Wiek: 77 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 1194 Skąd: Szczecin/Karpacz
Wysłany: 19-07-2008, 20:13
Widoczność do 6 m ok 4m poniżej do 25 się pogarsza od 12 m konieczne światło poniżej 25 się poprawia. Na barce ok 3m ale trzeba wziąść porawkę na dużą ilość nurkujących i zbełtanie wody.
Tem pow. wody 22 stopnie minimalna tem 5 stopni na 36 m.
Termoklina na 9 metrach.
Ogólnie nurek udany wspólnie z Tomkiem Radomskim.
Nie wyszedł nam Zakrzówek to zanurzyliśmy się na Werbelinku.
Ostatnio zmieniony przez urwis 19-07-2008, 20:23, w całości zmieniany 1 raz
28.12.2008 temperatura 5 st. od powierzchni do dna.
Widoczność jakieś 4 metry.
Sum nadal romansuje z syrenką, może na wiosnę coś się wykluje
[ Dodano: 02-03-2009, 08:44 ]
01.02.2009
Przy brzegu resztki topniejącego lodu, na parkingu 15 nurkowozów...
Woda 2 stopnie widoczność podła - na wraku jakieś 2m, najlepiej w okolicach 20m - może na 4m widać.
Na dziobie barki zamieszkał spory sum - dużo większy od adoratora syrenki.
I postawili dużą tablicę, że to 'denkmal'. Wrak nie sum.
Warunki z dnia 15.08.09 godz 9:23
Temp powietrza 24 stopni
Temp wody na powierzchi 21 stopni
Temp wody 5 stopni od 10 metra
widoczność nad termokliną do 1 m
pod termokliną do 3 m
ogólnie słaba widawa, ale nury ho,ho
Warunki z dnia 12.09.09 godz 9:08
Temp powietrza 21 stopni
Temp wody na powierzchi 19 stopni
Temp wody 5 stopni od 11 metra
widoczność nad termokliną do 1-2 m
pod termokliną do 3-5 m
dwie 40-stki
Ostatnio zmieniony przez Dany 12-09-2009, 19:41, w całości zmieniany 1 raz
divedevil, THX właśnie wróciłem. Bardzo zadowolony jestem że tam pojechałem jak słoneczko przyświeciło do widocznośc do 7m. Temp około 7 stopni. Byłem na wraku na 30metrach ładnie zachowany. Tylko te objazdy bo chyba remontują całą miejscowość
Wysłany: 13-11-2009, 17:15
Shaggy napisał/a:
THX właśnie wróciłem. Bardzo zadowolony jestem że tam pojechałem jak słoneczko przyświeciło do widocznośc do 7m. Temp około 7 stopni. Byłem na wraku na 30metrach ładnie zachowany. Tylko te objazdy bo chyba remontują całą miejscowość
Nie wiem gdzie Ty nurkowałeś. Dzisiaj na Werbellinie do 15 m widoczność max 3,5m, glębiej na wraku i platformie 1,5-2m. Wrak ma szerokość 4m i nie było widać przeciwnej burty. Najlepiej pojechac zjazdem na Eberswalde i kierowac sie na miejscowość Einchorst. Na parking dojedzie się od drugiej strony.
Dzisiaj też było 4m na barce tzn 2 m w lewo i 2 w prawo - razem jakby nie było 4m
A tak poważnie to miła temperatura powietrza ok 12-15 stopni w słonku.
Woda na powierzchni 8 stopni na 40 metrach też miło bo 7 stopni.
Widawa na dole do 2 m i na około 20 m 4-5 m (nie na szlaku do barki)
czas denny na bareczce 40 min - w końcu ją opłynąłem jak trzeba - "Długi" dzięki za GAZ.
[ Dodano: 14-11-2009, 18:37 ]
Łysy napisał/a:
Najlepiej pojechac zjazdem na Eberswalde i kierowac sie na miejscowość Einchorst. Na parking dojedzie się od drugiej strony.
To fakt, ale dzisiaj jechaliśmy od "Joachimstal" i też daliśmy radę łamiąc zakaz wjazdu
Ostatnio zmieniony przez Dany 14-11-2009, 18:35, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko