Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
"prawne" problemy programów[i programistów] oraz
Autor Wiadomość
Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2005, 21:28   Re: problem prog....

tsharny napisał/a:

eee... nie mogą się do końca zgocić z moim przedmówcą ;)
Istnieją programy np: OPEN SOURCE'owe, gdzie możesz je rozpowszechniać do woli

pozdrawiam
tsharny

No oczywiscie ze sa programy Open sourcowe choc idea tu jest troche inna to sa programy o otwartym kodzie zrodlowym ale sa tez takie ktore nie sa programami open source i tez sa rozpowszechniane za friko. Ja mialem na mysli te programy ktorych autor nie udostepnia bezplatnie.

tsharny 

Stopień: nurek galaktyczny
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-02-2005, 21:36   Re: problem prog....

scaner napisał/a:
Tak czy inaczej jasne jest ze wlasnosc inteletualna w postaci programow prawo w cywilizowanych krajach chroni i nie wolno rozpowszechniac ani softu ani mp3 filmow i tak dalej ktorch sami nie stworzylismy.

scaner napisał/a:
Ja mialem na mysli te programy ktorych autor nie udostepnia bezplatnie.

no ale nie ująłeś tego w ten sposób - może to ja nie zrozumiałem, może to przemęczenie po pracy... nie wiem ;)
oki - nie zrozum tego czasem, jako napaśc na ciebie ;)

ps. rowniez jestem przeciwny do rozpowszechniania oprogramowania nielegalnie za pieniądze, ale jak ktos sobie sciągnie z netu jakiś program, zainstaluje go i popracuje na nim trochę to nie ma porblemu, byle by nie zarabial na tym programi. Wiem zaraz mnie skrytykują za to inni. Sam jestem programista (to jest mój zawód) i mam na to inny pogląd - MÓJ POGLĄD i nie każdy musi się z nim zgadzać :!!:

pozdrawiam
tsharny
Ostatnio zmieniony przez tsharny 08-02-2005, 21:47, w całości zmieniany 1 raz  

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2005, 21:45   Re: problem prog....

tsharny napisał/a:

oki - nie zrozum tego czasem, jako napaśc na ciebie ;)

pozdrawiam
tsharny

Sugerujesz ze w tym watku biora udzial tylko osoby bbbbbbbbbbbbbbbbb drażliwe? :-)

tsharny 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-02-2005, 21:54   Re: problem prog....

scaner napisał/a:
Sugerujesz ze w tym watku biora udzial tylko osoby bbbbbbbbbbbbbbbbb drażliwe? :-)

ależ skąd :!!: niech mnie drzwi... aaa - bolało ;) :mrgreen:
tylko wolałem uprzedzić ;)
cieszę że nie są drażliwe ;)

ps.
scaner - jesteś ze śląska, a konkretnie? można by sie spotkac na :beer: :beer1: :drink:
ludziska z wawy, 3miasta sie ciągle spotykają, a my ze śląska i okolic nic a nic (a może to ja tylko o tym nie wiem)

pozdrawiam
tsharny

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2005, 22:38   Re: problem prog....

tsharny napisał/a:

ps.
scaner - jesteś ze śląska, a konkretnie? można by sie spotkac na :beer: :beer1: :drink:
ludziska z wawy, 3miasta sie ciągle spotykają, a my ze śląska i okolic nic a nic (a może to ja tylko o tym nie wiem)

pozdrawiam
tsharny

Jak to się nie spotykają? Znasz Centrum Nurkowe Sea Fish? http://www.sea-fish.bytom.pl/
Klikasz na aktualnosći i już ..... ale jaja jestem na fotce w basenie :-) noooo i teraz widac jaki ze mnie DIRmen ehehehhehehe ( dla usprawiedliwienia powiem ze to bbbbbb stare zdjecie) W sezonie czyli jakies 11 miesiecy w roku praktycznie co tydzien organizowane sa jakies wyjazdy Koparki, Pogoria, Zakrzowek, Hemanice ...... Wiec spotkania sa non top :-)

tsharny 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-02-2005, 22:59   Re: problem prog....

[quote="scaner"]
tsharny napisał/a:
Jak to się nie spotykają? Znasz Centrum Nurkowe Sea Fish? http://www.sea-fish.bytom.pl/
Klikasz na aktualnosći i już ..... ale jaja jestem na fotce w basenie :-) noooo i teraz widac jaki ze mnie DIRmen ehehehhehehe ( dla usprawiedliwienia powiem ze to bbbbbb stare zdjecie) W sezonie czyli jakies 11 miesiecy w roku praktycznie co tydzien organizowane sa jakies wyjazdy Koparki, Pogoria, Zakrzowek, Hemanice ...... Wiec spotkania sa non top :-)

znam to centrum... zdjecie fajne ;) a jak to ktoś mądry powiedział na forum, DIR to nie sprzęt tylko ludzie i ich umiejetności oraz sposób ich wykorzystania nad i pod wodą... ale dosyć tej paplaniny...
co do wyjazdów, my też dosyć często robimy wypady na nurki ;)
co do koparek, to tam jestem najczęściej, bo mam najbliżej... pozatym jest sie tam gdzie przebrać ;) (jestem tam co weekend, sobota i niedziela)... w tą sobotę na pewno będę o godz. 10 :) jak masz ochotę to zapraszam na wspólnego nurka :)

ale na piwko też się można umówić :)

pozdrawiam
tsharny

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2005, 23:10   Re: problem prog....

tsharny napisał/a:

co do koparek, to tam jestem najczęściej, bo mam najbliżej... pozatym jest sie tam gdzie przebrać ;) (jestem tam co weekend, sobota i niedziela)... w tą sobotę na pewno będę o godz. 10 :) jak masz ochotę to zapraszam na wspólnego nurka :)

ale na piwko też się można umówić :)

pozdrawiam
tsharny

W ta sobote wybieralem sie na koparki przetestowac suchacza i ocieplacz ale wyglada na to ze grypa mnie polamala ale jakby co to sie odezwe. Pewnie lód jeszcze bedzie to sobie zrobimy podlodowego nura. Od Kwietnia planuje wraczki na Baltyku nurki organizuje kolega jego markety mozesz poczytac na pl.rec ( Księżna Łeby - Artur) jakby co to się możemy wybrać razem. A piFko to ja zawsze!!!!!!! no to mi narobiles smaku :-)
Pozdro Scaner

tsharny 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-02-2005, 23:23   Re: problem prog....

scaner napisał/a:
W ta sobote wybieralem sie na koparki przetestowac suchacza i ocieplacz ale wyglada na to ze grypa mnie polamala ale jakby co to sie odezwe. Pewnie lód jeszcze bedzie to sobie zrobimy podlodowego nura. Od Kwietnia planuje wraczki na Baltyku nurki organizuje kolega jego markety mozesz poczytac na pl.rec ( Księżna Łeby - Artur) jakby co to się możemy wybrać razem. A piFko to ja zawsze!!!!!!! no to mi narobiles smaku :-)
Pozdro Scaner

jakiego suchacza będziesz testował? ja ostanio testowałem trylaminat Bare ATR (bodajże)... Co do lodu to jest cały czas i się bardzo cieszę ;) (ja tam dalej nuram w piance) Co do wraków to bardzo chętnie :)
pifko - super - mam jeszcze dwa w lodówce ;) to jak już się wyleczysz z tej grypy to daj znać ;)

pozdrawiam
tsharny

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2005, 06:26   

Eques CorduTech- modyfikacja mojego autorstwa + ocieplacz Nothern Diver Flectalon 300
http://www.diveshop.co.uk.../flectalon.html Ja tez do tej pory dopalalem w piance Eques Ultimate w sumie nie bylo zle ale suchy to suchy :-) We Wtorek w tamtym tygodniu nuralem w pozyczonym suchaczu w Czechach na Slapach i stwierdzilem ze odkrylem nuranie na nowo :-)

TomM 

Stopień: Adv. Tmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-02-2005, 11:11   

Scaner - jak byś się w najbliższym czasie gdzieś wybierał na nura, to daj znać. Mam parę rzeczy do poćwiczenia i przetestowania i pewnie - opanowania. Ale nie bardzo ostatnio mam z kim, młody pod lód się nie pali...

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2005, 12:15   

TomM napisał/a:
Scaner - jak byś się w najbliższym czasie gdzieś wybierał na nura, to daj znać. Mam parę rzeczy do poćwiczenia i przetestowania i pewnie - opanowania. Ale nie bardzo ostatnio mam z kim, młody pod lód się nie pali...

Bardzo chętnie. A swoja drogą jak to jest że w realu nie chwalisz sie swoja wiedzą trudno Cię zmusić do jakiejkolwiek rozmowy a tu ho ho! i na dodatek całkiem sensownie Ci to idzie :-)

TomM 

Stopień: Adv. Tmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-02-2005, 12:42   

To taka osobowość wirtualna... :) W dziedzinie nurkowania wiem za mało, więc raczej słucham. W wirtualu jakoś odwazniejszy jestem...

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu