Przypominam wszystkim, że książka krążąca w formacie pdf, to nie jest ta sama książka, co wyszła po polsku.
A propos tej, co wyszła - namawiam do kupna, ponieważ pozycja jest ciekawa i bardzo praktyczna, aczkolwiek osoby, które nie zamierzają stosować jej zasad konfiguracyjnych niewiele dla siebie znajdą, a jeszcze będą się denerwować, że "jedynym słusznym instruktorem jest Jabłoński".
A po trzecie jak książki będą schodzić z półek, to wydawnictwo http://www.ksiazkinurkowe.pl będzie mogło wydawać kolejne. Łykanie pdfów z netu ZAMIAST kupienia książki zarżnie fajny pomysł inicjatywnego wydawcy w zarodku. Jak to w teorii gier: podejście egoistyczne przynosi profit, póki jest unikalne i nie stosowane przez większość populacji. Wtedy wszyscy na nim tracą.
Przypominam, że moja wstrętna uwaga dotyczy głównie tych, którzy chcą poczytać wersję elektroniczną książki ZAMIAST kupowania jej w sklepie.
A ja już mam swój egzemplarz
Oczywiście papierowy i nie kserowany
Książeczka jest super, no i te zdjęcia ....
ech, może doczekamy się większej ilości publikacji na naszym rodzimym rynku.
No chyba że wszyscy zaczniemy kopiować, to pozostanie nam ściąganie fajnych ksiązek ze stanów
witam,
z radoscią pobiegłem dziś do sklepu i stałem się szczęśliwym posiadaczem omawianej książki. tylko skąd ta cena??? pomyśleć że podręcznik "Nurkowanie" (też kreda, a szyta i w twardej oprawie) jest tańszy o 15 zł. Czy aż tyle kosztuje licencja, a może nakład jest śmiesznie niski (choć w to nie wierzę, wydaje mi sie że ta książka znika jak świeże bułeczki)
książke machnąłem w jeden wieczór i muszę przyznać że odnowiła mi głód wiedzy dotyczący tej strony nurkowania.
wszedłem na stronę GUE i znalazłem coś co się zwie "Global Underwater Explorers Initial Instructional DVD" składające sie z 3 płyt DVD (tu dodatkowe informacje: http://www.gue.com/classroom/dir2004_dvd.shtml ). czy ktoś z Forumowiczów miał to już w rękach, a jeśli tak to czy byłby skłonny zrippować i gdzieś wrzucić?
Stopień: zdolny ale leniwy
Wysłany: 22-07-2004, 07:23
anton napisał/a:
czy ktoś z Forumowiczów miał to już w rękach, a jeśli tak to czy byłby skłonny zrippować i gdzieś wrzucić?
mialem w rekach. dvd 1 to Irvine i JJ opowiadajacy i pokazujacy DIRowe uzbrojenie, dvd 2 to objasnione DIRowe procedury, dvd 3 to troche filmow z roznych eksploracji.
DVD wyszlo niecaly miesiac temu, wiec pewnie jeszcze sie do bolandy nie dopropagowalo.
Wysłany: 22-07-2004, 11:50
lobster napisał/a:
DVD wyszlo niecaly miesiac temu, wiec pewnie jeszcze sie do bolandy nie dopropagowalo.
Dotarło już 3 tygodnie temu. Dla mnie ksiązka znacznie lepsza (ze wzgledu na styl i formę). Chociaż w sumie wiadomości merytorycznych na pewno wiecej na DVD.
Kupiłam książkę - co by było grzecznie. Przeglądam....ciekawa... przeczytac trzeba.
Tylko wciaż nie wiem co autor miał na myśli popisując zdjęcie worka z gumkani, że w nim się nierówno rozkłada....inflacja
Mania
PS. Ale to i tak nic bo w podręczniku SSI Stress&Rescue - polska wersja - nurek w swojej diecie powinien mieć ziarna zburz!!!! Naprawdę - to nie jest moja pomylka. Zajęło mi chwilę by zrozumieć, że chodzi o zboża
Stopień: zdolny ale leniwy
Wysłany: 22-07-2004, 16:30
Mania napisał/a:
ziarna zburz!!!!
A moze to takie poetyckie okreslenie gradu, tylko im sie spacja zjadla?
Ci nurkowie S&R, sledzacy prognozy pogody w wyczekiwaniu na lodowe opady a nastepnie ustawieni na polu z otwartymi ustami, zapatrzeni w czarne chmury....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko