Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
wydzielono z koparki- nowe otwarcie
Autor Wiadomość
wiecznychlopiec 

Stopień: Seal Team PADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-07-2014, 14:05   

jaros4 napisał/a:
a skad wam sie tam wzieli jacys postronni,i co tu maja do rzeczy :zdz: ???

jestem zwolennikiem drobnych (to jest pojęcie względne) opłat za prawie wszystko. W sz-n otwarli nowe kąpielisko, przez miesiąc jest za darmo dla wszystkich, to co się dzieje na nim przekracza ludzkie pojęcie - "syf, kiła i mogiła", dewastacja itd. bezdomni się też kąpią wieczorami.
Wystarczyłaby połowa normalnej opłaty i tak by nie było.

Zgodzisz się również, że właściciel ma prawo ustalić z sufitu wziętą opłatę "za nic" i nic innym do tego, nie pasuje to :pa: Każdy miał prawo kupić teren i dyktować swoje warunki jak mu się chce, a nawet dawać każdemu 10 zł za przyjście :ping:

Nigdy tam nie byłem bo mam daleko, ale pewnie kiedyś przyjadę zobaczyć co i jak.

BitPump 

Stopień: DIR-ektor
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-07-2014, 15:07   

wiecznychlopiec napisał/a:
bezdomni się też kąpią wieczorami.
Wystarczyłaby połowa normalnej opłaty i tak by nie było.

Karygodne! Jak można przyjść na kąpielisko bez aktu własności nieruchomości mieszkalnej!

wiecznychlopiec 

Kraj:
Poland

Wysłany: 17-07-2014, 15:46   

BitPump napisał/a:

Karygodne! Jak można przyjść na kąpielisko bez aktu własności nieruchomości mieszkalnej!

chyba nie zrozumiałeś, ale może zbyt ogólnie się wyraziłem

skoro dla ciebie nie ma problemu, że osoba, która nie widziała mydła od miesięcy, roztacza zapach wokół siebie, który powali dorosłego faceta w ciepły dzień, przed wejściem rozbiera się ze sztywnych ubrań i odwija pokrwawione bandaże z nóg, włazi bez prysznica do basenu, do którego ty wsadzisz później swoje dziecko to gratuluje asertywności. Ja nie jestem tak tolerancyjny.

Każdy bezdomny może skorzystać z pomocy odpowiednich ośrodków w sz-n, dostanie spanie i jedzenie, będzie się miał gdzie wykąpać - jest tylko jeden warunek ZAKAZ PICIA ALKOHOLU. Większość bezdomnych jakich widuje (1-3 leży codziennie za firmą, w której pracuje, pod drzewem) piją nieustannie poważne ilości wątpliwej jakości alkoholu asymilując się z mętami z okolicznych bram, których miasto nie może wywalić na pysk, chociaż i tak nie płacą czynszu. To chyba jednak nie ten temat.
Ostatnio zmieniony przez wiecznychlopiec 17-07-2014, 15:48, w całości zmieniany 2 razy  

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-07-2014, 15:53   

Kilku bezdomnych poznałem lepiej . Tych kilku miało niesamowitą wrażliwość społeczną i cżesto niezłe wykształcenie . Ich bezdomność spowodował idiotyczny ustrój z którego wytycznymi nie mogli się jakoś pogodzić .

wiecznychlopiec 

Kraj:
Poland

Wysłany: 17-07-2014, 16:00   

slawek290 napisał/a:
Kilku bezdomnych poznałem lepiej . Tych kilku miało niesamowitą wrażliwość społeczną i cżesto niezłe wykształcenie . Ich bezdomność spowodował idiotyczny ustrój z którego wytycznymi nie mogli się jakoś pogodzić .

nie przeczę temu co napisałeś, przykładów byłoby pewnie sporo. Jednak osoby leżące pod tym konkretnym drzewkiem do takich nie należą, a jeśli kiedyś należały to fioletowy napój odmienił ich nie do poznania, niczym sok z gumijagód. Oni nie chcą zmiany, nie wykonają żadnej pracy za pieniądze, bo nie są w stanie nawet miotły utrzymać, znają tylko jedno słowo "daj".

Również przykład z kąpieliska opisywał osoby pokroju gości spod drzewka.

Aleksander 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-07-2014, 20:59   

Pawel_B napisał/a:
Sprężarkownia jest? Jest. Nitrox jest? Owszem. Kibel? Wejście do wody? Możliwość zanurkowania w nocy?

ciepła woda w kranie jest ?- JEST
chleb w sklepie jest? - JEST
stadion narodowy jest? - JEST
normalność jest? - kretyńskie pytanie

Scaner 

Stopień: instruktor NAUI PSAI
Kraj:
Vatican

Wysłany: 17-07-2014, 23:16   

slawek290 napisał/a:

Przez prawie 10 lat fotografowałem się zw wszystkimi kloszardami jakich spotkałem z wieloma z nich miałem okazję pogadać szczególnie dużo wyniosłem z kontaktów z paryskimi bezdomnymi i szczerze mówiąc 90% z nich prezentuje wyższy poziom niż polskie elyty władzy i biznsesu.

Aleksander 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-07-2014, 23:31   

nuras5 napisał/a:
Śmieszysz mnie malkontencie

zmoderowano reklamę bloga - N5

[ Dodano: 17-07-2014, 23:41 ]
nuras5 napisał/a:
O godności środowiska nie pisz- bo wytaczasz działo na muchę- żenada.

Rozwiń to proszę. Co dla Ciebie znaczy - godność? Napisz też proszę co myslisz o środowisku i jak to wszystko ma się do działa i muchy

WW 

Stopień: P3 + dodatki
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-07-2014, 07:48   

Scaner napisał/a:
szczerze mówiąc 90% z nich prezentuje wyższy poziom niż polskie elyty władzy i biznsesu.

O to chyba nie trudno, to żadne osiągnięcie. :bee;

Czy można prosić moderatora, a pozostawienie dyskusji o nowych "Koparkach" w tym wątku dla naprawdę zainteresowanych i przeniesienie gdzie indziej osobistych przepychanek?
Wielu nie interesuje, który z nich "ma dłuższego". :beer3:
Ostatnio zmieniony przez WW 18-07-2014, 08:07, w całości zmieniany 2 razy  

Padmapatra 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-07-2014, 11:28   

Scaner napisał/a:
[...] szczególnie dużo wyniosłem z kontaktów z paryskimi bezdomnymi i szczerze mówiąc 90% z nich prezentuje wyższy poziom niż polskie elyty władzy i biznsesu.

Tia... Kloszardzi paryscy to rzeczywiście fenomen. Polecam książkę Patricka Declercka...

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu