Ej tam Hubert - wcale nie jest daleko. Jestem z okolic Łodzi i nad Hańcze mam równiutkie 500km. Czas dojazdu nad to jezioro jest dla mnie taki sam jak nad Attersee (z względu na drogi). Ale mimo tego Hubert nie zastanawiam się - taki jakiś tam klimat panuje że bardzo chętnie wracam.
ogolnie zgadzam sie z wami,wszystko to piekne miejsca,no moze z wyjatkiem koparek.byloby lepiej gdyby napuscili wiecej zlotych rybek i nawrzucali wiecej wrakow...
widzę, że temat przygasa....
a propozycje się powtarzają...
więc moja lista.
No
1 Bałtyk
2 Hańcza
3 powiedzmy że Zakrzówek
4 Piechcin
5 Wkuśniki
6...........
7...........
8 może Piłakno
9 ..........
10 Narty
a poźniej daleko juz poza 10 gdyż pewnie jest masę jezior w których nie nurkowałem jak np wspominane przez was Białe, Powidzkie czy Budzisławskie
No 20 nad more :
Miedwie, Insko, Drawskie, Lubikowskie, Zawiat, Białe k. grzybna, Wiele, Wdzydze, Koczała, Twardy dół, ..... buuu .... skończyły mi się pomysły
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-11-2010, 11:45
tomasz3city napisał/a:
Nie nurkowałam w Bałtyku,
Cytat:
jak można nie nurkowac w bałtyku????
to jaka to ocena???
ojj. no można
ocena jak każda inna.
ale koleżanka na pewno jak już zanurkuje, to się jej spodoba
tymczasem czas na moją dokładną listę:
1. Bałtyk Abille - absolutny number one!!!
2. Bałtyk Delfin
3. Bałtyk Groźny
4. Bałtyk Tankowiec / Trałowiec (uwaga! to są dwa RÓŻNE wraki, które tak samo uwielbiam z różnych powodów)
5. kilka zalanych dziur i jeszcze inne półtajne miejsca
6. Bałtyk - pozostałe wraki, które widziałam oraz pozawrakowe miejsca
7. Hańcza / Zakrzówek
8. jez. Trześniowskie
(więcej nie wrzucam, bo i tak były dwa ex equo..)
jednym zdaniem - najlepsze miejsce nurkowe: Bałtyk, najlepsze jezioro: Hańcza, najlepszy kamieniołom: Zakrzówek, najlepsza polska zalana dziura: może w przyszłym roku będę wstanie ocenić.
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-11-2010, 15:27
KasiaK napisał/a:
nurkot napisał/a:
1. Bałtyk Abille - absolutny number one!!!
number one, bo nie widziałaś Frania i działa na jego rufie
ykhm.. szczerze.. to właśnie jest jeden z powodów, dla których nie jest mi tak spieszno do Franka.. boję się że mógłby przebić Abilkę, a to jest mój ukochany wraczek.
działo ulubione na razie mam na Trałowcu a Franeczka nieprędko zwiedzę całego - swoją drogą, ciekawe ile nurów trzeba tam zrobić żeby już się tak w miarę orientować i pooglądać to i owo?
zresztą - ja lubię małe wraczki - dlatego Abille, Delfin, Groźny przed Trałem i Tankowcem - mimo że Trałowiec nie taki długi, ale i tak zawsze mniej czasu jest na nim niż na pozostałych no i tylko dwa razy zdarzyła się zarąbista wizura - widać było pół wraku!
tak czy siak - w 40 minut tak niewiele się udało pooglądać
Heweliusz też pewno mógłby mi się spodobać no i jeszcze kilka innych wraczków na które już ostrzę sobie ząbki, ale chyba w przyszłym sezonie najwcześniej.
swoją drogą można by zrobić Top Polish Wrecks i dlaczego.........
- swoją drogą, ciekawe ile nurów trzeba tam zrobić żeby już się tak w miarę orientować i pooglądać to i owo?
żeby się orientować to nie umiem powiedzieć, ale powiem tak - byłam na Frankenie już nie wiem ile razy, a za każdym razem mam tam coś do oglądania i za każdym razem mi się równie podoba.
ciekawe czy mi się kiedyś znudzi
a Heweliusza też bym mogła zobaczyć, acz bardziej ciągnie mnie na Fu Shan'a, na którego już trzy razy nie dojechaliśmy, bo zawsze "coś"
mam nadzieję, że po zimie się wreszcie uda dojechać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko