Wysłany: 09-03-2013, 10:11
Mi wojenek się robić nie chce, bo to nie mój typ działania.
Ale jestem mocno rozczarowana tym, że właściciel forum ma mocno w d.. użytkowników tego miejsca.To trochę nauczka też dla nas, że zdaje sie, że uważa, ze niezaleznie od tego, co zrobi, czy czego nie- i tak tu będziemy. A...rzeczy się zmeniają.
Jak jeszcze wejdzie zapowiadana zmiana skryptu..na innym forum, gdzie bywam, w zasadzie wszyscy użytkownicy są z takiej zmiany niezadowoleni, wiec, aby zdziwienia nie bylo.
[ Dodano: 09-03-2013, 11:26 ]
zapytano mnie o szczegóły, więc żeby nie było, że robię za jakaś Kasandrę i wieszczę i straszę
Z tego, co wiem, na skrypcie 3 nie ma takich funkcji jak ignorowanie wątków i uznanie za przeczytane poszczególnych tematów. O funkcje te dopominali sie bardzo licznie wszyscy uzytkownicy innego znanego mi forum po zmianie skryptu i administrator oraz co bardziej biegli moderatorzy przeszukali wszystkie informacje na ten temat i nie ma, ponoc to zostało usunięte, gdyż te funkcje tworzyły dziury i przez to było sporo włamań.
Dla mnie - przy braku moderacji co do zasady tutaj, powodującej i bałagan, i wieczne spory, które nie każdemu pasują, brak możliwości ignorowania wątków, czy choćby uznawania za przeczytane poszczególnych tematów, naprawdę może uczynic korzystanie z tego forum nieznośnym.
Ale jeśli tamten admin coś przeoczył i funkcje są, to ja stawiam lody,kawę, wódke, ciasto...do wyboru, lub wszystko na raz każdemu, kto te funkcje odnajdzie
Bul-kot [Usunięty]
Wysłany: 09-03-2013, 14:41
slawek290 napisał/a:
Może warto jednak spróbować delikatnie wywrzeć nacisk na Darka
Ok wywieram nacisk nacisk.
lozerka napisał/a:
brak możliwości ignorowania wątków
To się chyba mija z celem samego istnienia forum, wątki ignorowane są niewidoczne - po co wchodzić na takie forum? Nie łatwiej jest czytać co się chce?
Ciekawe jak sobie tacy userzy radzą z nachalnymi reklamami na innych stronkach?
lozerka napisał/a:
uznawania za przeczytane poszczególnych tematów
dół strony pod działem "komercja" - oznacz jako przeczytane...
Lub zaraz na górze po prawej - zobacz nieprzeczytane - przy każdym temacie jest okienko na ptaszka - zaptaszkowując wybrane tematy zjeżdżamy na dół strony klikamy w oznacz jako przeczytane i wsio...Czytamy co zostało .
lozerka napisał/a:
po zmianie skryptu i administrator oraz co bardziej biegli moderatorzy przeszukali wszystkie informacje
A to raczej od producenta skryptu zależy, admin ma pole manewru w ramach skryptu który kupił, moderatorzy nawet tego nie mają.
Skrypt tegoż forum ma swoje zalety...Korzystać umiejętnie trzeba z tego co jest, a nie po najmniejszej linii oporu czyli książki skarg i zażaleń.
Wysłany: 11-03-2013, 09:47
Bul-kot napisał/a:
lozerka napisał/a:
brak możliwości ignorowania wątków
To się chyba mija z celem samego istnienia forum, wątki ignorowane są niewidoczne - po co wchodzić na takie forum? Nie łatwiej jest czytać co się chce?
Na wszystkich forach, z jakich dotychczas korzystałam w życiu, opartych na najrozmaitszych skryptach jest możliwość ignorowania wątków Przecież nie ignoruje sie wszystkich, a własnie pojedyncze, co umożliwia/ ułatwia właśnie czytanie tego, co się chce.
Dla mnie oczywistym jest, że ogromny % użytkowników każdego z forów jakies wątki omija, bo nie sposób jest czytac wszystkiego, jak i zwykle nie wszystko nas interesuje.
Jeśli jakiś wątek od razu uznajemy za nieinteresujący nas, to po ignorowaniu nie pokazuje sie nam w wynikach wyszukiwania, nie pokazują sie nowe posty jako nieprzeczytane
Dla mnie to podstawowe narzędzie selekcji informacji, z której chce korzystać i byłam przekonana, że korzysta z tego każdy Może to kwestia metody czytania forum ? Ja wchodzę przez posty nieprzeczytane i wówczas pojawia mi sie wszystko, czego do tej pory nie przeczytałam, czy to ze starych postów, czy nowonapisanych. Stad dla mnie biezące usuwanie tego, co mnie nie interesuje to podstawowa sprawa, utonęłabym po 3 dniach w tych postach, gdyby nie ignory
Cytat:
Ciekawe jak sobie tacy userzy radzą z nachalnymi reklamami na innych stronkach?
ja chyba nie rozumiem sprowadzania problemu korzystania z forum do reklam Może dlatego, że one od początku były mi zupełnie obojetne. Ale jest wiele innych tematów, które po prostu z założenia nie są dla nas ciekawe. Np dla mnie to w większość Hyde park, czy całość łowiectwa podwodnego.
Bul-Kot napisał/a:
lozerka napisał/a:
uznawania za przeczytane poszczególnych tematów
dół strony pod działem "komercja" - oznacz jako przeczytane...
Lub zaraz na górze po prawej - zobacz nieprzeczytane - przy każdym temacie jest okienko na ptaszka - zaptaszkowując wybrane tematy zjeżdżamy na dół strony klikamy w oznacz jako przeczytane i wsio...Czytamy co zostało .
Bul-Kocie, chyba się nie zrozumieliśmy Ja znam to forum i ten skrypt i te funkcje.Natomiast administrator w innym wątku zapowiadał zmianę skryptu na wersję phpBB3 i ta wersja nie ma tych funkcji, o których piszę. Chyba trochę skrótem poleciałam, ale to z przedweekendowego pospiechu chyba
Bul-Kot napisał/a:
lozerka napisał/a:
po zmianie skryptu i administrator oraz co bardziej biegli moderatorzy przeszukali wszystkie informacje
A to raczej od producenta skryptu zależy, admin ma pole manewru w ramach skryptu który kupił, moderatorzy nawet tego nie mają.
Skrypt tegoż forum ma swoje zalety...Korzystać umiejętnie trzeba z tego co jest, a nie po najmniejszej linii oporu czyli książki skarg i zażaleń.
To tyle moim skromniutkim zdaniem
tego, to już w ogóle nie rozumiem ale pewnie to wynik napisania przeze mnie postu w stylu - i tak wszyscy wiemy, o co chodzi Wyjaśniam więc- nie chodzi mi o ten skrypt, a o skrypt , na który admin zamierza się przesiąść i brak w nim funkcji, które w przypadku ograniczonej moderacji umożliwiają życie na takim forum Mimo usilnych starań całkiem sporej grupy użytkowników, na innym forum, z którego korzystam, nie udało sie wymyśleć sposobu zastąpienia tych opcji.
Bul-kot [Usunięty]
Wysłany: 11-03-2013, 16:25
lozerka napisał/a:
administrator w innym wątku zapowiadał zmianę skryptu na wersję phpBB3
Przeoczyłem tę informację. czyli bezedety popisawszy sesobie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko