kazdy kto amatorsko bawi sie w podwodna fotografie zetknal sie z problemem waskiego pola widzenia obiektywow, aparatow nie uzbrojonych w konwertery.otoz taplajac sie dzis w mym przydomowym "oczku"wodnym popelnilem maly eksperyment,fotografujac seria zdjec obiekt ktory normalnie nie mial by jakichkolwiek szans na "uwiecznienie",a to z powodu malej przejzystosci wody,badz tez slabego doswietlenia.oczywiscie neutralna plywalnosc jest podstawa powodzenia.aparat przedpotopowy hp 735 fotosmart.nastepnie wszystkie fotki skleilem w jedno zdjecie panoramiczne.i sie da.pozostaje jeszcze dopracowac szczegoly.z czasem.pozdrowionka.
Jakieś fotki wrzuć. A co do panoram, to przedpotopowy HP R818 robi panoramy i skleja we własnym zakresie. Pływalność obowiązkowo, do tego backkick. No i jeszcze statyw pomaga, jak się komuś chce brać.
fotojaros4 [Usunięty]
Wysłany: 25-05-2008, 23:41
wyglada na to ze mam po raz kolejny problem z ladowaniem fotek,choc sa o stosunkowo malej pojemnosci(ok.50-70kB).a co do statywu,to kiedys zbudowalem taki z cegly i kawalka preta.dzialal swietnie
Ufff,nareszcie!!!zawsze wierzylem w to iz nad tym forum czuwa jakis prawdziwy moderator,i zauwazy ze uzytkownik jaros4 powielil sie jak kiedys niedawno Ktos inny.bo o to przeciez chyba chodzi?utrzymywanie wielu loginow jest klopotliwe,a teraz juz niepotrzebne bo wierze iz modzi lub moze sam admin pomoze w usunieciu drobnego feleru mojego konta jakim jest NIEMOZNOSC ladowania fotek(tak zwana IMPOTENTIA FOTOGRAFICA),ktora z reszta sygnalizowalem juz ze 2 mies.temu.z gory dziekuje jaros vel fotojaros czy jak kto tam woli.czerwony pasek w profilu wyglada bardzo sexi!tak na marginesie.
w usunieciu drobnego feleru mojego konta jakim jest NIEMOZNOSC ladowania fotek(tak zwana IMPOTENTIA FOTOGRAFICA),ktora z reszta sygnalizowalem juz ze 2 mies.
I juz wtedy Ci tlumaczylem, ze albo masz przekroczony limit zalacznikow, albo spierniczony program do zapisywania jpeg'ow (pisze naglowki z bledem). Zamiast se pienic, uzyj dowolnego serisu (n.p. imageshack) i wstaw tu tylko
w mojej odpowiedzi nie bylo ani grama cynizmu,a powolanie do zycia drugiego loginu mialo konkretny cel,wiec z mojej strony nie ma powodow do toczenia piany.
,i zauwazy ze uzytkownik jaros4 powielil sie jak kiedys niedawno Ktos inny
Jako zatwardziały łamacz zasad posiadałem kilka kont, używanych różnie, lecz po wymianie e-maili z "Mania" dostałem 4 ostrzeżenie będąc wyłączonym z forum.
Jeśli jest taki rygor to zapytam o "OCN" i "Hopdivers".
fotojaros4 napisał/a:
fotografujac seria zdjec obiekt ktory normalnie nie mial by jakichkolwiek szans na "uwiecznienie",a to z powodu malej przejzystosci wod
Technika znana w fotogrametrii lotniczej i podwodnej, zastosuj duże przekrycie kadrów 60% i duże szeregów. Utrzymuj równoległość osi optycznych poszczególnych kadrów zaoszczędzi to ustalaniu perspektyw kolejnych zdjęć.
pozdrawiam rc
[ Dodano: 27-05-2008, 10:05 ]
Error in deleting post
DEBUG MODE
SQL Error : 1195 Table 'phpbb_search_wordmatch' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
DELETE FROM phpbb_search_wordmatch WHERE post_id IN (150045)
Line : 433
File : functions_search.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/
Chciałem usunąć zdublowaną część wpisu, lecz znowu coś się chromoli.
$$,jestem zdania iz w ramach sprawiedliwej walki z systemem nalezy chwytac sie wszystkich mozliwosci jakie niesie z soba wspolczesna technika.na szczescie okres burz i sztormow mamy juz za soba,az ,pewnie do poznej jesieni kiedy to uziemieni niska temperatura znow wezmiemy sie za lby,np.podzieleni na zwolennikow pletw zapinanych klamerkami z lewej,a sprezynkami po prawej stronie forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko