Informuje że artykuł w "Akademi nurkowania tecniczengo" w Wielkim Błękicie jest napisany na podstawie dostępnych dla instruktorów DSAT i PADI materiałów edukacyjnych, informacyjnych i marketingowych.
Drogi Marku
Zapoznałem sie z Twoimi publikacjami. Są one w większości dokładnymi tłumaczeniami powyższych materiałów.
pozdrawiam serdecznie
No cóż, z mojej strony mogę to tylko skomentować tak:
Drogi Michale,
w życiu jest taka "cieńka czerwona linia" pomiędzy tym co wolno, a tym co wypada. Jest mi niezmiernie przykro, że miałeś w swoim szkoleniu jako instruktor nurkowania (i chyba nie tylko) miałeś nauczycieli daltonistów, którzy nie nauczyli Cie rozróżniać kolorów i nie widzisz tej linii.
Dziękuję za wszystkie komentarze. Na pewno przygotowując drugi numer weźmieny pod uwagę krytyczne uwagi.
Szczególne wyrazy sympatii dla Nishigoi, który swoim komentarzem trafił w "10". Staralismy się wzbudzać w czytelniku właśnie takie emocje jakie biją z tego komentarza.
Pozdrawiam
Darek Sepioło
Redaktor naczelny magazynu Wielki Błękit
Wysłany: 15-06-2004, 16:14
Ja dzis kupilem swoj egzemplarz WB i w zgadzam sie z recenzja Nishigoi...
Dluzsza wypowiedz dodam jak juz skoncze dzis przedladac FN i wezme sie za prase...
Mylisz się, Art!
Redakcja wprawia się w propagandzie sukcesu. Zrazu mianowała początkiem sezonu nurkowego czerwiec, pisząc, że Nitrox ukaże się w czerwcu, czyli na początku sezonu. Aktualniena stronie mamy tylko zmienioną nazwę miesiąca i ten sam tekst. Czyli... według ostatnich doniesień lipiec jest początkiem sezonu nurkowego. Trudno. Czeba czekać.
Rozbawiła mnie ta chytra zamiana.
A poważnie i niezłośliwie: spodziewam się, że redakcji zależy na jak najszybszym wydaniu numeru - w ten sposób zdążą dwa w sezonie wydać jeszcze - tylko jakieś problemy się trafiły. Czyta tu redakcja? Co się dzieje?
Wiek: 46 Dołączył: 13 Mar 2002 Posty: 373 Skąd: Zabrze/Warszawa
Wysłany: 14-07-2004, 18:10
Tak myślałem, że wcześniej był czerwiec ale dla pewności wszedłem na stronkę i co widzę lipiec - pomyślałem pomyliło mi się!
... a to kłamczuchy.... udało im się mnie skołować ale z pomocą przyszedł Nishi i nic z tego droga redakcjo
Wiek: 77 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 1194 Skąd: Szczecin/Karpacz
Wysłany: 14-07-2004, 19:02
Jacek Cholewinski napisał/a:
Witam,
Magazyn Nurkowy NitroX pojawi się na rynku pod koniec czerwca. Będziemy informować na bieżąco o wszystkich szczegółach.
Pozdrawiam
Jacek Cholewiński
Redaktor Naczelny MN NitroX
To jest ta odpowiedż.
Jacek Cholewinski [Usunięty]
Wysłany: 16-07-2004, 12:15 NitroX w lipcu
Witamy,
Na wstępie dziękujemy za zainteresowanie naszym pismem. Liczymy, iz tak pozostanie
W nawiązaniu do pytań jakie pojawiły się na grupie, informujemy, iż pierwszy numer Magazynu Nurkowego NitroX; ukaże się w sprzedaży na początku przyszłego tygodnia. Jednocześnie przepraszamy za opóźnienie, jakie powstało w czasie przygotowania pisma do druku. Nie był to efekt zamierzony i nie chcieliśmy nikogo wprowadzić w błąd.
Pragnieniem naszym jest dołożenie wszelkich starań, by jakość zamieszczonych materiałów zarówno pod względem merytorycznym jak i edytorskim odpowiadała oczekiwaniom środowiska nurkowego. Zapraszamy zatem do Empików oraz baz nurkowych, w których w przyszłym tygodniu pojawi się oczekiwany Magazyn Nurkowy NitroX .
W pierwszym numerze zaglądamy na przysłowiowy koniec świata; odwiedzamy Antarktykę i polską bazę im. Henryka Arctowskiego, przenosimy się za ocean, by zanurkować w krystalicznie czystych źródłach Florydy, opowiadamy o "Miniji" - egipskim trałowcu zatopionym u wejścia do portu w Hurgadzie. Zapraszamy także w podróż do Austrii. Podpowiadamy jak połączyć nurkowanie z białym szaleństwem: opisujemy Attersee - głębokie jezioro niedaleko lodowca Dachstein.
Nie brakuje również akwenu polskiego - nurkujemy w Piłaknie, jednym z najbardziej malowniczych mazurskich jezior.
Poza turystyką zamieściliśmy kilka artykułów o sprzęcie: doradzamy jak wybrać mokry skafander (przegląd prawie 80 modeli), opisujemy automaty Scubapro MK25AF/X650, Legend Aqualunga, jacket Zeagle 911, mokrą piankę Waterproofa A-zor/I-zor, aparat Canon 10D i podwodną obudowę Subala, oraz co powinno się znaleźć w nurkowej skrzynce narzędziowej i apteczce.
Oprócz tego - nowinki z życia klubów, ciekawostki przyrodnicze i sprzętowe. Prezentujemy także bezpłatną listę nurkowych centrów, klubów, baz, sklepów i biur podróży w kraju i na świecie.
Życzymy przyjemnej lektury i miłych nurkowych wrażeń
Stopień: Aowd + deep i suchi
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2003 Posty: 356 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 22-07-2004, 22:35
U mnie w Zielonej Górze nie idę wcześniej do empiku po MN niż po 16 - tym każdego miesiąca. Wcześniej nie ma co szukać. Wielki Błękit zamówiłem przez internet i muszę ich pochwalić za szybką przesyłkę pocztą. Oczywiście na ich koszt . Teraz czekam na Nitrox też przez net. Zobaczymy jak się uwiną
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko