O ile wiem, do tego akwenu PZW nic nie ma.
To byłe wyrobisko, więc decydentem powinna być żwirownia.
Jednak oni prawdopodobnie chętnie o tym "zapomnieli" a w okolicy powstały i powstają domki letniskowe a teren zaczął żyć własnym życiem.
Też chętnie się dowiem o rzeczywisty stan prawny.
Tyle się nagadaliśmy, że może warto zrobić mały rekonesans?
W niedziele ma być "pięknie".
Ostatnio zmieniony przez WW 11-04-2013, 08:33, w całości zmieniany 1 raz
ptja [Usunięty]
Wysłany: 11-04-2013, 10:14 Re: PZW SKIERNIEWICE
PIOZYT napisał/a:
/.../czy nie lepiej by było wystosować podobne pismo właśnie do PZW w Skierniewicach/.../
PZW nie trzyma pieczy nad lasem i IMHO nie ma kompetencji, by decydować o ruchu pojazdów w lesie (po prawdzie nie jestem przekonany czy decyzja Nadleśnictwa może wyłączyć stosowanie ustawy, ale myślę, że straż leśną by to przekonało).
[ Dodano: 11-04-2013, 10:16 ]
WW napisał/a:
mam nadzieję, bo jedziemy z Mikołajem nad Orłowskie (podeślę Ci szczegóły).
chętnie się dołączę- ale wolałbym info jak z lodem? bo jak jest to lece na południe.
pamiętacie prelekcje Starnasia jak nurkował w Morskim Oku- jak ktoś nie słyszał to Starnaś przybywał tam zawsze po zmroku, żeby przechodząc nie widział tabliczek o zakazie nurkowania.
Jutro WAM napiszę na 90% jakie są warunki. Jak będzie lód odpuszczam bo nie za bardzo podlodowe zrobić - za cienki lód.
Jeśli ktoś miałby ochotę na nurka to spoko - możemy ustalić gdzie dokładnie. Mnie ciągnie na ten zbiornik bo nigdy tam nie byłem a słyszałem od wielu osób, że ponoć warto (no i blisko Łodzi).
OSOBIŚCIE obojętne mi czy sobota czy niedziela. Ja jestem piknikowy więc pewnie wezmę grill`a i takie tam !!
Najlepsze grille są na śniegu, ale ... czas wiosny nadszedł
Niestety kol. Wojtek sie myli linka
dodatkowo, w/g mojej wedkarskiej wiedzy, prezes okregu, to ... jakby to ladnie napisac ... b.trudny do dyskusji partner.
Dlatego też rybci zostawiamy tam w spokoju, to i naczelny moczykij gniewać się nie ma o co.
Swoją drogą nadal ciekawi mnie stan prawny tego zalanego wyrobiska.
A co do wyjazdu.
Właśnie dlatego od początku preferowałem niedzielę i jest za i jestem chętny.
Może zgramy transport, co by każdy sam nie jechał?
Ostatnio zmieniony przez WW 12-04-2013, 08:01, w całości zmieniany 1 raz
mam plana na jakiegos szybkiego nurka w Piatek rano.
chodzi mi po głowei albo Rydwan albo Mamucie koło Garwolina.
Ktoś chetny ?
ptja [Usunięty]
Wysłany: 23-04-2013, 13:47
Takie pytanie mi przyszło do głowy: na tym terenie są cztery zbiorniki:
nie widziałem, by ktokolwiek nurkował poza zbiornikiem opisanym jako "Żwirownia". Pozostałe nie nadają się do nurkowania czy po prostu nikt nie spróbował?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko