Wysłany: 27-09-2006, 16:17 chce przejść do Padi - równoważność stopni
witam
Mam 2 stopien w lok i 1 w Pzpn czyli niby 3 gwiazdki. Chce zrobić kurs na divemastera a pozniej asystenta instruktora. Jak jest z przepisywaniem stopni w Padi zebym nie robił milion kursow.
pozdrawiam
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 27-09-2006, 16:51 Re: chce przejść do Padi - równoważność stopni
bpiotrowicz napisał/a:
witam
Mam 2 stopien w lok i 1 w Pzpn czyli niby 3 gwiazdki. Chce zrobić kurs na divemastera a pozniej asystenta instruktora. Jak jest z przepisywaniem stopni w Padi zebym nie robił milion kursow.
pozdrawiam
normalnie w PADI to wystarczy zaplacic za kurs DM i juz jak dobrze poszperasz to nawet na Allegro znajdziesz plastik bo u nich to teraz nawet do wody nie trzeba wchodzic zeby zostac nurkiem nitroxowym
Nie tłumacz sie przed nim. Scaner nie po raz pierwszy pokazal swoje kompleksy
Eeeetam od razu kompleksy wiem co mowie sam przeszedlem droge w PADI od OWD do DM i wiem ze to lipa jest straszna cos jak MC Donald - drogo szybko i byle jak no i moze byc przyczyna wielu groznych chorob
witam
Nie powinno byc problemow. Moja malzonka miala P2 i bez problemow mogla robic DM.
Wysłany: 28-09-2006, 15:22
scaner
jako DM nie jestes juz zwyklym nurkiem PADI ale poniekad czlonkiem organizacji z uprawnieniami ktore daja ci mozliwosc zawodowej pracy dlatego dziwi mnie troche fakt ze tak zle mowisz o swojej organizacji a powinienes wrecz przeciwnie lub przynajmniej milczec
skoro to taka lipa to dlaczego zaszedles az tak daleko??
dla plastyku, prestizu czy dlatego ze latwo ci szlo a w innej federacji niedalbys rady??
scaner
jako DM nie jestes juz zwyklym nurkiem PADI ale poniekad czlonkiem organizacji z uprawnieniami ktore daja ci mozliwosc zawodowej pracy dlatego dziwi mnie troche fakt ze tak zle mowisz o swojej organizacji a powinienes wrecz przeciwnie lub przynajmniej milczec
skoro to taka lipa to dlaczego zaszedles az tak daleko??
dla plastyku, prestizu czy dlatego ze latwo ci szlo a w innej federacji niedalbys rady??
no i teraz musisz sie wytlumaczyc z tekstu prawdy - przylapal Cie na goracym uczynku
pomysl o rezygnacji z czlonkowstwa w PADI i podaj sie do dymisji
w przeciwnym razie czekaja Cie ostre protesty polakow pod Twoimi oknami
no i teraz musisz sie wytlumaczyc z tekstu prawdy - przylapal Cie na goracym uczynku
tia ... kolejne watki "Begergate"
ani chybi Scaner za przejscie do IANTD zostal sekretarzem stanu w ministerstwie nurkowania
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 28-09-2006, 18:47
conan napisał/a:
scaner
jako DM nie jestes juz zwyklym nurkiem PADI ale poniekad czlonkiem organizacji ??
Nie do konca najpierw trzeba oplacic skladki co roku ja nigdy tego nie zrobilem
conan napisał/a:
z uprawnieniami ktore daja ci mozliwosc zawodowej pracy dlatego dziwi mnie troche fakt ze tak zle mowisz o swojej organizacji a powinienes wrecz przeciwnie lub przynajmniej milczec
Nie zrozumiesz tego wiec nie ma sensu ci tlumaczyc ale zapytaj kogoś kto wie co to znaczy uczicwość obiektywizm poczucie humoru dystans do wlasnej osoby.
conan napisał/a:
skoro to taka lipa to dlaczego zaszedles az tak daleko?? ??
gdybym nie sprawdzil na wlasnej skorze to nie mowilbym ze to lipa ... Generalnie unikam wypowiadania sie na tematy na ktorych sie nie znam ale wyglada ze tego tez nie zrozumiesz skoro uwazasz ze cieć od pilnowania tutystów w wodzie to "zajście daleko"
conan napisał/a:
dla plastyku, prestizu ??
Cos ci sie mocno podupcylo friend jezeli uwazasz ze jakikolwiek plastik moze dodac prestizu to ty naprawde jakis okaleczony zyciowo jestes i wygląda na to ze z nurkowania jaks krucjate zrobiles a z przynaleznosci do "organizacji" nurkowej cel zycia facet to tylko zabawa qmasz?
conan napisał/a:
czy dlatego ze latwo ci szlo a w innej federacji niedalbys rady??
dlatego ze sie swietnie bawilem
W CMAS mam P2 w IANTD NTMX i tego tez nie uwazam za żadne osiągniecie ani tym bardziej nie czuje zeby mi dodawaly prestizu
[ Dodano: 28-09-2006, 18:59 ]
Aston napisał/a:
Nigdy nie bylem czlonkiem PADI w ogole nigdy nie bylem żadnym czlonkiem i nie wspolpracowalem z spec sluzbami generalnie to ja leje na wszelkie systemy zarowno nurkowe jak i wladzy
[ Dodano: 28-09-2006, 19:01 ]
Marcin_alien napisał/a:
ani chybi Scaner za przejscie do IANTD zostal sekretarzem stanu w ministerstwie nurkowania
Wysłany: 28-09-2006, 19:52
o skladkach nie mowimy i nie o to pytalem
w sumie nadal nie odpowiedziales na moje pytanie
skoro PADI jest be to po co sie szkolic w takiej federacji
o tym ze ci sie nie podoba powinienes zorientowac sie juz po OWD najdalej po AOWD tymczasem ty zrobiles jeszcze dwa dodatkowe kursy po co??
o ile rescue jest kursem podnoszacym twoja wiedze z ratownictwa i autoratownictwa to DM jest juz kursem specyficznym ktory sie robi przewaznie w jakims konkretnym celu (zazwyczai aby isc dalej)
zrobiles kurs i nie oplacales skladek i zapewne nie chcesz isc dalej wiec kurs znow jest ci niepotrzebny
skoro w PADI wystarczy zaplacic i kupic plastyk to twoj plastyk jest nic nie wart
idac dalej tym tropem jesli kupiles DM to rownie dobrze mogles kupic P2 a co gorsze mogles kupic NTMX co juz grozi powaznymi konsekwencjami w czasie nurkowania bo moze ty wogole do wody jeszcze nie weszles tylko wszytko kupiles
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 28-09-2006, 20:03
conan napisał/a:
o skladkach nie mowimy i nie o to pytalem
w sumie nadal nie odpowiedziales na moje pytanie
skoro PADI jest be to po co sie szkolic w takiej federacji
o tym ze ci sie nie podoba powinienes zorientowac sie juz po OWD najdalej po AOWD tymczasem ty zrobiles jeszcze dwa dodatkowe kursy po co??
o ile rescue jest kursem podnoszacym twoja wiedze z ratownictwa i autoratownictwa to DM jest juz kursem specyficznym ktory sie robi przewaznie w jakims konkretnym celu (zazwyczai aby isc dalej)
zrobiles kurs i nie oplacales skladek i zapewne nie chcesz isc dalej wiec kurs znow jest ci niepotrzebny
skoro w PADI wystarczy zaplacic i kupic plastyk to twoj plastyk jest nic nie wart
idac dalej tym tropem jesli kupiles DM to rownie dobrze mogles kupic P2 a co gorsze mogles kupic NTMX co juz grozi powaznymi konsekwencjami w czasie nurkowania bo moze ty wogole do wody jeszcze nie weszles tylko wszytko kupiles
Tu znajdziesz cos dla siebie i prawdopodobnie ktos postara sie odpowiedziec na pytania ktore cie przesladuja POMOC
ty jednak musiales korzystales skoro znasz takie adresy i mimo to nic nie pomoglo
ale nie martw sie
da sie zyc
scaner, przeciez nie sadzisz, ze z takimi objawami (klinicznymi, byc moze z zaleceniem do
hospitalizacji na oddziale zamknietym) zrozumie, ze potrzebuje pomocy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko