Wysłany: 04-11-2007, 15:40
Niestety ale nie zdobędziesz takiej naszywki, ponieważ w polskiej Policji nie ma etatowych płetwonurków. Za jakiś czas ma sie to zmienić, zgodnie z unijnymi przepisami zostaną powołane zespoły do podwodnych oględzin. Aktualnie zadania związane z ratownictwem i poszukiwaniem na rzecz policji wykonują nurkowie Straży Pożarnej.
Wysłany: 04-11-2007, 16:10
to zależy od województwa , takowe czynności służbowe jak topielcy czy wyciąganie zatopionych poj. np w Rzeszowie wykonywali do tej pory policjanci z SPAP ale teraz resortu nie stać na uzupełnienie wymaganego wyposażenia
Potrzebne To było? Człowiek ma hobby, skoro nie możesz pomóc...
Krzysiu,
a od kiedy Ty taki nerwowy
Kasiu, ja nie jestem nerwowy, tak mi się na moralizowanie zebrało.
Nic osobistego, jak mawiają filmowi mafiozi
Pozdrawiam
[ Dodano: 05-11-2007, 09:40 ]
heintz napisał/a:
Niestety ale nie zdobędziesz takiej naszywki, ponieważ w polskiej Policji nie ma etatowych płetwonurków. Za jakiś czas ma sie to zmienić, zgodnie z unijnymi przepisami zostaną powołane zespoły do podwodnych oględzin. Aktualnie zadania związane z ratownictwem i poszukiwaniem na rzecz policji wykonują nurkowie Straży Pożarnej.
Nie wiem jak to wygląda teraz, ale jakieś 9 lat temu na obozach LOK intensywnie szkolili się z nami policjanci w AT. W ramach obowiązków służbowych a nie urlopu. Strażacy zresztą także.
Wysłany: 05-11-2007, 13:14
nseal napisał/a:
Nie wiem jak to wygląda teraz, ale jakieś 9 lat temu na obozach LOK intensywnie szkolili się z nami policjanci w AT. W ramach obowiązków służbowych a nie urlopu. Strażacy zresztą także.
Tak było kiedyś ale lata minęły i przepisy się zmieniły a raczej brak kasy na sprzęt, wyszkolenie itp. Jest jednak nadzieja, że tak jak wcześniej pisałem, powstaną grupy policyjne do oględzin podwodnych, do których Straż nie jest uprawniona.
Ostatnio zmieniony przez heintz 05-11-2007, 13:15, w całości zmieniany 1 raz
Etatowych płetwonurków w Policji nie ma ale dla Policjantów którzy nurkują /gł.z AT/ naszywki takie są.U góry napis POLICJA,w środku gwiazda,na dole napis Płetwonurek
Ostatnio zmieniony przez przemas 06-11-2007, 14:08, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 10-11-2007, 18:22
przemas napisał/a:
Etatowych płetwonurków w Policji nie ma ale dla Policjantów którzy nurkują /gł.z AT/ naszywki takie są.U góry napis POLICJA,w środku gwiazda,na dole napis Płetwonurek
Gdzie takie naszywki widziałeś
Może dawno temu były, obecnie napewno nie ma.
Ostatnio zmieniony przez leon 10-11-2007, 18:50, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 19-08-2008, 23:26
heintz napisał/a:
nseal napisał/a:
Tak było kiedyś ale lata minęły i przepisy się zmieniły a raczej brak kasy na sprzęt, wyszkolenie itp. Jest jednak nadzieja, że tak jak wcześniej pisałem, powstaną grupy policyjne do oględzin podwodnych, do których Straż nie jest uprawniona.
nie przesadzaj z tymi uprawnieniami, jakbyśmy nie byli uprawnieni to byśmy tego nie robili tak? A o jakich oględzinach podwodnych mówisz? Z tego co ja zauważyłem, to tam gdzie się łowi przeważnie wizura jest zero, i oględzin to nawet własnej maski od środka nie da się często zrobić. A swoją drogą to policja już dawno powinna przejąć poszukiwanie topielców od PSP. W końcu to działania z dziedziny kryminalistyki a nie ratownictwo. Czekam z utęsknieniem.
Pozdrawiam
ps. Przemas, bardzo ciekawe hobby, powodzenia w poszukiwaniu naszywek!
Ostatnio zmieniony przez firefighter80 19-08-2008, 23:31, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 21-08-2008, 22:13
Witam kolegę. Proponuje poczytać art. 207 par. 1 kpk, art. 211 i 212 i zerknąc np. tutaj http://www.policja.swinou...iny/side_1.html (tak apropos oględzin). Rozumiem, że dokonujesz na codzień oględzin procesowych? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez heintz 21-08-2008, 22:15, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko