Wiek: 56 Dołączył: 20 Paź 2004 Posty: 2801 Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-05-2010, 11:04 Kurs Side-Mount ze Steve'm Martinem
W okresie lipiec-sierpień (szczegóły do ustalenia)
mogę zorganizować (w sensie dogadać) kurs u Steve'a Martina
PADI Side-Mount Diver (specjalizacja autorska Steve'a).
Miejsce - Colona Divers w Hurghadzie.
Czas trwania kursu 3-4 dni.
Przewidywane są dwa kursy z 2-3 dniową przerwą (o ile dopiszą uczestnicy).
Jedna grupa to maksymalnie 6 osób, optymalnie 4 osoby.
Każdy organizuje sobie pobyt samodzielnie.
Można odbyć szkolenie "prostsze" - jednobutlowe lub "pełne" - dwubutlowe.
Uczestnik ma mieć własną uprząż SM zaakceptowaną przez Steve'a.
Lista możliwych jest TU
Steve Martin jest Course Director'em PADI i uczniem Steve'a Bogaerts'a. Przeważnie działa w Australii ale wpadł na kilka miesięcy do Europy i zgodził się na przeprowadzenie kursu w Hrg.
Kurs nie jest kursem jaskiniowym. To nauka nurkowania w SM w wodach otwartych, konfiguracji i obsługi sprzętu, technik poruszania się, zawisania w dowolnej pozycji, gospodarowania gazem i takie tam klimaty.
Można przystąpić mając licencję AOWD lub równorzędną.
Po kursie otrzymuje się licencję specjalizacji PADI (taki plastik, że się to umie )
Wymagane są także aktualne badania lekarskie.
Koszt kursu... bardzo zależy od ilości chętnych ale trzeba liczyć 1600-1800 zł od osoby jeśli będzie około 8 osób. Jak będę wiedział ilu mamy chętnych to podam dokładniej. Do tego trzeba doliczyć koszty bazowe (butle, balast, być może wykupienie nurkowań... dokładniejsze negocjacje będę prowadził po poznaniu ilości chętnych).
W pierwszym kursie biorę udział. Po kursie bardzo chętnie zorganizuję dla uczestników nurkowania rekreacyjno-warsztatowo-turystyczne w SM. Po drugim zresztą także
Wysłany: 08-05-2010, 22:59
ten pierwszy to na 100% ten z Hurgardy ma wszystko tam gdzie inni mają fiuta
ale na kurs u tego ostatniego ta ja się piszę dawaj info gdzie i kiedy cena nie gra roli
całe lato jestem do dyspozycji.
Ostatnio zmieniony przez foog 08-05-2010, 23:07, w całości zmieniany 1 raz
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 08-05-2010, 23:07
foog napisał/a:
ale na kurs u tego ostatniego ta ja się piszę dawaj info gdzie i kiedy cena nie gra roli
To już z TomS ustalaj. Ja zaklepałem termin u asystentki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko