Wysłany: 18-08-2006, 10:12 Szkolenia w Wawie??
Mam pytanie.. Chcę zrobić kurs (OWD PADI) w Warszawie. Od pewnego czasu przeglądam w internecie różne szkoły i mam mały zamęt w głowie, którą wybrać.
Jeśli ktoś z Was może coś polecić, byłbym wdzięczny.
pozdrawiam
carloss
A ja trochę poza tematem.
Może Ci jeszcze bardziej zamieszam w głowie, ale mam pytanie.
Dlaczego PADI?
Moje doświadczenia z instruktorami tej organizacji pokazują, że szkolenia są dostosowane do warunków wód południowych.
Jeżeli wymagasz od siebie czegoś więcej proponuję rozejrzeć się jeszcze trochę.
Pozdrawiam,
Adamus
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 18-08-2006, 11:02
Adamus napisał/a:
Dlaczego PADI?
Pozdrawiam,
Adamus
Bo PADI ma śliczne foldery reklamowe i najlepiej uczy nurkowania na sprzecie MARESA
Wiek: 47 Dołączyła: 16 Mar 2005 Posty: 57 Skąd: El-Djazair
Wysłany: 18-08-2006, 11:07 Re: Szkolenia w Wawie??
carloss napisał/a:
Mam pytanie.. Chcę zrobić kurs (OWD PADI) w Warszawie. Od pewnego czasu przeglądam w internecie różne szkoły i mam mały zamęt w głowie, którą wybrać.
Jeśli ktoś z Was może coś polecić, byłbym wdzięczny.
pozdrawiam
carloss
Wyciungłeś mo to pytanie z ust.
Może chodzi o sysnonim "jakiegokolwiek kursu podstawowego"?
Do Carloss'a...
Napisz cos więcej, jakie masz wymagania co do kursu:
- Chcesz, żeby było wygodnie, łatwo i szybko, no i super rekreacyjnie?
- Czy kurs trochę ambitniejszy, gdzie się więcej nauczysz?
- Czy jesteś skłonny przyswoić trochę więcej teorii, czy chcesz minimum uczenia?
- Na ile ważna jest cena?
- Kurs chcesz w jeziorze gdzieś w Polsce, nad morzem czy w zalanych kamieniołomach, czy może gdzieś w ciepłych wodach? (w Warszawie i tak nie da się zrobić kursu nurkowego - nie ma odpowiedniego zbiornika wodnego)
- Na kurs chcesz pojechać za jednym zamachem na cały tydzień, czy zaliczać weekendowo?
- Może chcesz kurs indywidualny?
Kurs chcesz połączyć z wyjazdem w ładne miejszce np. z rodziną, czy okolica nie jest specjalnie ważna, ale np. możliwość szybkiego wyskoczenia tylko na 1/2 weekenndu?
Wysłany: 18-08-2006, 13:35
I napisał/a:
Adamus napisał/a:
Dlaczego PADI?
Wyciungłeś mo to pytanie z ust.
Może chodzi o sysnonim "jakiegokolwiek kursu podstawowego"?
Do Carloss'a...
Napisz cos więcej, jakie masz wymagania co do kursu:
- Chcesz, żeby było wygodnie, łatwo i szybko, no i super rekreacyjnie?
- Czy kurs trochę ambitniejszy, gdzie się więcej nauczysz?
- Czy jesteś skłonny przyswoić trochę więcej teorii, czy chcesz minimum uczenia?
- Na ile ważna jest cena?
- Kurs chcesz w jeziorze gdzieś w Polsce, nad morzem czy w zalanych kamieniołomach, czy może gdzieś w ciepłych wodach? (w Warszawie i tak nie da się zrobić kursu nurkowego - nie ma odpowiedniego zbiornika wodnego)
- Na kurs chcesz pojechać za jednym zamachem na cały tydzień, czy zaliczać weekendowo?
- Może chcesz kurs indywidualny?
Kurs chcesz połączyć z wyjazdem w ładne miejszce np. z rodziną, czy okolica nie jest specjalnie ważna, ale np. możliwość szybkiego wyskoczenia tylko na 1/2 weekenndu?
P.
I
Nie musi to być oczywiście PADI. Co do moich wymagań, to cóż.. na razie dopiero zaczynam. Ale pewnie wolałbym coś bardziej ambitniejszego. W końcu im więcej się dowiem tym lepiej.
Kurs pewnie bedę robił w systemie weekendowym. Urlopik się skończył i o dłuższym wyjeździe tylko można pomarzyć..
Cena - nie ukrywam że jest ważna ale bez przesady. Nie chciałbym wyrzucić paru złotych i nie wynieść z tego nic..
Wysłany: 21-08-2006, 10:09
Witam!
Polceam CN Oceanxplorers (www.oceanx.pl). Ucza w systemie PADI i IANTD, do wyboru, do koloru. Bardzo profesjonalni instruktorzy rekreacyjni jak i techniczni, za razem bardzo aktywni nurkowie techniczni (www.deepexplorers.org)
ps. Nie rozumiem po co kolejny raz udowadniac wyzszosc jakiejs tam organizacji nad PADI i na odwrot. To jak zostaniejsz wyszkolony zalezy tylko od instruktor a nie od organizacji. Jak bedzie beznadziejny instruktor w CMAS czy IANTD to nie pomoze Ci ze jest to ta a nie inna organizacja.
Jeśli masz mniej niż 40 lub więcej niż 50 lat
nie czytaj dalej
Jeśli chodzi o mój sektor klientów
czyli czterdziestolatków (ewentualnie czterdziestolatki) z Warszawy,
którzy syna (lub ewentualnie córkę) wychowali i wydali,
dom zbudowali (ewentualnie wyremontowali)
wreszcie drzewo posadzili (dąb-żadne tam iglaki czy owocowe)
i cieszą się życiem, także rodzinnym:
to po audicie czyli osobistym zwizytowaniu większości centrów nurkowych
w mieście stołecznym Warszawie, po rozmowach z wieloma fajnymi ludźmi
zdecydowanie wybrałem
Wybór na prawdę ciężki bo firm dużo dlatego uważam, że należy samemu dokonać wyboru, osobistego wyboru.
Zdecydowanie odradzam wyjazdy do Egiptu w ciemno i przypadkowe grupy bez referencji.
Jeśli masz mniej niż 40 lub więcej niż 50 lat
mam nadzieję, że nie czytałeś co powyżej
brzezik
Stopień: nie posiadam
Wysłany: 01-10-2006, 13:19
hej chciałbym się dowiedzieć o kursach nurkoawnia ,oczywiście gdzie się używa znaków umownych:CMAS,i zeby instruktorzy mieli uprawnieniaBSAC(British Sub-Aqua Club)lub jego sekwęcje zagraniczna ,i zeby kurs podasawoeywynosił 1.200zł.albo w jakiś kulbach,czy ktoś by mógł mi podać adresy kursów ,czy nawet kulbów nurkowych z góry dziękuje za wiadomośc
CMAS,i zeby instruktorzy mieli uprawnieniaBSAC(British Sub-Aqua Club)lub jego sekwęcje zagraniczna ,i zeby kurs podasawoeywynosił 1.200zł.albo w jakiś kulbach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko