Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
.:Najdziwniejsza historia nurkowa:.
Autor Wiadomość
Miłosz 

Stopień: plastikowy
Wysłany: 04-01-2004, 22:40   Re: Napisał prawdę

Active Divers napisał/a:
Witam Miłoszu!
Podobał mi się Twój tekst. Prawdziwie CMASowska opowieść, jakiej nie słyszałem od długich, gorzkich, przepełnionych pogrzebami przyjaciół lat.

Cześć, Tomku!
Miło mi. Dzięki. Bo to historia na takie chwile właśnie. Opowiedziałem ją sam sobie i chciałem się podzielić.

Cytat:

PS.Będzie dla mnie zaszczytem jeśli zgodzisz się przyjąć w prezencie kurs P2 CMAS

Zaszczyt to jest dla mnie teraz! Dziękuję serdecznie - skorzystam stuprocentowo!

Cytat:

Oczywiscie, ci co mnie znają wiedzą, że nie robię niczego bezinteresownie! Licze po prostu na Twoje opowieści przy ognisku!

Jak zwykle będą. :) Możesz na mnie liczyć! Wciąż poszukuję nowych.

Raz jeszcze dziękuję. Sprawiłeś mi bajeczną radość! Bardzo chętnie kursu dokonam! Super!

Ściskam mocno,
Nishigoi
(miłosz)

Kriss 

Stopień: CD DIR TIR CMADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-01-2004, 15:38   Re: Napisał prawdę

Active Divers napisał/a:
Witam Miłoszu!
PS.Będzie dla mnie zaszczytem jeśli zgodzisz się przyjąć w prezencie kurs P2 CMAS (realizowany oczywiście dopiero latem - wolalem to napisać bo jeszcze pan Kriss rzuciłby się na mnie, że w zimę robie P2, czy coś takiego...Cholera, przyszło żyć w czasach gdy człowiek boi sie własnego cienia. Nawet jak nas ZOMO pałowało nie było aż tak źle...).

Do TS ;
:sad: Kriss ( miód na moje serce - proszę o więcej )

PS. do autora opowiadanka ;

Był kiedyś taki cykl opowiadań SF " Stało się jutro " - gdyby istniał dziś - pewnie by to tam opublikowali w dziale CMAS SF .
Za honorarium sprawiłbyś sobie kurs P2 a tak ..........
Opowiadanie dobre tylko honorarium w formie nieodpłatnego świadczenia usług - dobre i to . Oby takich nagród więcej - pozdrawiam - Kriss

Miłosz 

Wysłany: 05-01-2004, 16:53   Re: Napisał prawdę

Kriss napisał/a:

PS. do autora opowiadanka ;

To do mnie! :-D Cześć, Kriss!

Kriss napisał/a:

Był kiedyś taki cykl opowiadań SF " Stało się jutro " - gdyby istniał dziś - pewnie by to tam opublikowali w dziale CMAS SF .
Za honorarium sprawiłbyś sobie kurs P2 a tak ..........
Opowiadanie dobre tylko honorarium w formie nieodpłatnego świadczenia usług - dobre i to . Oby takich nagród więcej - pozdrawiam - Kriss

Pamiętam te opowiadania. :)
A wracając: mnie się też ta nagroda podoba. Nawet bardzo! I zgadzam się z Tobą: oby takich jak najwięcej. Natomiast co do honorariów za opowiadania... Może Sapkowski by u nas tyle zarobił za taką objętość tekstu, że stać by go było na kurs. Cała reszta (włącznie ze mną) nie ma absolutnie szans. Honoraria są śmieszne, a życie z pisania opowiadań czy książek u nas, to dopiero jest SF. :]
Sorry za OT.

Pozdrówko,
Nishi

Art 

Wysłany: 05-01-2004, 17:08   

Dla fanów "miłoszowego" pisania polecam artykuł w grudniowym MN.

Pozdrawiam

p.s. do autora opowiadania:

Dlaczego nie odpowiadasz na maile :?: i co ze zlotem :?:

Stary
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2004, 01:00   

Nishigoi klasa sama dla siebie - gratulacje! ;OK;

Bizon 

Wysłany: 12-01-2004, 13:10   

Taaaa.....
To było mocne...... Nishi wieszam twoje zdjecie na słomiance, jestes wielki.

GrzegorzWS 

Stopień: PADI Master Scuba Di
Wysłany: 12-01-2004, 23:32   

Nishigoi,

Po prostu brak mi słów... Zagrałeś na dokładnie wszystkich moich wrażliwych strunach...

Już się nie mogę doczekać, kiedy przeczytam to jeszcze raz!

Szczere uznanie!

Pozdrowienia i wiele, wiele takich jeszcze!

Grzegorz

słonko 

Wysłany: 21-01-2004, 12:16   

Wielki Brat jest pod wrażeniem Twojego pisania.Pisz dalej jestem pewna,że będziesz miał grono wielbicieli. :-D

Surzyn 

Stopień: CMAS/SSI
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-03-2004, 23:20   

Tak to naprawde zacne opowiadanie... Niewielu jest dobrych opowiadaczy nurkowych historii, a ty z pewnoscia nalezysz do waskiego ich grona. Wpadne potem moze jeszcze cos skrobniesz...

ps: gdybym umial tak pisac napisalbym w tym dziale autentyczna historie o podwodnych bykach i krowach ktore mozna spotkac na helu... :-) )

pozdr. Surzyn

Zboj 

Stopień: CMAS
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-03-2004, 09:59   

Więcej, więcej proszę :!:

dr.big 

Stopień: I.T.D.
Kraj:
Germany

Wysłany: 08-05-2004, 14:48   

Interesujace i nietuzinkowe...

Tomek O. 

Wysłany: 10-05-2004, 12:11   

Super opowiadanie. Powinno się to gdzieś opublikować. Swoją drogą, w prasie nurkowej brakuje tego rodzaju treści. Wzorem czasopism wędkarskich, powinno się znaleźć na jej łamach miejsce na rozmaite opowiadania z podwodnych przygód.

Silesian 

Stopień: Średni z dodatkami
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-05-2004, 21:22   

Opowiadanie po prostu mnie zabiło! Chciałem napisać "Brak mi słów...", "Proszę o więcej" itd. Ale wszystko to co chciałbym powiedzieć jest w powyższych komentarzach.
OSKARA!!! I niech ktoś to nakręci!!!
Przesyłam: Najwyższe_Wyrazy_Szacunku_I_Uznania.
Czegoś takiego jeszcze nie czytałem...

Piotr - Malediwy 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-05-2004, 23:23   Opowiadanie.

Bardzo ciekawa lektura...

Andrzej S 

Stopień: posiadam
Wysłany: 12-05-2004, 14:36   

Nishigoi,

Kawałek czasu nie było mnie na Forum i dopiero dzisiaj miałem okazję przeczytać Twoje opowiadanie. Jest świetne :spoko: !!!! Gratulacje :szampan: Z niecierpliwością czekam na jeszcze.

Pozdrawiam,
Andrzej S

Artee
[Usunięty]

Wysłany: 16-07-2004, 19:59   

Nishi - gratuluje, super opowiadanko, mam nadzieję że nie pisałeś tego w oparcu o osobiste doświadzczenia ???

sharkey 

Kraj:
Poland

Wysłany: 31-08-2004, 01:52   

Tak sobie czekam i czekam ...na nastepne Twoje opowiadanie nurkowe i na nastepne a pozniej na tomik Np "Nowych Legend Nurkowych" co Ty na to?
Pzdr.

Marcin R 

Stopień: P2 + PN1 + SS1
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-10-2004, 22:04   

Ty to kurde poetą musisz chyba zostać lub być już :lol:

Pozdro

Marcin

Efraim Ryba 

Stopień: cienki
Kraj:
Czech Republic

Wysłany: 28-10-2004, 22:34   

szkoda, że nie da się opisać ciszy. bo siedzę i milczę. z wrażenia. pozytywnego, żeby wątpliwości nie było
pozdrawiam

Miłosz 

Wysłany: 29-10-2004, 09:31   

Bardzo dziękuję za miłe słowa. :) Rumienię się ze wstydu. *^__^*

Pozdrawiam,
Nishi

p.s. OPowiadanie zostało opublikowane w aktualnym numerze Wielkiego Błękitu.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu