Wysłany: 26-05-2004, 15:38
Jak jedziesz własnym samochodem spodziewaj się dłuuugiej kolejki na granicy i szczegółowej kontroli.
Jak masz zdjęcie w paszporcie z wąsami, a obecnie ich nie nosisz, to masz problem.
Szybciej, czyli jakieś dwie godziny na granicy, można się przedostać regularnym autobusem. Kontrole zależnie od humoru załogi na granicy.
Uwaga praktyczna jak radzić sobie z milicją - przy próbie zatrzymania za cokolwiek żądać kontaktu z ambasadą w Kijowie, lub konsulatem we Lwowie. Twardo i zdecydowanie wmawiać milicji że mają psi obowiązek Wam to zapewnić. Często pomaga.
Niestety, przed naszymi braćmi ze wschodu jeszcze bardzo długa droga...
-----------------------
Wysłany: 25-06-2004, 00:57 Nurkowanie Ukraina
W sumie to jest sympatyczny i ciekawy kraj. Nurkowałem tam raz i w tym roku jadę po raz drugi. Ja poszukuję wód śródlądowych, które nadają się do nurkowania. Brak tam jakiejkolwiek infrastruktury nurkowej, a gapie patrzą się często jak na ludków z kosmosu. Obnurkowałem 3 jeziora. W przyszłym miesiącu jadę na kamieniołom i zarybioną starą żwirownię niedaleko Lwowa. Jak wrócę będzie reportaż. Jakby co, to reportaż z mojego ostatniego wyjazdu znajdziesz na stronie www.buddy.pl w zakładce fotoreportaż.
Wysłany: 25-06-2004, 10:16 Sewastopol
No tak, ja byłem tylko w bliższej nam części Ukrainy. Bardzo chciałbym odwiedzić nadmorskie rejony, ale jeszcze nie w tym roku. Myślę, że nie tylko Sewastopol ma bazy nurkowe. Większe miasta nad morzem pewnie też mają swoje bazy i organizatorów nurkowań. Pozdrawiam. Piotr
Wysłany: 25-06-2004, 12:16
Zyga- byłeś na stronce, którą podałem wyżej? Dla mnie profesjonalnie przygotowana, wszystkie konieczne informacje itd
Sam zacząłem myśleć o odwiedzeniu ich i tych opisanych ruin starożytnych- może to być naprawdę ciekawe.
wlasnie bylem i jednak tam jade 16-17 lipiec jedzie wieksze gronko jak cos odezwij sie u mnie w samochodzie bedzie chyba 2 wolne miejsca a jak nie to napewno w naszych 2 samochodach znajdzie sie po 1 miejscu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko