Jest nas coraz więcej i zdarzają się posty nic nie wnoszące, nie na temat czy wręcz nie pasujące do tego forum.
Zdarza się również krypto reklama czy wręcz prowokacja.
Moja propozycja jest teka, aby powstał nowy dział, gdzie takie posty byłyby umieszczane.
A nie lepiej takie posty po prostu usuwać? Po co taka gradacja - "wprawdzie nie zasługuje na usunięcie, ale na przeniesienie do śmieci"?
A nie lepiej takie posty po prostu usuwać? Po co taka gradacja - "wprawdzie nie zasługuje na usunięcie, ale na przeniesienie do śmieci"?
Najłatwiej jest usunąć, ale to nie załatwia sprawy.
Od początku istnienia tego forum idea była taka żeby nie było cenzury, a moderatorzy mieli pilnować porządku.
Usuwanie postów kłóciłoby się z ideą demokracji.
Każdy ma prawo do swoich poglądów, jednak powinno być od razu wiadomo, co takie poglądy są warte.
Chodzi przede wszystkim o to, aby ochronić osoby mniej doświadczone w temacie nurkowanie.
Myślę, że jest to zgodne z ideologią głoszoną przez Tomka Strugalskiego.
Tomek chce chronić nurków przed nie odpowiedzialnymi instruktorami - zgoda
Moja propozycja idzie jeszcze dalej, ponieważ ma również chronić przed niektórymi poglądami i koncepcjami również Tomka Strugalskiego, czyli jest opcją jakby szerszą.
Znając Tomka liczę, że on również porze moją inicjatywę.
Wysłany: 12-08-2004, 16:30
Mysle ze pomysl jest ciekawy, pownie wszystkie moje posty bedzie mozna tam znalesc...ale to nic - takie jest zycie...ciezkie i brutalne
Moja propozycja nazwy to:Ścieki (tak brutalnie, ale kojarzy sie z woda, ewe. z ciecza)
Wysłany: 12-08-2004, 17:47
I tak najwyższą formą demokracji jest "demokracja sterowana".
Na nowy dział zaistniało zapotrzebowanie społeczne, więc trzeba je, że tak powiem, zaspokoić. Pomysł popieram.
-----------------------------------
Przecież jest dział "INNE" Tam można zakładać każdy dowolny temat. Osobiście nie widze potrzeby stworzenia kolejnego "luźnego tematycznie" działu. Co najwyżej możemy zmienić jego nazwę.
Stopień: DM pedi/ AN Iantd
Wysłany: 12-08-2004, 21:45
Sprawe trzeba załatwić radykalnie . Taki dział musi być i nazwa musi być mocna . Z propozycji moim skromnym zdaniem najbardziej trafiajaca w sedno rzeczy jaest nazwa KLOZET . Myślę że umieszczenie tam niektórych postów może być bardzo konstruktywne . Jeżeli ktoś z nas nawet czasem się zagalopuje (mi sie zdarza) i dostanie zimny prysznic pod postacia przeniesienia do tego działu zawsze może powiedziec przepraszam nie miałem razcji czy też przesadziłem i moderator jak przypuszczam wybaczy (to tylko troche odpowiedzialności cywilnej za swoje wypowiedzi i dobrego smaku wymaga) Zatem do dzieła
A co do działu INNE to coby nie było dyskryminacyji powinien też powstac dział INNI (chłopy też tu piszą )
Kto dostaje kosza ten jest OUT.
Jesli mi sie zdarzy ze wyladuje w koszu bo mój post sie komus nie spodoba z tego czy innego wzgledu, to kto potem bedzie chcial ze mna gadac? Czy mam pisac posty tylko po "linii"? Zostawmy FN takie jakie jest. Przeciez jestesmy doroslymi ludzmi i kazdy potrafi (mam nadzieje) odsiac ziarno od plew. To, ze propozycja jest skierowana pod konkretna osobe nie powinna determinowac calego FN, bo bedzie to swiadczylo o tym ze dalismy sie przez nia zdominowac. FN jest forum (takie je odbieram) na którym scieraja sie rózne opinie i poglady. Z jednymi sie zgadzamy bo sa po naszej mysli a z innymi nie. I wlasnie po to jest FN zeby wyrazic o kazdym poscie swoja opinie. Nikt nie bedzie polemizowal z postem umieszczonym w "KLOZECIE". Mysle ze niektórym z nas zdarzylo sie wyslac post o którym bylismy przekonani ze mamy "swieta racje" a zostal na FN zjechany. Uszanujmy poglady czy tez watpliwosci innych, nawet jesli nie sa po naszej mysli. Zawsze mozemy na forum zapytac co sadza o danym poscie inni. Nie chce w tym miejscu nikogo brac w obrone ale uszanujmy WOLNOSC SLOWA. Jak sie zakneblujemy to nie bedziemy mieli nic do powiedzenia.
Mrówa napisal:
Cytat:
Jeżeli ktoś z nas nawet czasem się zagalopuje (mi sie zdarza) i dostanie zimny prysznic pod postacia przeniesienia do tego działu zawsze może powiedziec przepraszam nie miałem razcji czy też przesadziłem i moderator jak przypuszczam wybaczy
Kto dostaje kosza ten jest OUT ......
pozdrówka dla Wszystkich. Beny
Odpowiada mi takie spojrzenie. Posty TS są z pewnością dyskusyje, ale chciałbym wierzyć, że podykowane są w znacznej mierze troską o bezpieczeństwo, a nie wyłacznie autoreklamą (jeśli chcecie nazwijcie mnie naiwnym). Co jednak nie znaczy, że zgadzam się ze sposobem rezentowania poglądów TS (oczekiwałbym lepszego wyczucia i w konsekwencji lepszej skuteczności przekonywania do własnych poglądów).
Forum jest po to by wymieniać doświadczenia i prezentować poglądy.
Czy są inne, poza TS posty, które też należałoby kwalifikowac do "kibla" ?
Jeśli nie, to przecież nie bedziemy tworzyć odrębnego działu dla TS (bo to była by chyba jednak nobilitacja).
Najłatwiej jest usunąć, ale to nie załatwia sprawy.
Jak to nie załatwia? Załatwia - brutalnie ale i skutecznie.
bd* napisał/a:
Od początku istnienia tego forum idea była taka żeby nie było cenzury, a moderatorzy mieli pilnować porządku.
Usuwanie postów kłóciłoby się z ideą demokracji.
Z samą ideą nie kłóciłoby się. Co innego demokracja (rządy ludu), a co innego wolność słowa. Ale jeżeli takie było, demokratycznie ustalone, założenie, to oczywiście nie nalegam na jego zmianę. Jasne, że od cenzury zawsze lepsza autocenzura.
Tylko jeszcze aspekt techniczy - czytam forum przy użyciu opcji "Zobacz nowe posty od ostatniej wizyty" i jeśli wątek będzie kontynuowany po przeniesieniu do działu "Profundal" (i inne propozycje), to nadal regularnie będzie mi się pojawiał do czytania. Pod tym względem przeniesienie nic nie da. Czy można zignorować cały wątek - nie jeden artykuł, nie autora?
Sprawa zostala juz rozwiazana. udostepniony zostal wszystkim zalogowanym (do tej pory widoczny wylacznie dla Adminow i moderatorow) dzial KOSZ. Nazwa pozostaje bez zmian.
Tam beda trafialy - jak to zreszta bylo do tej pory - posty nadajace sie do kosza.
Acha, nie bedzie mozliwosci tworzenia tam tematow ani dyskusji.
pozdro
Mania
PS. Zycze Wam wszystkim by jak najmniej Waszych postow trafialo do kosza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko