Wysłany: 13-02-2013, 15:04
Marcin13736 napisał/a:
Proponuje przenieść imprezę do Łodzi. Lepszy dojazd, tańsze ceny za box'y i z pewnością mniejsze korki, niż w W-wie. I do tego więcej miejsc parkingowych...
Może następnym razem w MTŁ
Łódź to doskonały pomysł
a swoją drogą to cena biletów na takie zabawy to trochę przegięcie, gdzieś mi się obiło , że na FW 55 pln , uważam zdroworozsądkowo że można dać 20 ,więcej jeśli nie chce się robić super zakupów to za drogo
- niemiłosierny tłok - przejścia wąskie poprowadzone jak we Wrocławskiej IKEI Coś jak kanały do przeprowadzania bydła. Powodzie ludzkie były mocno uciążliwe.
Tu organizatorowi chodziło przede wszystkim o to, by zapewnić publiczność wszystkim wystawcom na dość skomplikowanej konfiguracyjnie sali (kolumny). Niestety w ubiegłym roku niektóre stoiska były bardzo na uboczu.
Cytat:
- jako potencjalny wystawca dla mnie ceny za boks okazują się porażające (...) Aby zgromadzić więcej wystawców trzeba przemyśleć ceny za boksy aby były realne.
Tu się zgodzę. Ceny niestety są zdecydowanie wyższe, niż w przypadku jakichkolwiek innych targów w Polsce w których uczestniczyłem w ubiegłych latach. Sporo mniejszych producentów w ogóle odpuszcza targi. Tym bardziej że koszty powierzchni to ledwie 40-50% ogólnych kosztów uczestnictwa.
Obstawiam, że przyczyną tak wysokich kosztów jest lokalizacja.
Cytat:
- myślę że opłata za wejście dla nurków powinna być zniesiona skoro wystawcy płacą nie małe pieniądze.
Z jednej strony to dobry pomysł, ale z drugiej takie rozwiązanie przyciąga sporo zupełnie przypadkowych ludzi, którzy nie mają nic wspólnego z tematyką targów a wchodzą bo jest za darmo. Niestety tracą na tym klienci, którzy chcą się dowiedzieć konkretów.
Biorąc pod uwagę koszty wyjazdu na takie targi, kwota 10 pln wydaje się być bardzo rozsądna.
Cytat:
Myślę że nie musi to być Warszawa i nie musi to być ciasny i ciemny PKN.
Akurat jeśli chodzi o miejsce, to ze względu na centralne położenie, Warszawa jest najlepszym rozwiązaniem. Łódź, Kielce, Katowice czy Poznań nie mają aż tak dobrych połączeń kolejowych/drogowych z resztą kraju, nie mówiąc już o innych miastach.
Ale oczywiście zgadzam się, że PKiN nie jest dobrym miejscem na organizację takiej imprezy. Od strony wystawców jest to miejsce bardzo uciążliwe: brak możliwości parkowania, ogromnie utrudniony dostęp do bardzo małej rampy załadunkowej, nieszczęsna winda i opryskliwi dozorcy sprawiają, że pod względem logistycznym to miejsce wypada beznadziejnie.
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 13-02-2013, 18:44, w całości zmieniany 1 raz
Z jednej strony to dobry pomysł, ale z drugiej takie rozwiązanie przyciąga sporo zupełnie przypadkowych ludzi, którzy nie mają nic wspólnego z tematyką targów a wchodzą bo jest za darmo. Niestety tracą na tym klienci, którzy chcą się dowiedzieć konkretów.
Biorąc pod uwagę koszty wyjazdu na takie targi, kwota 10 pln wydaje się być bardzo rozsądna.
Pisałem o plastyku nurkowym jako przepustce. To w sposób zdecydowany ograniczy przypadkowych uczestników.
piotr_c napisał/a:
Włodek K napisał/a:
- niemiłosierny tłok - przejścia wąskie poprowadzone jak we Wrocławskiej IKEI Coś jak kanały do przeprowadzania bydła. Powodzie ludzkie były mocno uciążliwe.
Tu organizatorowi chodziło przede wszystkim o to, by zapewnić publiczność wszystkim wystawcom na dość skomplikowanej konfiguracyjnie sali (kolumny). Niestety w ubiegłym roku niektóre stoiska były bardzo na uboczu.
Bo to nie ta sala. Trudno wszystko poukładać dobrzy gdy warunki są złe.
Z drugiej strony bliskość D.Central dla odwiedzających to nie mała zaleta logistyczna.
Gdybym miał wjechać na wystawę z pełnym asortymentem moich klocków (jakieś 200 kg minimum do 0,5 tony) zapewne miał bym co dźwigać i niezłe schody do pokonania.
piotr_c napisał/a:
Akurat jeśli chodzi o miejsce, to ze względu na centralne położenie, Warszawa jest najlepszym rozwiązaniem. Łódź
Nie wiem jak Łódź pod tym względem się prezentuje ale rzeczywiście Warszawa dla mnie była bardzo prosta i tania w dojeździe pociągiem.
Mam nadzieję że organizatorzy targów przeczytają negatywne opinie (pozytywne prawie nic nie wnoszą) i zechcą coś usprawnić w tej imprezie.
ptja [Usunięty]
Wysłany: 13-02-2013, 19:34
Włodek K napisał/a:
Nie wiem jak Łódź pod tym względem się prezentuje ale rzeczywiście Warszawa dla mnie była bardzo prosta i tania w dojeździe pociągiem.
O ile drogowo Łódź "ma się nieżle" (a do Mistrzostw Europy w piłce kopanej nawet zaryzykowałbym, że lepiej niż Warszawa), o tyle kolejowo nie ma porównania i stolica rządzi.
Dobrze Jarku, ze ubrales to w cudzyslow
Moj znajomy ze Slaska, powiedzial po ktorejs wizycie u nas, ze w zyciu nie kupi auta z Lodzi
Na moje oko na targach bylo momentami ciasno. Na pierwszej edycji chyba nie bylo az tylu stoisk i latwiej sie zwiedzalo. Na 2giej juz robily sie momentami 'waskie gardla', ale teraz trzeba bylo nieraz chwile odczekac zeby przejsc.
Nie wiem jak bylo w sobote, opisuje moje zwiedzanie w niedziele.
Cena 10zl z plastikiem i 20zl bez niego jest bardzo fajna (vide drogi bilet na FW)
Natomiast ograniczanie zwiedzajacych, jak to Wlodek napisal
Włodek K napisał/a:
Pisałem o plastyku nurkowym jako przepustce. To w sposób zdecydowany ograniczy przypadkowych uczestników
Nie wiem czy wystawcom chodzi o "zamkniecie" targow dla potencjalnych przyszlych klientow...
Bo najlepiej gada się w przejściu - ani z tematu nic nie umknie, ani znajomy się nie ukryje. W Equilibrium było to samo - najlepsze pogaduchy w drzwiach między salami
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 14-02-2013, 10:54
JACooL napisał/a:
Włodek K napisał/a:
Pisałem o plastyku nurkowym jako przepustce. To w sposób zdecydowany ograniczy przypadkowych uczestników
Nie wiem czy wystawcom chodzi o "zamkniecie" targow dla potencjalnych przyszlych klientow...
Nie tak. Na myśli miałem aby "plastykowy" zwiedzający miał wstęp wolny. Nie nurek płatny w sumie też symbolicznie np tak jak teraz 10 zł.
Ale to są decyzje organizatorów. Miło by było aby te wypowiedzi uwzględnili w następnej edycji.
ptja [Usunięty]
Wysłany: 14-02-2013, 22:15
JACooL napisał/a:
ptja napisał/a:
O ile drogowo Łódź "ma się nieżle"
Dobrze Jarku, ze ubrales to w cudzyslow
miałem na myśli dojazdy, a nie lokalną perforację jezdni : ze Śląska (od samej granicy z Czechami) mamy 1/E75, z północy A1 (no, kawałek od Torunia do Kowala trzeba przebrnąć...), do samych Niemiec i do stolicy - A2.
No i Łódź jest w centrum PL.
JACooL napisał/a:
Cena 10zl z plastikiem i 20zl bez niego jest bardzo fajna (vide drogi bilet na FW)
FW to troszkę inna impreza: o ile wiem, to goście nie płacą, żeby móc opowiedzieć nam o swoich przygodach, a raczej wręcz przeciwnie: trzeba ich podróż i pobyt sfinansować.
Wysłany: 14-02-2013, 23:13
jacekplacek napisał/a:
JACooL napisał/a:
robily sie momentami 'waskie gardla'
Bo najlepiej gada się w przejściu - ani z tematu nic nie umknie, ani znajomy się nie ukryje. W Equilibrium było to samo - najlepsze pogaduchy w drzwiach między salami
FW to troszkę inna impreza: o ile wiem, to goście nie płacą, żeby móc opowiedzieć nam o swoich przygodach, a raczej wręcz przeciwnie: trzeba ich podróż i pobyt sfinansować
zeby nie robic duzego OT - 2 lata temu cena byla OK, a prelegentow (sluchaczy tez) nie brakowalo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko