Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Yrzebiński "balaton"
Autor Wiadomość
kris_14_ss 

Stopień: M-1
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-06-2011, 15:20   

Jestem ciekawy jak w poniedziałek sie będą tlumaczyć ??? :-) Byłbym wdzięczny za foto albo jakiś pdf tego regulaminu. I kto sie pod tym regulaminem podpisał ???

hubert68 

Stopień: ważny ciągły progres
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-06-2011, 18:35   

Myślę, że tą decyzję można i należy jak najszybciej zaskarżyć, do Kolegium Odwoławczego przy Sejmiku Samorządowym. To odpowiednik NSA w zakresie decyzji wydawanych przez organa samorządowe. Fakt podpisanej przez bazę nurkową umowy, może mieć dodatkowe znaczenie. Właściciel bazy może też domagać się od miasta odszkodowania za utracone korzyści. Jeżeli tak, to można spróbować akcji informacyjnej wśród mieszkańców typu: "bezzasadna decyzja naraża miasto na odszkodowanie, które będziemy wszyscy płacić z naszych podatków". Może wtedy ktoś pójdzie po rozum do głowy.

arkac123 

Stopień: RD
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-06-2011, 19:15   

hubert68 napisał/a:
Myślę, że tą decyzję można i należy jak najszybciej zaskarżyć, do Kolegium Odwoławczego przy Sejmiku Samorządowym.

Hubert, bardzo dziękuję - spróbuję pójść w tym kierunku - szkoda byłoby akwenu - na Zakrzówek czy Koparki boję się jechać z dziećmi bez opiekuna, dlatego lubię Balaton.
Jestem winna :beer3: - ale pewnie w sezonie pozanurkowym :ping: .

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-06-2011, 21:31   

Głęboki komunizm rok 1989 biurokracja 49000 osób administracji rządowej .Wielka demokracja 2011 rok 450000 osób administracji rządowej - 10 razy więcej niż za komuny - i My wszyscy na to płacimy . Jest za dużo urzędników i dla tego zakazali nurkowania.
TRZEBA ZACZĄĆ PRACĘ U PODSTAW . Kto ma ochotę zanurkować na zakazanym zbiorniku i jaka kara za to grozi ? Może jakiś wiec pod UM z okrzykami zaczynającymi się na literkę W........

Pozdrawiam Sławek

wujo 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-06-2011, 22:11   

arkac123 napisał/a:
Niestety, od dnia 04.06.2011 gmina Trzebinia ZAKAZAŁA NURKOWANIA na Balatonie.......

Nie można nawet wjechać do kamieniołomu (szlaban).

Przyjazne Państwo- by żyło się lepiej ! Banda darmozjadów!! Ale co się dziwić zamiast rozwijać region sportowo i turystycznie to lepiej wziąć w łapę i sprzedać bo się nie opłaca lub nie chce.

jaros4 

Stopień: Rugby-Oświęcim
Kraj:
Jamaica

Wysłany: 04-06-2011, 22:30   

i tu otwiera sie pole do popisu dla niepokornych i zaangazowanych.moze jakas pikieta?

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-06-2011, 22:51   

jaros4 napisał/a:
.moze jakas pikieta?

Przecież napisałem

Może jakiś wiec pod UM z okrzykami zaczynającymi się na literkę WYP........

piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-06-2011, 22:59   

hubert68 napisał/a:
Myślę, że tą decyzję można i należy jak najszybciej zaskarżyć, do Kolegium Odwoławczego przy Sejmiku Samorządowym.

Dokładnie to miałem na myśli pytając na jakiej podstawie zaskarżyli, bo są inne drogi odwoławcze dla różnego typu uchwał/decyzji itp.

Tak czy inaczej trzeba się spieszyc, bo czas na złożenie odwołania jest z reguły dośc krótki.

wujo napisał/a:
Przyjazne Państwo- by żyło się lepiej !

To raczej lokalna prywata i chucpa samorządowców.
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 04-06-2011, 23:02, w całości zmieniany 1 raz  

hubert68 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-06-2011, 23:29   

piotr_c napisał/a:
To raczej lokalna prywata i chucpa samorządowców.
Dokładnie. Rząd do tego nic nie ma.

kris_14_ss 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-06-2011, 23:32   

Można zacząć od wysłania kilku maili na adres urządu miasta Trzebini:
urzad@um.trzebinia.pl
sport@um.trzebinia.pl
Przyjdą w poniedziałek i już bedą wiedzieć że o coś kaman :-)
Mam nadzieje że lokalne media tez podłapia temat.

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-06-2011, 23:45   

kris_14_ss napisał/a:
Można zacząć od wysłania kilku maili na adres urządu miasta Trzebini:
urzad@um.trzebinia.pl
sport@um.trzebinia.pl

Jak takie maile powinny brzmieć

Szanowny panie .....Czy Co jest " Zakręt"

kris_14_ss 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2011, 08:46   

Własnie najlepsza jest róznorodność (oczywiście w temacie) :-) czym więcej róznych tym lepiej. Druga strona to fakt że nie wszystkie instytucje traktują takie zapytania powaznie i rzadko można liczyć na odpowiedź. (przecież kawe trzeba wypic sprawdzić facebooka i odpisac znajomym na gg ) Dlatego oprocz tego na pewno zadzwonie i postaram się uzyskac rzetelne informacje z pierwszej reki bo mam plana w tym roku zanurać w Trzebini i zrobie to zgodnie z przepisami lub bez :-P

Co nie zmienia faktu że jako napisał W.Szekspir "źle się dzieje w państwie duńskim"
Dlatego warto coś zrobić i pokazać siłe środowiska nurkowego.

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2011, 11:29   

Może by zorganizować akcje w strojach nurkowych pod właściwym urzędem .
Odbiło by się w prasie jak cholera . Nie co dzień takie widowisko na ulicy - nurkowie w strojach .

Kto się pisze na takie coś ?

1 slawek290

Dopisujcie się do listy .

hubert68 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2011, 12:56   

Zobaczmy najpierw, co Kris i Gosia zdołają załatwić oficjalnie. Potem pomyślimy o pikiecie.

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2011, 14:40   

arkac123 napisał/a:
Jestem winna :beer3: - ale pewnie w sezonie pozanurkowym :ping: .

Jedyny możliwy dzień to środa.

kris_14_ss 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2011, 20:33   

Sławek290 jak coś to na mnie też możecie liczyć :-) ale może się okazać że to wszystko nie bedzie potrzebne.

jaros4 

Stopień: Rugby-Oświęcim
Kraj:
Jamaica

Wysłany: 05-06-2011, 21:16   

ja tez sie pisze,a znajac ten malopolski zascianek,mysle ze innej drogi nie bedzie...

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2011, 22:57   

Może trzeba aby w tym kierunku zaczął działać Sebastian, szef tamtejszego centrum nurkowego, aktualnie bez wody .
Ostatnio zmieniony przez slawek290 05-06-2011, 22:58, w całości zmieniany 1 raz  

Wilczy 

Stopień: R'n'd
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-06-2011, 16:23   

arkac123 napisał/a:
Niestety, od dnia 04.06.2011 gmina Trzebinia ZAKAZAŁA NURKOWANIA na Balatonie.......

Nie no, bez żartów...

W razie czego, powiedz im, Gosiu, że oddam te okulary przeciwsłoneczne, które wyłowiłem w zeszłym roku. Może zmiękną? :)

Ale, uprzejmy list z pytaniem o przyczyny wprowadzenia zakazu, wyrażający zarazem żal z tego powodu, z chęcią wyślę do odpowiednich decydentów - choć, jako od osoby fizycznej, niewiele to pewnie da.

piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 06-06-2011, 17:37   

Wilczy napisał/a:
choć, jako od osoby fizycznej, niewiele to pewnie da.

Zapewne zmniejszy o 0.5% dostępną pojemność pojemnika zwanego koszem.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu