją zmieszają z mułem, nurków lansujących swoje krwawo zdobyte doświadczenia, którzy na codzień walczą z 3 metrowymi otchłaniami, kurczowo trzymając się tataraku...
tS

Tomku czytając twój post oplułem kawą klawiaturę :D , co do poszukiwań podwodnych przy pomocy piszczałki to nie musi być aż tak skomplikowane :ping: , jeżeli jest to obszar 40-50 m2 to można to spokojnie przeczesać :tak: , przeszukując z dokł. 90%. W gwoli wyjaśnienia jestem początkującą kijanką. Na koniec przeczytajcie
http://www.poszukiwaniesk...r=asc&highlight
pozdro :pa:

PiotrG 

Kraj:
Poland

Wysłany: 29-07-2010, 08:34   

Witam
Gościowi od obrączki w jeziorze Giłwa udało mi się pomóc. Niestety teraz nie dysponuję czasem. No i od Olsztyna pod Poznań to jest kawałek.

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 29-07-2010, 09:02   

Jaki lans? Jakie mieszanie z mulem?

Dziewczyna dostala realistyczna odpowiedz na pytanie ktore zadala - a ze nie pasi to zaraz obrazac sie trzeba.

adriano210 

Kraj:
Ireland

Wysłany: 29-07-2010, 10:36   

mi nie chodziło o to że 1000zł to bogactwo, tylko o to że są życzy których wartość ciężko wycenić, bynajmniej ja to tak odbieram. po prostu chodzi mi o zdrowy rozsądek, jeżeli coś jest dla mnie wiele warte (1000zł) dla jednego to może być nic, ale inna osoba to za ten 1000zł musi dymać miesiąc. (lub kupić sobie 15tkę fabera, lub komplet apeksów)
Nikt nikogo z mułem nie miesza, Panna sama zaczęła denne teksty o klasie lub jej braku, pierścionek zaręczynowy ma się na całe życie. to pamiątka więc ma wartość większą niż jego cena sklepowa, a chłopak czy w Korei czy nie to mnie to rybka.
Żeby mieć pieniądze to trzeba tyrać, darmo ich nigdzie nie dają.
troszkę chodziłem z wykrywaczem, ( takim bez dyskryminacji)
i w momencie kiedy jest śmietnik, kapsle, puszki, lub ruda ,
to już nie jest tak pięknie jak by się mogło wydawać, no i trzeba też wziąć pod uwagę że ktoś mógł go wydobyć bo zobaczył coś błyszczącego w wodzie.
KasiaK,
kolczyki przeważnie są tanie, ale pewnie też masz takie które zakładasz na szczególne okazje, i szkoda było by ci gdybyś je zgubiła
Ostatnio zmieniony przez adriano210 29-07-2010, 10:38, w całości zmieniany 1 raz  

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 29-07-2010, 11:21   

adriano210 napisał/a:

KasiaK,
kolczyki przeważnie są tanie, ale pewnie też masz takie które zakładasz na szczególne okazje, i szkoda było by ci gdybyś je zgubiła

hmmm...zlote kolczyki za tanie nie są :)
a w tych na "szczegolna okazje" to sie nie da isc pod wode, bo są bardzo dlugie i by mi w kapturze przeszkadzaly :P

Bero 

Stopień: DM, Tec.Nx.
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-07-2010, 11:30   

jak to czesto mi sie zdarza odwolam sie do rajdow bo to moj drugi (a w zasadzie poki co wiodacy sport ;) ) ja poki co obraczki sie nie dorobilem ale wiekszosc moich zonatych kolegow obraczke zdejmuje. nie dlatego, ze moze zginac tylko po prostu przeszkadza (chwyt kierownicy ma byc pewny a jest obowiazek jazdy w rekawicach).
natomiast co do plywania: moja nabrzeczona (tfu, dziewczyna bo zareczynowego piescionka sie jeszcze nie dorobila) plywa bez bizuterii ale tez czesto ja zmienia. moja matka nie zdejmuje pierscionkow bo juz niemal sa przyspawane do palcow i i tak nie spadna. czy sie je zatem zdejmuje czy nie to sprawa samej osoby. jezeli jednak jest ryzyko, ze pierscionek spadnie, zwlaszcza tak bliski sercu, to dobrze jest go zdjac. nie ma to jednak wg mnie nic wspolnego z obnoszeniem sie.
a ze chlop w korei to ma kasiasty byc? no nie wiem, czy to takie jednoznaczne.

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 29-07-2010, 12:23   

hehe
wiedzialam, ze rozmowa teraz zejdze na to, kto i jaka bizuterie, oraz gdzie nosi.
kocham to forum :6:57:

styx 

Stopień: IANTD NTx Instructor
Kraj:
USSR

Wysłany: 29-07-2010, 12:36   

KasiaK napisał/a:
oraz gdzie nosi.

No to mogłoby się rozwinąć w ciekawym kierunku.

~S

tatanka 

Kraj:
Poland

Wysłany: 29-07-2010, 17:27   

po co kobiety nosza kolczyk w pępku ??

Bero 

Stopień: DM, Tec.Nx.
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-07-2010, 17:27   

bo sie facetom podoba :) a po co w jezyku?? :>

adriano210 

Kraj:
Ireland

Wysłany: 29-07-2010, 18:57   

w pępku to nie wiem :) chyba po to że mają niedobór dziurek :D

tatanka 

Kraj:
Poland

Wysłany: 29-07-2010, 19:30   

jedyny pewny sposób mocowania choinki zapachowej

Maina 

Kraj:
Poland

Wysłany: 03-08-2010, 12:19   

Ja kupiłam bransoletkę w Jordani a po przyjeździe, w drodze powrotnej z wieczora % utpiłam ją w krzakach przy rynku...Kosztowała tylko 50 dolców... .też się liczy?

Pierścionek mam nadzieję, że znajdziesz kogoś chętnego do pomocy. Pytałaś może w straży pożarnej? Często mają ekipy nurkowe z cięższym sprzętem więc może i mieliby wykrywacz i moooooże w odruchu ludzkim zechcieliby jakoś pomóc, przynajmniej ja bym tak próbowała.
Ostatnio zmieniony przez Maina 03-08-2010, 12:24, w całości zmieniany 2 razy  

Omułka 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 03-08-2010, 14:19   

Tragedia ;/ Bardzo współczuję! Moderator ma rację, szansa znalezienia pierścionka w mule, na kąpielisku jest, delikatnie mówiąc, marna... Radzę opisywać pierścionek na każdym forum nurkowym -może ktoś jednak znajdzie lub już znalazł. Plus chyba warto wybrać się do biura rzeczy znalezionych w okolicy, albo może w pobliżu jest jakiś ośrodek wypoczynkowy? Kto wie, któryś z kąpiących "nadział się" na Twój skarb :)
Gollum by się przydał :D

hubert68 

Stopień: ważny ciągły progres
Kraj:
Poland

Wysłany: 03-08-2010, 22:06   

Omułka napisał/a:
Gollum by się przydał
Raczej Smeagol :-D on się wtedy jeszcze tak zwał... Miło spotkać wielbicieli Tolkiena.
Wracając do pierścionka - myślę, że szanse znalezienia pierścionka są niestety raczej iluzoryczne. Szczerze współczuję.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu