Ciekawe, dlaczego niektórzy zwą FN nazwą "Forum Lizus"?
TomM dobrze wieszazywaja tak nie dlatego, ze trzeba sie mani podlizywac, tylko dlatego, ze nie zgadzamy sie na pewny poziom dyskusji, ktory jest ponizej standardow.
Bo jestesmy - przynajmniej w wiekszosci - mili dla siebie. A niektorym to przeszkadza - wola sie obrzucac blotem
Mania
PS. Jakos Ty wcale mi sie nie podlizujesz i co? Jakos leci, prawda?
Wysłany: 16-04-2005, 13:50
To prawda, że chyba wielu męczy, obowiązujący wymóg zachowania pewnych norm kultury- stąd zarzuty do forum - ale z jednej strony spowodowało to sukces tego forum, a z drugiej niechęć.
Chciałem więcej pisać, ale na razie się powstrzymam.
Art -tą część dyskusji proponuję przenieść w odpowiedniejsze miejsce.
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 16-04-2005, 14:12
Marcin_alien napisał/a:
Moze Gregorz nieco splycil temat "zadania dm" ale racje ma. Przewodnik nie sluzy do trzymania ludzi za raczke. Plywa z certyfikowanymi nurkami, ktorzy teoretycznie powinni wiedziec co robia pod woda. Jesli czlonek zespolu ma problemy to przewodnik mu pomoze (jesli bedzie wstanie). Jednak jezeli jakas osoba lamie zasady nurkowania, nie stosuje sie do planu i sygnalow pokazywanych przez prowadzacego grupe, to odpowiedzialnosc przewodnika sie konczy (co nie znaczy, ze nie pomoze mu w razie klopotow ale to juz zalezy od jego dobrej woli ). Pod woda przewodnik ma pokazac to co jest do pokazania i wrocic do lodzi.
Nie ma znaczenia czy ma trochę racji czy dużo racji bo w tym wątku nie poruszamy zagadnien z zakresu obowiazków DM
Pozdrawiam Scaner
[ Dodano: Sob 16 Kwi, 2005 ]
Mania napisał/a:
A to nie ty ostatnio na koparkach w podskokach biegles do Zaby zeby u niego zrobci kurs? I jaki byles milutko podlizujacy sie wtedy....
I historia sie powtarza znow KŁAMIESZ NA FORUM i to bezczelnie kłamiesz powiedz czy potrafisz w ogole mowic prawde?
Trudno naszą wymianę zdań nazwać milutką ..... ani też niemilutką czy " czesc- czesc i+ jedno zdanie na temat planow nurkowych na nastepny dzien mozna nazwac rozmowa????? jeżeli ty znasz inna wersję to ten kto ci ja przedstawił też jest KŁAMCĄ
Co do kursu u TŻ to hmmmm.... no coż ja nie bede o tym mowil a Tomek pewnie też nie bo tak naprawde nie ma o czym mowic a tym bardziej tobie. I zeby bylo jasne Kursy u TZ sa super i byc moze uda mi sie zrobic coś u niego ale pozyjemy zobaczymy ( przedewszystkim teraz musze sobie wyjasnic moje " koparkowe lizusostwo" ) i sprawdzic czy na tyle inwigilujesz Jego osobę że wiesz wszystko o nim i do tego gdzie z kim rozmawia o czym rozmawia i jak reaguja na rozmowy z nim jego rozmowcy wiesz nie chce miec po prostu jeszcze ciebie na karku a jak widac ciezko sie ciebie pozbyc
Mania napisał/a:
A co rabatow - ci ktorzy mnie znaja wiedza, ze po pierwsze jezdze do Sharm, a tam nie ma Doroty i Wojtka. A po drugie znajomosc kilku jezykow obcych pozwala mi nurkowac z kanadyjska baza i kanadyjskimi oraz wloskimi instruktorami.
NIe tlumacz sie - ZBIERAJ PUNKTY i JEDZ NA WAKACJE
Mania napisał/a:
A dalej w swoim koniunkturalizmie i debilizmie nie bede w tym watku ze scanerem dyskutowac, ktory mysle, ze pokazal na co go stac az za dobrze.
Mania
Pierwszy raz przejawiasz rozsądek to naprawdę budujące
A wiesz wracajac do twoj plytkiej metody oceny mojej wiedzy na podstawie ilosci pobytow w Egipcie to przemysl czy powinnaś dalej narazac siebie i innych nurkujac skoro masz taka slaba ocene otacajacego cie srodowiska bo jak to inaczej okreslic skoro ja bedac raz zauwazylem ze DM ktory po mnie przyszedl do hotelu oplacal sie cieciowi na portierni
jak myslisz dlaczego? ze trzeba bylo zaplacic działkę przed wyjsciem w morze jak myslisz dlaczego? i mowiac krotko caly ten geszeft to korupcja wałek z pogranicza przestepczosci zorganiowanej. A ty bedac w Egiptowni tyle razy nie zauwazylaś tego?????
Pozdro Scan
Nie ma znaczenia czy ma trochę racji czy dużo racji bo w tym wątku nie poruszamy zagadnien z zakresu obowiazków DM
Pozdrawiam Scaner
Cytat:
I historia sie powtarza znow KŁAMIESZ NA FORUM i to bezczelnie kłamiesz powiedz czy potrafisz w ogole mowic prawde?
Trudno naszą wymianę zdań nazwać milutką ..... ani też niemilutką czy " czesc- czesc i+ jedno zdanie na temat planow nurkowych na nastepny dzien mozna nazwac rozmowa????? jeżeli ty znasz inna wersję to ten kto ci ja przedstawił też jest KŁAMCĄ
Co do kursu u TŻ to hmmmm.... no coż ja nie bede o tym mowil a Tomek pewnie też nie bo tak naprawde nie ma o czym mowic a tym bardziej tobie. I zeby bylo jasne Kursy u TZ sa super i byc moze uda mi sie zrobic coś u niego ale pozyjemy zobaczymy ( przedewszystkim teraz musze sobie wyjasnic moje " koparkowe lizusostwo" ) i sprawdzic czy na tyle inwigilujesz Jego osobę że wiesz wszystko o nim i do tego gdzie z kim rozmawia o czym rozmawia i jak reaguja na rozmowy z nim jego rozmowcy wiesz nie chce miec po prostu jeszcze ciebie na karku a jak widac ciezko sie ciebie pozbyc
Cytat:
NIe tlumacz sie - ZBIERAJ PUNKTY i JEDZ NA WAKACJE
mysle ze kolega wyczerpal juz poklady tolerancji i dobrego smaku, dalsza dyskusja wzbudza we mnie zniesmaczenie,
uzywajcie PM, e-mail i pozostalych form kontaktu, wyjasniajac sobie wzajemne animozje, scaner, albo pisz na temat, albo nie pisz wogole... prosze
Stopień: zdolny ale leniwy
Wysłany: 16-04-2005, 20:46
scaner napisał/a:
jak to inaczej okreslic skoro ja bedac raz zauwazylem ze DM ktory po mnie przyszedl do hotelu oplacal sie cieciowi na portierni
jak myslisz dlaczego? ze trzeba bylo zaplacic działkę przed wyjsciem w morze jak myslisz dlaczego? i mowiac krotko caly ten geszeft to korupcja wałek z pogranicza przestepczosci zorganiowanej. A ty bedac w Egiptowni tyle razy nie zauwazylaś tego?????
Normalnie strach jechac na te pedalskie wody. Krwiozercza mafia nielegalnych DMow tylko czatuje jak tu ukatrupic kolejnego turyste. Namawiaja na nurki ponizej 30m a sila perswazji jest odwrotnie proporcjonalna do ilosci posiadanych zezwolen na prace. Oczywiscie ciagna z tego niesamowite zyski - sprzedaz pozostawionej na lodzi bielizny to milionowy interes.
Wysłany: 17-04-2005, 09:29
Lobster Napisał:
Cytat:
Normalnie strach jechac na te pedalskie wody. Krwiozercza mafia nielegalnych DMow tylko czatuje jak tu ukatrupic kolejnego turyste. Namawiaja na nurki ponizej 30m a sila perswazji jest odwrotnie proporcjonalna do ilosci posiadanych zezwolen na prace. Oczywiscie ciagna z tego niesamowite zyski - sprzedaz pozostawionej na lodzi bielizny to milionowy interes.
Martin napisał
Cytat:
You make my day..... ROTFL
Dodam od Siebie...ROTFL, szkoda ze nie mozna przeklinac, ale powiem ze podsumowanie Lobsteraz jest K**** Za*******
Scaner!
Idź se zanurkuj , będzie spokojniej i grzeczniej
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 17-04-2005, 16:55 Potyczki...
grzegorz napisał/a:
Scaner!
Idź se zanurkuj , będzie spokojniej i grzeczniej
Niestety jestem uziemiony w tamtą sobotę miałem malutkie co nie co pod wodą rozwalilo mi zatoki i to bez ostrzezenia zadnych objawow zero problemow z przedmuchiwaniem i na 34 m na Zakrzowku kiedy przedmuchiwalem maske UPS!!! wygladalo to nieciekawie a od niedzieli pogarszalo sie az skonczylo sie kompleksowymi badaniami laryngologicznymi i antybiotykami. Wiec na razie nosi mnie
Pozdro Scaner
Ps nie dramatyzuj przeczytalem swoje watki i nie widze w nich nic niestosownego sa wrecz milutkie w porownaniu z tym co naprawde mysle ale wiesz trzeba sie powstrzymac czasem zeby " zachowac poziom forum".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko