Wysłany: 15-01-2007, 17:31 CMAS - certyfikat do poprawki.
Witam grzecznie.
Dostałem pocztą oczekiwany certyfikat CMAS, jednek radość zakłóca fakt, że mój instruktor popełnił błędy literowe w imieniu i nazwisku. Mam pytanie do znających się na rzeczy, czy lepiej odkręcać sprawę z instruktorem, tu nadmieniam że to Egipcjanin więc jest prawdopodobieństwo, że znowu się pomyli i pewnie poczekam z pół roku. Czy lepiej załatwić to w Polsce (jeżeli to jest możliwe)?
A ja mysle, ze problem bedzie. Nie wiem jak teraz ale wczesniej w ogole te certyfikaty nie byly uznawane prze KDP/CMAS.
Napisz do KDP/CMAS. Oni zajmuja sie wystawianiem certyfikatow KDP/CMAS.
Jestem ciekawy ile poczekasz na odpowiedz...
Odpowiedź już jest:
- Potrzebny jest log z kursu (jakie nurkowania i ile)
- najlepiej ksero książeczki (albo książeczka)
- wysłać to razem z wnioskiem o certyfikat do KDP i już
- dodatkowo można pokusić się o załatwianie tego przez jakiegoś instruktora
Czas - do 2 tygodni
Odpowiedź już jest:
- Potrzebny jest log z kursu (jakie nurkowania i ile)
- najlepiej ksero książeczki (albo książeczka)
- wysłać to razem z wnioskiem o certyfikat do KDP i już
- dodatkowo można pokusić się o załatwianie tego przez jakiegoś instruktora
Czas - do 2 tygodni
Dzięki, napisz jeszcze z kim rozmawiałeś i uderzę do nich.
Z sekretariatem, jeśli masz pod ręką instruktora CMAS jakiegoś, to wal to niego. On będzie wiedział jak to ugryźć. A jak nie masz - napisze Ci na PW swój adres - wyślesz i ja to zrobię.
A'Propos: Dowiedziałem się przy okazji ciekawostki, że była jakaś firma gdzieś tam w błekitnowodnym, ciepłym kraju, która wystawiała certyfikaty CMAS, choć nie miała do tego prawa. Ot taka ciekawostka.
nr tel. do KDP 022-826-35-74 (najlepiej zadzwoń, i dowiesz się wszystkiego)
Z przyjemnością informuję, że sprawa została pomyslnie załatwiona i mam od jakiegoś tygodnia nowy, prawidłowo wypisany certyfikat.
Za pomoc gorąco dziękuję Krzyśkowi (kn_dlugi), ponieważ to on pomógł mi wszystko załatwić (a właściwe wszystko osobiście załatwił).
Jak to zrobił, to już jego tajemnica.
Wymiana kosztowała mnie 60zł. za nowy plastik, czas oczekiwania około miesiąca.
Po jutrze z czystym sumieniem udaję się na 2-tygodniowe nurki do Egiptu . Już nie mogę się doczekać.
Wysłany: 07-03-2007, 16:52
kn_dlugi napisał/a:
Grzyb napisał/a:
to juz wedlug nowego designu.
A jaki to jest nowy dizajn??
no, inny...
nie widzialem jeszcze nowego plajstiku, ale wiem, ze nie robia juz wg starego wzorca, tylko produkcja wlasnie przestawia sie na nowy - robia testy, itp.
mój instruktor popełnił błędy literowe w imieniu i nazwisku
Moim zdaniem to instruktor powinien Ci wymienić plastik na swój koszt.
Wiem, ale nie chciałem czekać, namówiłem żonę na kurs u niego i układ jest taki, że ona nie zapłaci za plastik 30$.
Bigas [Usunięty]
Wysłany: 08-03-2007, 12:56
A to co innego. Przynajmniej się instruktor poczuł. Chociaż ceny są zabójcze. Ja miałem plastik w cenie kursu. Za 30$ to można i 100 takich plastików wydrukować. Co za świat
zapisz sie na kurs P2 i tam dopilnuj literówek nie zaprzestasz pewnie na P1 i na co Tobie kolekcjonować plastiki ja miałem ten sam problem moje nazwisko łatwo przejezyczyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko