Jestem ciekawy jak w poniedziałek sie będą tlumaczyć ??? Byłbym wdzięczny za foto albo jakiś pdf tego regulaminu. I kto sie pod tym regulaminem podpisał ???
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 04-06-2011, 18:35
Myślę, że tą decyzję można i należy jak najszybciej zaskarżyć, do Kolegium Odwoławczego przy Sejmiku Samorządowym. To odpowiednik NSA w zakresie decyzji wydawanych przez organa samorządowe. Fakt podpisanej przez bazę nurkową umowy, może mieć dodatkowe znaczenie. Właściciel bazy może też domagać się od miasta odszkodowania za utracone korzyści. Jeżeli tak, to można spróbować akcji informacyjnej wśród mieszkańców typu: "bezzasadna decyzja naraża miasto na odszkodowanie, które będziemy wszyscy płacić z naszych podatków". Może wtedy ktoś pójdzie po rozum do głowy.
Myślę, że tą decyzję można i należy jak najszybciej zaskarżyć, do Kolegium Odwoławczego przy Sejmiku Samorządowym.
Hubert, bardzo dziękuję - spróbuję pójść w tym kierunku - szkoda byłoby akwenu - na Zakrzówek czy Koparki boję się jechać z dziećmi bez opiekuna, dlatego lubię Balaton.
Jestem winna - ale pewnie w sezonie pozanurkowym .
Wysłany: 04-06-2011, 21:31
Głęboki komunizm rok 1989 biurokracja 49000 osób administracji rządowej .Wielka demokracja 2011 rok 450000 osób administracji rządowej - 10 razy więcej niż za komuny - i My wszyscy na to płacimy . Jest za dużo urzędników i dla tego zakazali nurkowania.
TRZEBA ZACZĄĆ PRACĘ U PODSTAW . Kto ma ochotę zanurkować na zakazanym zbiorniku i jaka kara za to grozi ? Może jakiś wiec pod UM z okrzykami zaczynającymi się na literkę W........
Niestety, od dnia 04.06.2011 gmina Trzebinia ZAKAZAŁA NURKOWANIA na Balatonie.......
Nie można nawet wjechać do kamieniołomu (szlaban).
Przyjazne Państwo- by żyło się lepiej ! Banda darmozjadów!! Ale co się dziwić zamiast rozwijać region sportowo i turystycznie to lepiej wziąć w łapę i sprzedać bo się nie opłaca lub nie chce.
Można zacząć od wysłania kilku maili na adres urządu miasta Trzebini:
urzad@um.trzebinia.pl sport@um.trzebinia.pl
Przyjdą w poniedziałek i już bedą wiedzieć że o coś kaman
Mam nadzieje że lokalne media tez podłapia temat.
Własnie najlepsza jest róznorodność (oczywiście w temacie) czym więcej róznych tym lepiej. Druga strona to fakt że nie wszystkie instytucje traktują takie zapytania powaznie i rzadko można liczyć na odpowiedź. (przecież kawe trzeba wypic sprawdzić facebooka i odpisac znajomym na gg ) Dlatego oprocz tego na pewno zadzwonie i postaram się uzyskac rzetelne informacje z pierwszej reki bo mam plana w tym roku zanurać w Trzebini i zrobie to zgodnie z przepisami lub bez
Co nie zmienia faktu że jako napisał W.Szekspir "źle się dzieje w państwie duńskim"
Dlatego warto coś zrobić i pokazać siłe środowiska nurkowego.
Wysłany: 05-06-2011, 11:29
Może by zorganizować akcje w strojach nurkowych pod właściwym urzędem .
Odbiło by się w prasie jak cholera . Nie co dzień takie widowisko na ulicy - nurkowie w strojach .
Niestety, od dnia 04.06.2011 gmina Trzebinia ZAKAZAŁA NURKOWANIA na Balatonie.......
Nie no, bez żartów...
W razie czego, powiedz im, Gosiu, że oddam te okulary przeciwsłoneczne, które wyłowiłem w zeszłym roku. Może zmiękną? :)
Ale, uprzejmy list z pytaniem o przyczyny wprowadzenia zakazu, wyrażający zarazem żal z tego powodu, z chęcią wyślę do odpowiednich decydentów - choć, jako od osoby fizycznej, niewiele to pewnie da.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko