Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: TomS
23-10-2012, 23:54
Popłuczyny po "latarkach i kasku"
Autor Wiadomość
ple 

Kraj:
Poland

Wysłany: 25-10-2012, 09:05   

http://forum-nuras.com/faq.php?mode=bbcode

Włodek K
[Usunięty]

Wysłany: 25-10-2012, 10:44   

ptja napisał/a:
A na pasie, po prawej stronie, w poprzek pasa/wzdłuż ciała (obok kanistra albo zamiast, jeśli nie mamy takiej latarki)?
Można użyć do ustalenia długiego węża i też łatwo dostępny.

Przeszkadza nie w samym nurkowaniu a np przy konieczności podniesienia prawej nogi do góry np wychodzenie po stopniach. Da się ale trzeba znać minusy rozwiązania.
Jest to mój ULUBIONY sposób montowania sieciówki lub małych noży o całkowitej długości jak sieciówki które stosuję, we wszystkich konfiguracjach stosowanych przezemnie.
Tzw linka przeciwzgubna narzędzia tnącego najlepsza jest wykonana z gumki bungee odpowiedniej grubości :) Stosuję we wszystkich narzędziach tnących które używam, owijając ją w odpowiedni sposób na rękojeści.

[ Dodano: 25-10-2012, 10:58 ]
Cytat:
Jacek rozumiem dlugi wąż, rozumiem skrzydło i suchara ale powiedz mi co złego jest w nożu przy łydce od wewnetrznej strony

Problem w zrozumieniu to nie problem w argumentacji ale problem z brakiem otwarcia się na argumenty części nurków.
Od wewnętrznej strony łydki na goleni też się czepia gdy pływasz wśród zielska.

O dziwo nawet SM w takich warunkach jest gorszy niż przyzwoicie skonfigurowany twin :)
W niektórych decyzjach nurka siła argumentów przestaje mieć znaczenie bo są osobiste decyzje oparte na kalkulacji za i przeciw opartych na praktyce konkretnego nurka.

TomS 

Stopień: instr. SDI/TDI, PADI
Kraj:
Greenland

Wysłany: 25-10-2012, 14:09   

Nuroslaw napisał/a:
Jak tu się do ch......y wstawia filmiki na podgląd bezpośredni?

Jakoś tak..: :)
[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=KMbA32s1xMY [/youtube]

Aleksander 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-10-2012, 22:55   

tmichura napisał/a:
Wydzielone z wydzielonego tematu.
Prawdopodobnie nie ma ciągu logicznego ani sensu ale czy od początku miało..???
Wyrzucam te śmieci do Hyde Parku.
TomS

Tomku, ja rozumiem Twoje zdanie, ja wiem, że masz prawo do własnej opinii, mam świadomośc, że jesteś Moderatorem ale wytłumacz mi proszę dlaczego zdanie /opinię jakiejś grupu Forumowiczów uważasz za "popłuczyny", co skłania Cię do określenia czyjegoś stanowiska jako "te śmieci"przecież forum jest miejscem służącym do wyrażania swojej opinni a rolą Moderatora jest dbanie aby odbywało sie to w cywilizowany sposób. Rolą Moderatora nie jest używanie słownika j.w/JP podobnie jak otwarte kibicowanie adwersarzom - Tomku :-)

TomS 

Kraj:
Greenland

Wysłany: 25-10-2012, 23:35   

Aleksander napisał/a:
rolą Moderatora jest dbanie aby odbywało sie to w cywilizowany sposób.
Właśnie zadbałem.

Aleksander napisał/a:
otwarte kibicowanie adwersarzom
Nie sądzę abym komukolwiek kibicował czyszcząc temat o wyborze rodzaju latarki do konkretnego celu.

W pozostałych kwestiach nie zamierzam pozostawać neutralny bo nie widzę potrzeby. Wręcz się na to nie zgadzam. I wyjaśniałem Ci już tę kwestię wcześniej, nie musisz być natrętny.

To co wyniosłem do Hyde Parku uważam za śmieci w temacie latarek jak również offtopowych kasków.
Ton i treść tych śmieci z czystym sumieniem (oczywiście generalizując) nazwałem popłuczynami. Popłuczyna to płyn pozostały po wypłukaniu czegoś. Czyli po przepłukaniu 10 stron pozostały 2 tematy z treścią ~merytoryczną i... reszta. W dużej mierze,dzięki temu co Ty byłeś łaskaw wnieść do tematu. Oceniasz słowo "popłuczyna" w sposób pejoratywny? Może dlatego, że wiesz czym jest ona w tym przypadku..?

Jak widzisz nie mam zwyczaju nic usuwać. Ale tam gdzie mogę będę sprzątał tak jak uważam za stosowane dopóki właściciel forum nie przekaże mi jakichś instrukcji w tej sprawie.

Jeśli zabolało Cię to, że wszystkie twoje wypowiedzi znalazły się w HP to zadaj sobie pytanie czy cokolwiek z tego co napisałeś nadaje się do pozostawienia w temacie "latarek do kasku" lub "kasku w nurkowaniu"... Ja oceniłem, że absolutnie nic. A ponieważ nic (niewiele) mi do tego jak się zwracasz do Jacka to wszelkie treści są nadal dostępne. Tyle, że w miejscu bardziej do tego stosownym.

tmichura 

Stopień: Instructor
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-10-2012, 02:09   

By the way Alexander!!!!
TomS to nie tmichura

:humor:

(ani nie tmichura to TomS)

TomS słusznie postąpił skromnym zdaniem tmichura

Aleksander 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-10-2012, 21:35   

TomS napisał/a:
Nie sądzę abym komukolwiek kibicował

To Twój pogląd
TomS napisał/a:
W pozostałych kwestiach nie zamierzam pozostawać neutralny bo nie widzę potrzeby.

A szkoda bo myślałem, że na więcej Cię stać
TomS napisał/a:
Czyli po przepłukaniu 10 stron pozostały 2 tematy z treścią ~merytoryczną i... reszta.
- to również jest Twój subiektywny pogląd
TomS napisał/a:
Oceniasz słowo "popłuczyna" w sposób pejoratywny?

Czy słowo "pejoratywny jest Twoim znakiem firmowym? Napisz proszę jak je rozumiesz
TomS napisał/a:
Jeśli zabolało Cię to, że wszystkie twoje wypowiedzi znalazły

Nie zabolało :-) poprostu uznałem, że po wstepnym starciu potrafimy się dogadać - jak widać ...-nie potrafimy ale ok. - dostosję się Tomku

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-10-2012, 00:01   

Aleksander napisał/a:
-nie potrafimy ale ok. - dostosję się Tomku

Jedno mądre zdanie .
Tomek pełni niewdzięczną rolę , ale wywiązuje się z niej znakomicie .

Potrafił byś to robić lepiej ?

TomS 

Kraj:
Greenland

Wysłany: 27-10-2012, 00:07   

Aleksander napisał/a:
TomS napisał/a:
Nie sądzę abym komukolwiek kibicował

To Twój pogląd
Chyba rozumiesz zwrot "nie sądzę"?

Aleksander napisał/a:
TomS napisał/a:
W pozostałych kwestiach nie zamierzam pozostawać neutralny bo nie widzę potrzeby.

A szkoda bo myślałem, że na więcej Cię stać
Tak, stać mnie na posiadanie własnego zdania, stać mnie na opowiedzenie się po jakiejś stronie, stać mnie na działania mogące się nie podobać...

Aleksander napisał/a:
TomS napisał/a:
Czyli po przepłukaniu 10 stron pozostały 2 tematy z treścią ~merytoryczną i... reszta.
- to również jest Twój subiektywny pogląd
A czym że jest pogląd obiektywny..? Jak wspomniałem - moderuję tak jak ja uważam za słuszne i nie widzę w tym nic ani złego ani dziwnego. I nie zamierzam moderować w sposób jakiego Ty oczekujesz, niezależnie od tego, czego mógł byś oczekiwać. Masz zastrzeżenia - pogadaj z właścicielem. Może nas zamieni.

Aleksander napisał/a:
TomS napisał/a:
Oceniasz słowo "popłuczyna" w sposób pejoratywny?

Czy słowo "pejoratywny jest Twoim znakiem firmowym? Napisz proszę jak je rozumiesz
Słowo jak słowo. Nie jesteśmy w dziale początkujących polonistów. Znaczenie bez trudu odnajdziesz w słownikach internetowych.

Aleksander napisał/a:
TomS napisał/a:
Jeśli zabolało Cię to, że wszystkie twoje wypowiedzi znalazły

Nie zabolało :-) poprostu uznałem, że po wstepnym starciu potrafimy się dogadać - jak widać ...-nie potrafimy ale ok. - dostosję się Tomku
Ależ od dłuższego czasu Ty nie próbujesz się dogadać lecz dogadujesz. Brzmi podobnie ale to nie to samo zachowanie. I twoje dostosowywanie nie ma tu nic do rzeczy; co więcej - ja tego nie oczekuję.

Voltek 

Kraj:
Zimbabwe

Wysłany: 27-10-2012, 08:11   

@TomS, masz przerąbaną funkcję.
Obiektywne to są tylko cyfry i liczby, cała reszta może tylko się silić na obiektywizm.

ptja
[Usunięty]

Wysłany: 27-10-2012, 11:39   

Voltek napisał/a:
@TomS, masz przerąbaną funkcję.

a ja popieram Tomka w pełni.
Jeśli się rozmywa, to konsekwencją są takie narodowo-deszczowo-letnio-musze problemy i w końcu ani nie jest dobrze, ani nie wiadomo dlaczego....

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu