Mam pytanie. Dlaczego jest na FN tak ze za cytat :
TomM napisał/a:
Wysłany: 05-11-2007, 00:19
Nie chcę być nieuprzejmy. Przyjmij zatem, że nie tylko sie mylisz, ale posługujesz się publicznie terminami, których znaczenia nie rozumiesz. Bo nie chcę napisac wprost, co o tym sądzę. Niektórzy wydają arbitralne opinie o rzeczach o których nie maja zielonego pojęcia. Zwykło się nazywać ich idiotami.
TomM nie dostaje ostrzezenia i jest OK.
A jak $$/Smok go cytuje w celu "dowalnia" komus innemy to jest be ?
Moderatorzy - przykro mi ale nie wyglada to dobrze.
Mnie nie chodzi o osobista satysfakcje (gdyz cytat zrodlowy byl do mnie) ale o ZASADE.
Przypominam :
Cytat:
Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem.
- cytat z rejestrowania sie na forum
A potem Zaba napiernicza w Smoka i co ... cisza.
Na razie mam dosyc tego forum.
P.S.
Nie po to DarekS zakladal to forum.
Ostatnio zmieniony przez jcsjacekj 12-11-2007, 00:20, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 12-11-2007, 00:22
Jacek zerknij TAM zastanawiam sie caly czas jakie kroki podjac zeby wyeliminowac te naparzanki.
Generalnie moge forum zamknac (mam jeszcze inne ) ale chyba nie o to chodzi.
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 12-11-2007, 00:24
DarekS napisał/a:
Jacek zerknij TAM zastanawiam sie caly czas jakie kroki podjac zeby wyeliminowac te naparzanki.
Generalnie moge forum zamknac (mam jeszcze inne ale chyba nie o to chodzi.
No wlasnie jak sie "tam" kliknie to pokazuja sie takie wartosci z czasme na forum w dniach czy to aby nie wystarczy aby dojsc do odpowiednich wnioskow?
Czytalem te ostrzeznia - niestety 2 watki sa usuniete.
Darek - ja widze takie pomysly :
- wiecej moderatorow (zglaszam sie)
- jedna polityka dla wszystkich moderatorow - np. obrazanie innych (inwektywa) - ostrzezenie i nie wazne ze ktos ma 40 stopni instruktorskich i wykonal 3000 nurkow.
Kultura musi obowiazywac wszystkich.
Adam Frajtak napisał/a:
No wlasnie jak sie "tam" kliknie to pokazuja sie takie wartosci z czasme na forum w dniach czy to aby nie wystarczy aby dojsc do odpowiednich wnioskow?
Jakich - ze lubimy sie wyzywac ? Ze na FN "normalnym" sie stalo nazwyanie innych "debilem" "kretynem". Czy uwazasz ze to jest OK ?
Czy w dyskusji z ludzmi (w sklepie, w domu, w pracy) tez tak szybko nazywasz innych "kretynem") - sorry stary ale "nie ze mna te numery Bruner".
[ Dodano: 12-11-2007, 00:46 ]
Tak przy okazji ... oto jaki poziom osignelo FN ...
zabierek napisał/a:
Wysłany: 08-11-2007, 10:27
W stosunku do tego debila az chcialo by sie zacytowac i zastosowac Tuwima:
" Próżnoś repliki sie spodziewal,
bo nie dostaniesz nawet klapsa
nie powiem nawet - pies Cie jeb...al
bo to mezalians bylby dla psa.."
Jeżeli w tym samym miejscu , to samo zrobi Szymon Majewski czy Kuba Wojewódzki, to będzie to "Art Dupa", zrobią zdjęcia, sfilmują i przez najbliższe kilka tygodni będą pokazywac w TV ...
Widzisz w tym sprawiedliwość ? Nie, ale to jest akceptowana rzeczywistość
Ostatnio zmieniony przez waldo 12-11-2007, 01:07, w całości zmieniany 1 raz
Stopień: IANTD Instr. Trainer
Wysłany: 12-11-2007, 04:42
Czyli co,
"Wszystkie zwierzęta są równe ale niektóre są równiejsze od innych"
A Ty do których się zaliczasz?
Robert Klein
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 12-11-2007, 05:31
Robert Klein napisał/a:
Czyli co,
"Wszystkie zwierzęta są równe ale niektóre są równiejsze od innych"
A Ty do których się zaliczasz?
Robert Klein
Robert a czy Twoje oburzenie nie płynie stąd że Tomek Żabierek pojechał po Twoim mentorze CCRowym? Czy aby jesteś całkowicie bezstronny?
Skoro uaktywniłeś się to może ustosunkujesz sie do argumentów tych merytorycznych i ułatwisz pozostałym ocenę czy $$mok przypadkiem nie ma racji? Może to on jest fachowcem od ccr a główny problem do kłopoty z komunikacją ?
[ Dodano: 12-11-2007, 05:38 ]
jcsjacekj napisał/a:
Witam.
Mam pytanie. Dlaczego jest na FN tak ze za cytat :
TomM napisał/a:
Wysłany: 05-11-2007, 00:19
Nie chcę być nieuprzejmy. Przyjmij zatem, że nie tylko sie mylisz, ale posługujesz się publicznie terminami, których znaczenia nie rozumiesz. Bo nie chcę napisac wprost, co o tym sądzę. Niektórzy wydają arbitralne opinie o rzeczach o których nie maja zielonego pojęcia. Zwykło się nazywać ich idiotami.
TomM nie dostaje ostrzezenia i jest OK.
A jak $$/Smok go cytuje w celu "dowalnia" komus innemy to jest be ?
Moderatorzy - przykro mi ale nie wyglada to dobrze.
Mnie nie chodzi o osobista satysfakcje (gdyz cytat zrodlowy byl do mnie) ale o ZASADE.
Może w kontekscie całego wątku wypowiedź ta nie budziła wątpliwości ?
[ Dodano: 12-11-2007, 06:06 ]
jcsjacekj napisał/a:
Czy w dyskusji z ludzmi (w sklepie, w domu, w pracy) tez tak szybko nazywasz innych "kretynem") - sorry stary ale "nie ze mna te numery Bruner".
W domu nie mam kretynów w pracy wywalam na zbity ryj kretynów dla dobra pozostałych w sklepie przebywać może każdy nawet kretyn wiec wplywu na to nie mam.
jcsjacekj napisał/a:
[ Dodano: 12-11-2007, 00:46 ]
Tak przy okazji ... oto jaki poziom osignelo FN ...
zabierek napisał/a:
Wysłany: 08-11-2007, 10:27
W stosunku do tego debila az chcialo by sie zacytowac i zastosowac Tuwima:
" Próżnoś repliki sie spodziewal,
bo nie dostaniesz nawet klapsa
nie powiem nawet - pies Cie jeb...al
bo to mezalians bylby dla psa.."
Pozwól że się upewnię, Tuwim to nie jest buddy TŻ.
Julian Tuwim to poeta
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 12-11-2007, 07:01, w całości zmieniany 5 razy
Wysłany: 12-11-2007, 08:35
Gwoli jasności - piszę chyba w imieniu wszystkich moderatorów -staramy się być obiektywni, traktować wszystkich równo, ale to nie takie łatwe.
Jeśli zbyt ostro reagujemy -zaraz krzyk o cenzurze i "forum lizus",
Jeśli zareagujemy na jakiś post - zaraz krzyk -'" a innemu to wolno!!!"-jestem dyskryminowany."
jeśli mniej reagujemy- podnosi się oburzenie -a co robią moderatorzy?
Nie sposób wszystkich zadowolić -jest kilka tysięcy użytkowników forum i każdy ma inne kryteria, poglądy itd. Szczególnie w dyskusji w której bierze lub nie bierze udział.
Zaakceptujcie, że nieraz nasze decyzje uznacie za błędne, ale dla innego będzie ta sama decyzja wyjątkowo trafna.
Niestety- nie ma sposobu na zadowolenie wszystkich
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 12-11-2007, 08:45
Cytat:
Zasada jest prosta: piszesz cos co nie podoba sie moderatorom - dostajesz ostrzezeni. I nie ma szansy na to zeby ostrzezenia byly obiektywne - do eliminacji slow sluzy skrypt, cala reszta to interpretacja modow. i jak mowi kawal "Szczyt dyplomacji: powiedziec spierdalaj w taki sposób, aby klient poczul dreszczyk emocji w zwiazku ze zblizajaca sie podróza" jednym wychodzi to lepiej, innym gorzej, niektorych czyta sie dokladniej, innych mniej dokladnie. Osobom u ktorych nie spodziewa sie "napierdalania" poblaza sie wiecej.
Nastepnym problemem jest to, ze "ewentualnie przyszlemu instruktorowi" ciezko zwrocic uwage. Po co podpadac, skoro moze kiedys bede cos od niego chcial.
Jeżeli pójdziesz Ty czy ja na Rynek Główny w Krakowie i wystawisz goły tyłek na widok publiczny, to w kilka minut będziesz skuty i doprowadzony przed oblicze temidy.
Jeżeli w tym samym miejscu , to samo zrobi Szymon Majewski czy Kuba Wojewódzki, to będzie to "Art Dupa", zrobią zdjęcia, sfilmują i przez najbliższe kilka tygodni będą pokazywac w TV ...
Oczywiscie Waldo. Tylko ze wszyscy chyba czujemy tutaj co jest "zalecane" i wiekszosc sie oburzy na goly tylek.
Pytanie co jest norma na Forum Nuras ?
Co akceptuje wiekszosc ?
Adam Frajtak napisał/a:
Może w kontekscie całego wątku wypowiedź ta nie budziła wątpliwości ?
Probujesz mnie obrazic (ze niby nazwanie mnie idiota bylo tam oczywiste), daruj sobie nie uda Ci sie.
Adam Frajtak napisał/a:
Pozwól że się upewnię, Tuwim to nie jest buddy TŻ.
Julian Tuwim to poeta
Widzisz Adas - wlasnie takie zaczepki wmnie wkurzaja - nie ze traktujesz (dla zabawy) wszsystkich jak nieukow - tylko ze LUBISZ i PROWOKUJESZ do nawalanek slownych.
Wlasnie takie "zaczepki" rozwalaja to Forum.
nuras5 napisał/a:
Gwoli jasności - piszę chyba w imieniu wszystkich moderatorów -staramy się być obiektywni, traktować wszystkich równo, ale to nie takie łatwe.
Wiem ze to trudne zadanie.
nuras5 napisał/a:
Jeśli zbyt ostro reagujemy -zaraz krzyk o cenzurze i "forum lizus",
Jeśli zareagujemy na jakiś post - zaraz krzyk -'" a innemu to wolno!!!"-jestem dyskryminowany."
jeśli mniej reagujemy- podnosi się oburzenie -a co robią moderatorzy?
Pytanie czy moderatorzy staraja sie jakos miedzy soba ustalic wspolny poziom.
Czy moze jakos sie konsultujecie ?
Moze kiedy jest "trudny" przypadek to dobrze jakby sie wypowiedzialo 2-3 moderatorow i ustalilo razem wspotne dzialanie - wtedy w/g mnie jest wieksza szansa na "obiektywizm".
Nuras5 - moze warto by sobie zadac pytanie "po co Ci ludzie przychodza na forum".
Niekotrzy (jak ja) - dowiedziec sie czegos - inni - nawalac sie bluzgami, zaczepiac, dowcipkowac.
Moderatorow ZAWSZE sie nie lubi i kazda cnezura bedzie tak oceniana.
martin napisał/a:
Nastepnym problemem jest to, ze "ewentualnie przyszlemu instruktorowi" ciezko zwrocic uwage. Po co podpadac, skoro moze kiedys bede cos od niego chcial.
No wlasnie martin - to wyjasnia wiele (np. miedzy innymi twoj wysoki obiektywizm) - dzieki.
[ Dodano: 12-11-2007, 10:24 ]
Adam Frajtak napisał/a:
Skoro uaktywniłeś się to może ustosunkujesz sie do argumentów tych merytorycznych i ułatwisz pozostałym ocenę czy $$mok przypadkiem nie ma racji? Może to on jest fachowcem od ccr a główny problem do kłopoty z komunikacją ?
A moze wystarczy usiasc i przliczyc kilka wzorkow ktore podal Smok.
I samemu wyciagnac zdanie zamiast "polegac na autorytetach" ???
Ostatnio zmieniony przez jcsjacekj 12-11-2007, 10:22, w całości zmieniany 1 raz
jcsjacekj Sugeruję więcej dystansu, to jest tylko forum internetowe uwierz, że bez niego też można żyć i nurkować. Nie zmienisz tego forum nawet jak będziesz adminem, bo forum to ludzie, a nie zasady, regulaminy i kary.
Wśród kilkuset mniej lub bardziej merytorycznych wątków, w dwóch dyskusja była bardziej gorąca, i tyle. Dyskusja o CCR-ach była jak najbardziej ok, to że goście pojechali z debilami, nieukami itd. nie znaczy że trzeba ich banować czy wycinać treść postów. Jak ktoś jest tak mądry, że pod wpływem smoka, nasypie do ccr-a wapna z budowy, to cóż, nie jesteś w stanie mu pomóc.
A swoją drogą to wydawało mi się, że TomM Cię za tamten epitet elegancko przeprosił więc przypominane tego faktu jest niepotrzebnym podbijaniem bębenka.
TomM napisał/a:
... Swoją drogą przepraszam cię "jcsjacekj" - niepotrzebnie uległem słabości i cię obraziłem.
Wygląda to tak jakbyś żałował że spóźniłeś się na fajną nawalankę, a chętnie byś komuś przylał.
Ostatnio zmieniony przez Przemo_C 12-11-2007, 13:34, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 12-11-2007, 14:41
jcsjacekj napisał/a:
Darek - ja widze takie pomysly :
- wiecej moderatorow (zglaszam sie)
- jedna polityka dla wszystkich moderatorow - np. obrazanie innych (inwektywa) - ostrzezenie i nie wazne ze ktos ma 40 stopni instruktorskich i wykonal 3000 nurkow.
No i gdybyś miał ocenić własna wiedze w temacie to jak na przykład chciałbys moderowac takie tematy jak reby ?
I co ? z powodu nazwania kogos kretynem w dyskusji o takim poziomie merytorycznym pomiedzy garstką ludzi znających się na rzeczy rozdawałbys ostrzeżenia i tym samym zarżnął taki wartościowy wątek ?
Konsekwencje dla czytających i interesujących się np.rebami, którzy chłona takie informację mogą być znaczne gorsze niż urażone ego którejś ze stron. (tak na marginesie im to zdaje sie w nie przeszkadza).
p.s
Jestesmy ludzmi, każdego moga imho ponieść emocje zwłaszcza jesli ma sie do czynienia z takim Smokiem czy jak sie tam on teraz zwie. Gość zajedzie każdy wątek na forum nie ważne czy to o sprzecie, technice, medycynie, fotografii. On wie wszystko najlepiej, i jeszcze ten sposób formuowania zdań. U mnie od dawna ma ignora, ale rozumiem irytacje innych.
Ostatnio zmieniony przez Seb. 12-11-2007, 14:44, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko