To co wyczynia na forach i portalach nie ma nic wspólnego z inteligencją czy wiedzą...
grol napisał/a:
Obstawiam, że nie załapie ironii. On nie zdaje sobie sprawy jakie to infantylne zachowanie i że przeważająca większość forumowiczów nie pisze takich tekstów, bo to żenujące.
Klasycznie, wiadomo że ad personam się przyczepisz.
Ja mam niedługo imprezkę, która ma związek z ... .
Bardzo Ciebie przepraszam że znowu to nie Twoje rewiry.
Wiek: 53 Dołączył: 13 Maj 2011 Posty: 425 Skąd: Dzierżoniów
Wysłany: 16-03-2017, 01:14
[quote="anarchista"]
grol napisał/a:
To co wyczynia na forach i portalach nie ma nic wspólnego z inteligencją czy wiedzą...
tu kolego nie masz racji
Osobiście wiele wyciągnąłem z jego postów i wiadomości prywatnych.
Dzięki niemu rozwiązałem problem: ile trzeba dychać tlenem, żeby po nurkowaniu 20 minut na 42 m wyjść bezpiecznie z dziury z bardzo dużym wysiłkiem przez ok. 15 minut.
Chyba się nie rozumiemy - nie twierdzę, że brak mu inteligencji i wiedzy, wręcz przeciwnie.
Napisałem, że aberracyjne zachowania na forum mają inne podłoże.
Wysłany: 16-03-2017, 07:55
Bardzo rzadko się tu już wypowiadam, czasem podczytuję.
Aktywniejsza byłam za poprzednich wcieleń anarchisty i wiem, jak potrafi się zachowywać. I uważam, że obecnie za te ciągłe gó..burze, to jednak odpowiadacie w dużym stopniu Wy, panowie.
Ryszard jest specyficzny, wszędzie wrzuca swoje patenty i liczenie w modelu, ale naprawdę w ostatnich miesiącach zachowuje się poza tym w miarę przyzwoicie, na tę ilość ciągłych prztyczków, jakie dostaje - to ja uważam, że jest niemal aniołem w intensywności reakcji.
A że jest specyficzny? Każdy jakiś jest, sądzę, że to się raczej już nie zmieni, natomiast w zakresie możliwym do zmiany, sposobu komunikacji netowej, ja widzę zmianę ogromną.
Może byście tak sobie odpuścili to ciągłe czepianie się o patenty? Nikomu to nie szkodzi, jakby nie patrzeć- osiągnięcia to są wymierne, co szkodzi Wam i samemu forum, że nawet co dwa posty obok innych wypowiedzi człowiek się pochwali tym?
A do Ciebie, Ryszardzie, mam inną uwagę - byłoby łatwiej jeszcze Ci funkcjonować gdybyś zrozumiał, że dla 99,9% ludzi fakt, że nie potrafi liczyć w modelu, czy wobec funkcji współczesnych komputerów nurkowych nie potrafi policzyć NDL przy profilach odwróconych, czy w ogóle mieszanych nie jest ani żadną ujmą, ani czymś , co ich zawstydza.
A nawet ci, co umieją, najczęściej nie mają najmniejszej ochoty stroszenia piórek na Twoje zawołanie i wywołanie do tablicy, więc fakt, że nie odpowiadają na Twoje zaczepki rzucając się do wykonywania zleconych przez Ciebie zadań nie znaczy nic, poza tym, że - nie odpowiadają.
Wyciąganie przez Ciebie po 2 latach, że ktoś tam nie wykonał przystąpił do "pojedynku" jaki wymyśliłeś, nie robi naprawdę na nikim wrażenia, a jest wyłącznie powodem do kolejnych awantur.
Przemyśl to, proszę Bo jak rozmowy z Tobą będą odbywać się w sensowniejszej atmosferze to naprawdę dużo ludzi na tym zyska. Teraz - część omija takie posty, bo nie chce im się wyławiać merytorycznych informacji z masy śmieci, jaka im towarzyszy.
Wysłany: 16-03-2017, 08:09
lozerka BRAWO
anarchista [Usunięty]
Wysłany: 16-03-2017, 09:15
lozerka napisał/a:
Aktywniejsza byłam za poprzednich wcieleń anarchisty i wiem, jak potrafi się zachowywać. I uważam, że obecnie za te ciągłe gó..burze, to jednak odpowiadacie w dużym stopniu Wy, panowie.
Ryszard jest specyficzny, wszędzie wrzuca swoje patenty i liczenie w modelu, ale naprawdę w ostatnich miesiącach zachowuje się poza tym w miarę przyzwoicie, na tę ilość ciągłych prztyczków, jakie dostaje - to ja uważam, że jest niemal aniołem w intensywności reakcji.
Nie znasz historii. Nie zmieniłem się, drobna różnica to trochę papierzysk więcej. Równie dobrze mogłem nie dostać wyróżnienia w ubiegłym roku. Startowało 15 podmiotów w tym wiele uczelni wyższych. Było by dokładnie to samo co kiedyś. Moderator "martin" bluzga przyznaje ostrzeżenia seriami za byle co lub bez powodu bo leczy kompleksy. Nawet ostatni dostałem ostrzeżenie za to że napisałem o skasowaniu postu który sam skasował. Czysta jego paranoja. Post powiesiłem ponownie i wisi. Teraz jest OK.
Pamiętasz jak ten sam moderator kasował moje posty i dawał ostrzeżenia za rozmowy z Tobą. Z wieloma innymi osobami dyskutującym grał tak samo.
Po wyróżnieniu wie gdzie jest w szeregu do szczypania.
To naprawdę jedyna różnica, ostatnie dni jestem traktowany normalnie.
Dla wielu dyskutujących jestem zbyt twardy. Dzięki temu że mam dostęp do wielu naukowych publikacji, mam czystą przewagę informacyjną. Podaję tytuły, sięgają po nie osoby z najwyższymi stopniami, szefowie wyszkolenia kilku federacji. Z nielicznym osobami z poza tego kręgu.
grol napisał/a:
RobikP napisał/a:
tu kolego nie masz racji
Chyba się nie rozumiemy - nie twierdzę, że brak mu inteligencji i wiedzy, wręcz przeciwnie.
Grzesiu, masz kompleksy jak cholera i niski poziom stażu, też kompetencji. Nawołujesz do dyskryminacji mnie, bo takie masz fobie. Na razie nie znajdujesz się w gronie merytorycznych rozmówców. Na prostych problemach legniesz w gruzach.
Zachowujesz się jak strażnik służby więziennej, ważna jest twoja wizja regulaminu i tylko Twoja interpretacja. Jak widzimy to ty się mnie czepiasz w tym temacie, klasyka ad personam.
Poleć na skargę albo dorośnij, cholera w to ostanie wątpię.
Na imprezie organizowanej w I3TO zeżrę dwa schabowe, za Twoje zdrowie.
Za 2 tematy startujące się należy.
pozdrawiam rc
[ Dodano: 16-03-2017, 09:29 ]
lozerka napisał/a:
A do Ciebie, Ryszardzie, mam inną uwagę - byłoby łatwiej jeszcze Ci funkcjonować gdybyś zrozumiał, że dla 99,9% ludzi fakt, że nie potrafi liczyć w modelu, czy wobec funkcji współczesnych komputerów nurkowych nie potrafi policzyć NDL przy profilach odwróconych, czy w ogóle mieszanych nie jest ani żadną ujmą, ani czymś , co ich zawstydza.
Nie jest to zadanie stawiane zwykłym użytkownikom, tylko tym którzy się mienią ekspertami. Nikt nie poradził sobie.
lozerka napisał/a:
A nawet ci, co umieją, najczęściej nie mają najmniejszej ochoty stroszenia piórek na Twoje zawołanie i wywołanie do tablicy, więc fakt, że nie odpowiadają na Twoje zaczepki rzucając się do wykonywania zleconych przez Ciebie zadań nie znaczy nic, poza tym, że - nie odpowiadają.
Prawda jest dużo gorsza, moi znajomi nieliczni potrafią. Znakomita większość instruktorów technicznych nie ma o tym pojęcia. To jest prawda. Góra na 20 osób oceniam tych dla których są to znane sprawy i kilkaset osób które mogą się tego szyko nauczyć, tyle że brak literatury w otwartym obiegu.
lozerka napisał/a:
Wyciąganie przez Ciebie po 2 latach, że ktoś tam nie wykonał przystąpił do "pojedynku" jaki wymyśliłeś, nie robi naprawdę na nikim wrażenia, a jest wyłącznie powodem do kolejnych awantur.
Przemyśl to, proszę Bo jak rozmowy z Tobą będą odbywać się w sensowniejszej atmosferze to naprawdę dużo ludzi na tym zyska. Teraz - część omija takie posty, bo nie chce im się wyławiać merytorycznych informacji z masy śmieci, jaka im towarzyszy.
Żabierek i Przemysław Kacprzak odgrzewają temat z przed 9 lat. Im nie trujesz. Poproszę o to samo, równą miarę.
Im pozostaje pyskowanie, do sprawdzenia nie staną, temat jest znany środowisku i mają ubaw z cieniasów merytorycznych.
Jak sama zauważasz śmieci i dyskusje ad personam Tworzą też inni.
naprawdę w ostatnich miesiącach zachowuje się poza tym w miarę przyzwoicie, na tę ilość ciągłych prztyczków, jakie dostaje - to ja uważam, że jest niemal aniołem w intensywności reakcji
To się nazywa remisja , ale masz rację - szkoda klawiatury...
anarchista [Usunięty]
Wysłany: 16-03-2017, 10:37
grol napisał/a:
Stracisz sens życia zastanów się.
pozdrawiam rc
[ Dodano: 16-03-2017, 10:41 ]
grol napisał/a:
Andrzej Piekarski napisał/a:
wpisz sobie te dane jakie podałeś jako ciekawe w stopce
Obstawiam, że nie załapie ironii. On nie zdaje sobie sprawy jakie to infantylne zachowanie i że przeważająca większość forumowiczów nie pisze takich tekstów, bo to żenujące.
Cytat:
Wysłany: Wczoraj 15:31
Andrzej Piekarski napisał/a:
jest inteligentnym facetem
grol napisał/a:
RobikP napisał/a:
tu kolego nie masz racji
grol napisał/a:
lozerka napisał/a:
naprawdę w ostatnich miesiącach zachowuje się poza tym w miarę przyzwoicie, na tę ilość ciągłych prztyczków, jakie dostaje - to ja uważam, że jest niemal aniołem w intensywności reakcji
Nurkuję od 30 lat, ilość nurkowań na koncie - sporo
Nie liczy się to kto jakie certyfikaty ma, ile nurkowań, ale to jakim jest nurkiem, czy można na nim polegać w razie konieczności
anarchista [Usunięty]
Wysłany: 16-03-2017, 14:45
romkoc napisał/a:
ale to jakim jest nurkiem, czy można na nim polegać w razie konieczności
Wracamy do sensu nurkowania partnerskiego, można nurkować z osobą, za którą gotowi jesteśmy łba nadstawić.
Wracamy do sensu nurkowania partnerskiego, można nurkować z osobą, za którą gotowi jesteśmy łba nadstawić.
pozdrawiam rc
nurkowanie partnerskie nie polega na "nadstawianiu łba". W sytuacji dzielenia się gazem, pomocy, wydobyciu i innych nie widzę żadnego "zagrożenia" dla osób odpowiednio przeszkolonych, ćwiczących swoje umiejętności.
przy nurkowaniach z długimi deko czy jaskiniowymi "partnerstwo" wymaga zdefinowania pewnej granicy, który trzeba zaakceptować.
[ Dodano: 16-03-2017, 15:28 ]
... inaczej mamy 2 trupy
ja chyba nie zdecyduje sie kiedykolwiek na jaskiniowe nurkowanie... no chyba ze jaskinia szeroka bedzie... jakos nie lubie jak cos "napiera" choc klaustrofobii nie mam
Szacun
Efcia, kiedyś też tak myślałem A po czasie polubiłem czochranie po dziurach
W Willingen masz takie kopalnie że niemal ciężarówką można wjeżdzać
A w temacie, pierwsze nurki to jakoś początek lat 90 tych basenowe i w kaszubskich jeziorach, potem niezbyt dalekie odbieganie od tematu z racji służby na podwodnych i częstych ćwiczeń na "spluwaczkach", a obecnie od 2011 roku, dobijam do 500 nurków.
Byłoby pewnie więcej gdyby nie problemy z kręgosłupem, w tej chwili się zaczynam rehabilitować po operacji.
anarchista [Usunięty]
Wysłany: 16-03-2017, 22:24
wiecznychlopiec napisał/a:
nurkowanie partnerskie nie polega na "nadstawianiu łba". W sytuacji dzielenia się gazem, pomocy, wydobyciu i innych nie widzę żadnego "zagrożenia" dla osób odpowiednio przeszkolonych, ćwiczących swoje umiejętności.
Chadzasz nurkować z osobami którymi gardzisz, wiesz że to kretyn z przepitym mózgiem ? Nie.
kiedyś na konferencji PTMiTH wtedy dr hab, też Komandor z AMW opowiadał o akcji poszukiwawczej na głębokim wraku gdzie zginęli Niemcy z Wojsk Specjalnych. Z szacunkiem w głosie prelegent opowiedział że drugi szukał do końca, tego który został uwięziony.
Czy zrozumiałeś o jakich skrajnościach mówię.
filipesku napisał/a:
A ja dalej nie wiem ile Pan Ryszard Czarnecki ma nurkowań. No i kiedy ostatni raz był pod wodą. Szczerze powiem, że bardzo mnie to interesuje
Nie chciał bym być zbyt dosadny, zostańmy na, zupełnie mnie nie martwią Twoje cierpienia.
Jak byś coś ciekawego opatentował, To szanse na uzyskanie odpowiedzi rosną znacząco.
należy z wnioskiem formalnym wystąpić do Darka aby w Twoim przypadku jednak to uznał, długofalowo jestem przekonany, że to przyniesie tylko plusy dodatnie
jestem za, nawet petycje podpisze jak ktos ofiaruje sie zalozyc
jestem za, nawet petycje podpisze jak ktos ofiaruje sie zalozyc
Patrząc w datę Twojego wejścia na FN powinieneś pamiętać że używałem do mocnej dywersji moralnej właśnie taką stopkę. Było białe pole, dopiero po zaznaczeniu wychodził tekst (tekst miał kolor tła), bardzo głupiej wypowiedzi, mocno ustosunkowanej osoby.
Obecnie osoba prowadzi knajpę i jest poza nurkowaniem, nie pomyliłem się w ocenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko