Wysłany: 16-06-2008, 06:57
Beeker napisał/a:
Trabant zaspawany? Chyba zaklejony ...
tak na marginesie - wbrew pozorom, "ford karton" ma solidną stalową konstrukcję (no fakt, oklejoną jakimś sztucznym lichem) - można szkielet zespawać żeby drzwi nie otwierać.
Pzdr
Mirek
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 16-06-2008, 08:02
I napisał/a:
Co chciałbyś weryfikować?
Nie zartuj. W tym linku jest zarys a nie program szkolenia. Poczytaj zawartość linka podanego przez hubert68: to jest program szkolenia. Proponuję też zwrócić uwage na pojawiające się od czasu do czasu prośby o podanie linku do standardów różnych federacji. W przypadku CMAS: KDP nie raczył ich opublikować. Są dostępne wyłącznie w obcych językach tu i po polsku tu Możesz się ze mną nie zgodzić, ale uważam, że jawność w tym wypadku ukraca możliwości przekrętów. Czy KDP na tym nie zależy? Widocznie tak, bo dokument nie zajmuje za wiele miejsca na serwerze. Znam osobiście kilka przypadków wystąpienia instruktorów CMAS(tych z listy) do KDP o uzupełnienie tego na stronie. Jak widać bezskutecznie.
Ostatnio zmieniony przez jacekplacek 16-06-2008, 08:08, w całości zmieniany 1 raz
troszkę odbiegne od tematu-czy certyfikaty CMAS czy PADI są wydawane na jakiś okres czy bezterminowo?
i powróce-chyba MCN powoli wygrywa w tej nierównej walce...
Ostatnio zmieniony przez KrystianPoland 16-06-2008, 08:48, w całości zmieniany 1 raz
Zatapianie czegokolwiek w jeziorach jest niezgodne z prawem. I sama z przyjemnoscia doniose odpowiednim wladzom o tym. Co innego rzeczy, ktore juz tam sa, ale zatapianie wrakow samochodow tylko po to, by "milej " bylo kursantom to skandal !!!!
[ Dodano: 18-06-2008, 10:13 ]
Wysłałem mail-a a do nich
(ocn.pl) parę dni temu-do tej pory brak odzewu.Jak dla mnie to takie rzeczy są nie do pomyślenia.
Ja już się zdecydowałem którą szkołe wybrać
Ostatnio zmieniony przez KrystianPoland 16-06-2008, 18:16, w całości zmieniany 2 razy
Mania - o ile wiem to trzeba dany "wrak" oczyścić i uzgodnić sam fakt zatopienia z odpowiednimi władzami - wtedy to jest ok wg. Ciebie ?
Z tego co wiem problem polega na tym, ze malo kto to robi, a juz praktycznie nikt nie uzgadnia tego z wladzami - vide historia Crazy Sharka (na sekcie) i ostateczne wycofanie sie z zatapiania jakies 2-3 lata temu.
Warto pamietac, ze jeziora to nie morze (gdzie celowo zatapia sie wraki, zeby stworzyc sztuczna rafe). Zasadnicza wiekszosc polskich jezior to wody zamkniete. wiec nawet oczyszczona rzecz jest zagrozeniem dla ekosystemu.
Mania
Ostatnio zmieniony przez Mania 18-06-2008, 10:31, w całości zmieniany 1 raz
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 18-06-2008, 10:51
Mania napisał/a:
Zasadnicza wiekszosc polskich jezior to wody zamkniete. wiec nawet oczyszczona rzecz jest zagrozeniem dla ekosystemu.
Ciekawe jak to się ma do spływających z pól nawozów, lewych przyłączy kanalizacyjnych, deszczówki z dróg itd. Maniu, fajnie, że martwisz się o nowe"fanty" pod wodą, ale nie to stanowi o zanieczyszczeniu. A o walce z prawdziwą przyczyną jeszcze nigdy nie słyszałem. Nawet w Dolinie Obłudy.
(ocn.pl) parę dni temu-do tej pory brak odzewu.Jak dla mnie to takie rzeczy są nie do pomyślenia.
Weź pod uwagę, że prowadzący centrum nurkowe może być na kilkudniowym wyjeździe nurkowym i nie ma możliwości odpowiedzieć na Twoje zapytanie. A nad szkoleniem w OCN warto się zastanowić.
Ostatnio zmieniony przez waldo 18-06-2008, 11:47, w całości zmieniany 1 raz
Ciekawe jak to się ma do spływających z pól nawozów, lewych przyłączy kanalizacyjnych, deszczówki z dróg itd.
to osobny temat, ale wszystko razem sie laczy. I nie do konca sie zgadzam, ze nic nie zostalo zrobione - jest robione, ale swiadomosc spolecznestwa jest praktycznie zerowa. W tym i centrow nurkowych, niestety.
Weź pod uwagę, że prowadzący centrum nurkowe może być na kilkudniowym wyjeździe nurkowym i nie ma możliwości odpowiedzieć na Twoje zapytanie. A nad szkoleniem w OCN warto się zastanowić.
Nie wiem jak szkolą ale dla mnie jeśli ktoś prowadzi taką działalność to powinien uwzględnić też swoich przyszłych klientów.Nikt nie będzie łaskawie czekać w nieskończoność na maila bo każdego goni czas.A w dobie przenośnych laptopów i internetu odpisanie na maila to żaden problem.
To taka moja krótka uwaga
pozdrawiam
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 18-06-2008, 17:49
KrystianPoland napisał/a:
Nikt nie będzie łaskawie czekać w nieskończoność
Czekać to jeszcze pół biedy. A co powiesz na czekanie, płacenie przelotu w 2 strony, noclegu, wyżywienia, gazów no i oczywiście cena kursu. I to wszystko nie po polsku...
Acha: jak palisz fajki, nie przyjmą na kurs. Skubańcy...
Ostatnio zmieniony przez jacekplacek 18-06-2008, 17:51, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli zależy Ci na komercji, super marketingu oraz dozgonnego szacunku dla Twoich pieniędzy, to jak najbardziej masz słuszność.
Jeżeli natomiast instruktor jest hobbystą i nie przywiązuje wagi do marketingu, lecz do wysokiego poziomu szkoleń, to też masz słuszność, ale być może należy wykazać się większą tolerancją i cierpliwością i lepiej na tym wyjdziesz
to powiedz mi waldo po co umieszczać na swoich stronach taki odnośnik jak KONTAKT? Skoro pod żadnym pozorem nie można z niego skorzystać?
Nie zależy mi na komercji,czy marketingu tylko na szybkim na miano XXI wieku kontakcie jaki daje internet.Ja też mam swoje plany,prace itd i nie dziw się że skoro jedna szkoła się nie odzywa to automatycznie szukam czegoś lepszego bo czas goni wszystkich.Chyba to rozumiesz?
Dla mnie instruktor może być nawet ortodoksyjnym fanatykiem ale to również do czegoś zobowiązuje.
Wysłany: 18-06-2008, 22:09
Krystian, ja myślę, że masz żal, iż nie dostałeś szybkiej odpowiedz, a teraz uważasz, ze t jest olewanie klientów...Każdy potrzebuje wakacji i troche czasu dla siebie, a jeżeli Twój instruktor w rakach odpoczynku od nurkowań kursowych, gdzie jest instruktorem jedzie nurkować dla samego siebie, dla przyjemności to świadczy o tym naprawdę pozytywnie Nurkowanie to taka specyficzna sprawa i nie zawsze wszystko musi być dostępne od razu, tylko dlatego, ze ktoś ma kasę...
A jeżeli sprawa Twojego kursu już robi się naprawdę taka pilna to albo uderzaj do tych co zawsze odpisują na maile, albo w inne miejsce które Ci sie podoba z jakiś tam względów...
to powiedz mi waldo po co umieszczać na swoich stronach taki odnośnik jak KONTAKT? Skoro pod żadnym pozorem nie można z niego skorzystać?
Mogę Ci powiedzieć na bazie własnego doświadczenia sprzed miesiąca - będąc na kursie w Austrii (Attersee), w naszym miejscu zamieszkania nie było hotspotu, a rozłożenie zajęć nie pozwalało na szukanie dostępu do sieci po kafejkach internetowych. Więc byliśmy przez tydzień odcięci od świata wirtualnego. A to, że mam również na stronie odnośnik "Kontakt" ... no cóż, nie zawsze i nie za wszelką cenę ...
A ten fragment dyskusji nie całkiem jest OT, ponieważ zapytałeś o Centrum nurkowe, ktoś Ci polecił OCN, który w wymienionej grupie jest moim faworytem i warto poczekać na odzew.
W temacie były poruszane dwie szkoły a tu każdy dorzuca "swoja"
Ok widze ze trzeba wprost ... zapytales i upierasz sie nadal przy swoim. Po co pytasz?
Skoro ludzie szkoleni u instruktorów o ktorych pytasz nie maja nic do powiedzenia dostajesz w prezencie godna uwagi alternatywe. Z Twojego opisu wynika ze albo juz postanowiles gdzie sie szkolic i jestes niezadowolony z faktu iz wiekszosc stara sie odwiezc Cie od tego pomyslu albo chcesz szybko zdobyc kolejny plastik co nie jest do konca dobrym pomyslem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko